" Όναρ-μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί"


Το  "Όναρ-μέσω  τέχνης για το άρρωστο παιδί" δημιουργήθηκε από μια διεπιστημονική ομάδα εθελοντών πριν 10 χρόνια. Στόχος του , να στηρίξει μέσω της τέχνης τα παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας , που νοσηλεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Ο Δημήτρης Αβούρης , αφηγητής παραμυθιών , αναφέρει : "Πώς να μην βουρκώσεις , όταν συνειδητοποιείς για πρώτη φορά την αρνητική σου στάση απέναντι στη ζωή ; Πώς να μην βουρκώσεις όταν φορώντας μαύρα , βρίσκεσαι στην εντατική με το παιδί σου που κινδυνεύει ; Πώς να δώσεις και να πάρεις ελπίδα όταν η άρνηση είναι αυτή που σε χαρακτηρίζει ;
Η ελπίδα θέλει φως. Θέλει χρώματα. Θέλει χαμόγελο. Θέλει εμπιστοσύνη πρώτα στον εαυτό σου."




Στο πλάισιο αυτό , έχει αναπτύξει προγράμματα που ανακουφίζουν και ενδυναμώνουν τα άρρωστα παιδιά με τη βοήθεια εθελοντών , χορηγών και σχολείων , ενώ συνεργάζεται στενά και με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων , τις διοικήσεις Νοσοκομείων και το ιατρικό προσωπικό των μονάδων νοσηλείας.




Επισκέφτηκαν το σχολείο μας , ύστερα από πρόσκλησή μας  ,στα πλαίσια προγράμματος εθελοντισμού που υλοποιεί η Ε 1 τάξη .  Τα παιδιά είχαν την τύχη και τη χαρά όχι μόνο να ακούσουν παραμύθια αλλά να πάρουν μέρος σ΄αυτά μέσα από τη δραματοποίησή τους. 


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου είχε έρθει στο σχολείο μας ένας πολύ καλός κύριος. Ήταν εθελοντής. Ήρθαν και τα δύο τμήματα της Πέμπτης στο αμφιθέατρο και το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να κάνουμε κάποιες ερωτήσεις για το επάγγελμά του. Μετά από αυτή τη συνέντευξη, είχαμε πάρει όλοι μια ιδέα για το τι κάνει, πού πηγαίνει κλπ. Έπειτα μας ρώτησε ποιο παιδί ήξερε έναν τρόπο για να ξεκινήσει το παραμύθι που να έχει μέσα τη λέξη κόκκινη. Ήμουν ο μόνος που το ήξερε γι’ αυτό μου είπε να πάω στη σκηνή. Εκεί παίξαμε ένα θεατρικό στα παιδιά. Μας διηγήθηκε και άλλες αστείες ιστορίες και ξεκαρδιστήκαμε στα γέλια. Στεναχωρηθήκαμε πολύ που θα έπρεπε να φύγει. Σημασία έχει ότι περάσαμε τέλεια!
Χρήστος Ε1

Δημοσίευση σχολίου