«Παραμύθια να τα φας στο πιάτο»




Παραμύθια γεμάτα «γεύση» και με σπουδαία μηνύματα για τη σωστή μεσογειακή διατροφή ανέβηκαν σήμερα στη σκηνή του σχολείου μας , προκειμένου να μας θυμίσουν την αξία  του να τρέφεται κανείς σωστά, σε καιρούς, που ακόμα και το φαγητό έχει πέσει «θύμα» των γρήγορων ρυθμών της ζωής, σε βάρος της ποιότητας. 
Πρόκειται για μια παράσταση, υπό τον τίτλο «Παραμύθια να τα φας στο πιάτο» , η οποία στηρίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του συγγραφέα – εκπαιδευτικού Βαγγέλη Ηλιόπουλου, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.
Είναι παραμύθια γεμάτα νοστιμιά, που αποκαλύπτουν στον θεατή τον μυστικό παραμυθένιο κόσμο, που κρύβεται στα τρόφιμα. Τα παιδιά γνώρισαν  την πριγκίπισσα Φακή,  έμαθαν και γνώρισαν τον Φρουτένιο, ανακάλυψαν  την μαγική κατσαρόλα και την συνωμοσία των μακαρονιών, μπήκαν στον κόσμο του σύμπαντος και γνώρισαν  πώς δημιουργήθηκε ο πλανήτης της σοκολάτας!

Συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Φάνης Δίπλας  ,  Κίνηση-Χορογραφία: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου  , Μουσική: Ορέστης Γαργουλάκης  ,  Δραματουργική Επεξεργασία: Αντιγόνη Βουτσινά  ,  Εικόνα: Ανδρέας Λαμπρόπουλος

Φωτισμοί: Ευσταθία: Δρακονταειδή  ,  Μάσκες: Αγνή Στασινού  , Σκηνικά-Κοστούμια: Τόνια Αβδελοπούλου  ,  Σκηνικός Χώρος: Γιώργος Μαραζιώτης 


Έπαιξαν  οι ηθοποιοί: Ανδρέας Ζερδεβάς , Γεωργία Ηλιοπούλου  , Ιωάννα Σεμιτέκολο  , Δημήτρης Χουρδούμης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου