Ενημερωτική καμπάνια του FLASH 96 για το «Αειφόρο Σχολείο»


Ο ραδιοφωνικός σταθμός FLASH 96 και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, (Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) συνεργάζονται για την προβολή και υποστήριξη του διαγωνισμού «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου». 

Στο θεσμό του «Αειφόρου Σχολείου», που διαρκώς κερδίζει έδαφος, κατά την τρέχουσα σχολική περίοδο συμμετέχουν συνολικά 178 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από περιοχές ολόκληρης της χώρας. Στόχος του θεσμού είναι οι μαθητές να αναπτύξουν συμπεριφορές, που συνάδουν με την αειφόρο ανάπτυξη και να μειώνουν το οικολογικό τους αποτύπωμα, ενώ προωθούνται δραστηριότητες και καλές πρακτικές, με τη  συνεργασία μαθητών, καθηγητών, γονέων αλλά και φορέων της αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών, σε εκπαιδευτικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο. 

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το ΤΕΙ Ηπείρου, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, από Δήμους, Περιφερειακές Ενότητες και άλλους φορείς. Χορηγοί του Βραβείου είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Ίδρυμα Λεβέντη.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός FLASH 96 ως χορηγός επικοινωνίας θα παρουσιάσει την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012, όπως επίσης το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012,  από 1 έως 2 μμ, στο πλαίσιο της εκπομπής «Πόλη και Περιβάλλον» του δημοσιογράφου Αργύρη  Δεμερτζή, ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα στο «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου» και στα σχολεία που συμμετέχουν σ’ αυτό. Επί πλέον θα παρουσιάζει ραδιοφωνικά σποτ, τα οποία θα προβάλλουν τις δραστηριότητες σχολείων όλων βαθμίδων που συμμετέχουν στο διαγωνισμό «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου».

Με την οργανωτική ευθύνη των Δημήτρη Καλαϊτζίδη, Δρ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Γεωγραφίας και Χριστίνας Νομικού Δασκάλας, Θεολόγου, Κοινωνιολόγου αντίστοιχα προέδρου και γενικής γραμματέως του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και την επιμέλεια δασκάλων, καθηγητών και μαθητών,  τα 15 σχολεία που συμμετείχαν στις πρώτες τρεις ωριαίες εκπομπές της ραδιοφωνικής ενημερωτικής καμπάνιας του FLASH 96 ήταν τα παρακάτω:

2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου
2ο Πειραματικό Δ.Σ. Ρόδου
ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Πάτρας
Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων Πειραιά
7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
9ο Γυμνάσιο Πειραιά
15ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου
55ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας  Ακούστε τη συνέντευξη εδώ : http://www.flash.gr/audio/6273  (Από 41.30΄ - 46.12΄)
2ο Δ.Σ Αγίων Θεοδώρων
Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων
4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης
Ιδιωτικό Δημοτικό “Ι.Μ. ΔΕΛΑΣΑΛ”
2ο Επαγγελματικό Λύκειο ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου
4ο Επαγγελματικό Λύκειο ΑΘΗΝΩΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου