Το σχολείο μας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας


    30/09 - 6/10/2012

   Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας σηκώνει φέτος αυλαία για 14η φορά, σε μια χρονική συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη και φορτισμένη πολιτικά αλλά και οικονομικά.
    Οι προηγούμενες διοργανώσεις απέδειξαν ότι το Φεστιβάλ είναι ένας φορέας πολιτισμού που προβάλλει το καινούργιο ενώ ταυτόχρονα αναζητά τον διάλογο με τον θεατή. Επεκτείνοντας τις δραστηριότητές του τα τελευταία χρόνια, πέρα από την κινηματογραφική δημιουργία, σε πεδία όπως το θέατρο, η φωτογραφία, το κόμικς αγκάλιασε περισσότερους δημιουργούς και άγγιξε περισσότερους θεατές και δέκτες πολιτισμού.
    Σε περιόδους κοινωνικής και οικονομικής κρίσης η ανάγκη σύνδεσης πολιτισμού και κοινωνίας γίνεται επιτακτικότερη. Η ενασχόληση με τον πολιτισμό δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά μπορεί να παρέχει διέξοδο στην κοινωνική κατήφεια και εσωστρέφεια. Πιστό, συνεπώς, σε αυτή την φιλοσοφία το Φεστιβάλ καλωσοριζει τις δημιουργίες που αναδεικνύουν τον προβληματισμό, την αγωνία αλλά και τις αντοχές και την αγωνιστικότητα του ατόμου και του κοινωνικού συνόλου. Φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει περισσότερους θεατές σε συμμετοχή και διάλογο και να διατηρήσει τον διεθνή του χαρακτήρα αναδεικνύοντας την ύπαρξη κοινών προβληματισμών σε ανθρώπους διαφορετικών διαδρομών και καταβολών.

Ελπίζοντας πως το φθινόπωρο θα εξακολουθούμε να υπάρχουμε και ως χώρα, θα πραγματοποιήσουμε το φεστιβάλ μας "...γιατί εκτός απο ψωμί θέλουμε και τριαντάφυλλα..."

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ




Το σχολείο μας συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας με δύο ταινίες animation που θα προβληθούν την Τρίτη 2 Οκτωβρίου  και ώρα 6.00΄- 6.30΄ μ.μ.  περίπου.



Μόνο η ανακύκλωση δε φτάνει... 
Μπακαστάθης Αθανάσιος 3' 47'' anim., 2012
Μια ενδιαφέρουσα άποψη για τη λύση του προβλήματος των απορριμμάτων από τα παιδιά της Ε΄2 τάξης του 55ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας. Γιατί τελικά μόνο η ανακύκλωση δε φτάνει...







  Όμορφη πόλη;- μπορούμε και την αξίζουμε! 
Γεωργία Ζαχαροπούλου 3' anim., 2012
Μείωση απορριμμάτων, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση είναι η πρόταση των μαθητών της Δ΄2 τάξης του 55ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών για μια καθαρότερη και πιο όμορφη πόλη.






Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 8.00 ΄ μ.μ.. Περισσότερα για το Φεστιβάλ στην ιστοσελίδα http://independent.gr/

Όλες οι ταινίες θα προβληθούν στον κινηματογράφο Ιντεάλ  , Αγ.Νικολάου 4 .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου