Ασφαλώς κυκλοφορώ στο … διαδίκτυο ! (ΣΤ)


Το τμήμα Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας σε συνεργασία με το αντίστοιχο τμήμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Κέντρο Εκπαίδευσης και Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού ΚΕΜΟΠ «Ο ΠΛΑΤΩΝ» και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, υλοποίησε εκπαιδευτική βιωματική παρέμβαση στην τάξη μας σχετικά με την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου. Προσεγγίσαμε το θέμα με τη διεξαγωγή συζήτησης και τη συμμετοχή μας σε βιωματικές ασκήσεις. Μάθαμε για την υπερβολική χρήση του διαδικτύου, τον διαδικτυακό εκφοβισμό, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τη διαχείριση ιστοσελίδων με ακατάλληλο ή παράνομο περιεχόμενο, την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και τους τρόπους προστασίας.



Να,  λοιπόν, μερικές χρήσιμες συμβουλές:
  • ·       Μπορώ να βρω πληροφορίες σχεδόν για όλα, αλλά δεν είναι όλες οι πληροφορίες αληθινές.
  • ·       Δε δίνω ποτέ προσωπικά στοιχεία που θα επιτρέψουν σε κάποιον να έρθει σε επαφή μαζί μου.
  • ·       Το να κάνω φίλους από το διαδίκτυο είναι ευχάριστο, αλλά πρέπει να θυμάμαι πάντα ότι οι άνθρωποι δεν είναι πάντα αυτοί που λένε ότι είναι και μπορεί να λένε ψέματα για τον εαυτό τους.
  • ·       Αν κάποιος με παρενοχλεί ή λέει άσχημα πράγματα για μένα σε κάποια σελίδα στο διαδίκτυο, θα πρέπει να αποχωρήσω απ’ τη σελίδα και να αναφέρω το άτομο στους γονείς μου, στο δάσκαλό μου και στον υπεύθυνο της σελίδας αυτής. Αναφέρω το περιστατικό στο www.safeline.gr ή στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος: 11012.
  • ·       Ο υπολογιστής πρέπει να βρίσκεται σε χώρο που μοιράζομαι με τους γονείς μου.
  • ·       Όταν κάποιος περνάει όλο τον ελεύθερο χρόνο του στον υπολογιστή μένει πολλές ώρες μόνος του
  • ·       Δεν πρέπει να ασχολούμαι με τον υπολογιστή πάνω από 2 ώρες την ημέρα.

Α.Κ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου