Στον Εμπορικό Σύλλογο οι μαθητές του 55ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών



Την  Δευτέρα  01/04/2013 επισκέφθηκαν  τον Ε.&Ε.Σ.Π. οι μαθητές της Β΄& ΣΤ τάξης  και του 55ου Δημοτικού Σχολείου  Πατρών στα πλαίσια του προγράμματος «γνωρίζω την πόλη και την ιστορία της». Στα γραφεία του Ε.&Ε.Σ.Π. τους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Ρώρος και ο  Γεν. Γραμματέας κ. Νικόλαος Στριφτούλιας, τους ενημέρωσαν για την χρονολογία ανέγερσης του νεοκλασικού κτιρίου, ίδρυση,  την ιστορία του Συλλόγου και του εμπορίου,  για τον  σημαντικό ρόλο των εμπόρων  στην Επιτροπή Πόλης, τις προσπάθειες για την δημιουργία του Δημοτικού Θεάτρου, Πανεπιστημίου  Πατρών,  Λιμάνι κ.ά..

Επίσης προέβαλαν τις σημερινές διεκδικήσεις του Εμπορικού Συλλόγου ιδιαίτερα για την πόλη, θέτοντας την διεκδίκηση του θαλασσίου μετώπου ως το σημαντικότερο αίτημα, καθώς και την στήριξη των τοπικών καταστημάτων και των τοπικών προϊόντων. Στο τέλος της επίσκεψης αυτής, τα παιδιά εξέφρασαν τις απόψεις – προτάσεις τους για την πόλη μας,  και  αξιοσημείωτη ήταν η πρόταση  μιας μαθήτριας για τις ακαθαρσίες των σκύλων στο πράσινο.

Ο Ε.&Ε.Σ.Π. εκτιμά ότι τέτοιου είδους  εκδηλώσεις  φέρνουν πιο κοντά τα παιδιά με την ιστορία και το «γίγνεσθαι της πόλης». Τα παιδιά τα συνόδευαν, οι Δασκάλες, Φωτεινή Μούρτζη, Ευαγγελία Παπαευθυμίου, Ευδοκία Νιστά και ο Δάσκαλος κ. Αθανάσιος Μπακαστάθης.

Πηγή: Thebest

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου