Επίσκεψη στο γειτονικό Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πατρών (ΣΤ)


Τα παιδιά της Στ τάξης του σχολείου μας (στα πλαίσια του προγράμματος   Μετάβαση στο Γυμνάσιο) επισκέφθηκαν το γειτονικό Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πατρών.  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και μετά το καλωσόρισμα από τη Διευθύντρια κα Αργυροπούλου Μαρία :


  • ·       Ξεναγηθήκαμε στους χώρους του Γυμνασίου,
  • ·       Επισκεφθήκαμε το γυμναστήριο και συνομιλήσαμε με τον Γυμναστή κ. Καμπύλη Νικόλαο,


  • ·       Παρακολουθήσαμε και λάβαμε μέρος σε πειράματα με τη βοήθεια  του Χημικού κ. Αμαριωτάκη Βασιλείου και ενημερωθήκαμε για τη λειτουργία του εργαστηρίου Φυσικής και Χημείας.






  • ·       Συμμετείχαμε  στο μάθημα Οικιακής Οικονομίας της καθηγήτριας την κας Κτενά Χριστίνας. Kάναμε πειράματα, παίξαμε μαζί με τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου σχετικά παιχνίδια στον διαδραστικό πίνακα του σχολείου και παρακολουθήσαμε βίντεο.




  • ·       Παρακολουθήσαμε παρουσίαση ppt  από τη Φιλόλογο κα Σταμούλη Αλεξία με θέμα: «Τα παιχνίδια στην Αρχαία Ελλάδα». Συζητήσαμε μαζί της για τις απαιτήσεις του Γυμνασίου και τα φιλολογικά μαθήματα. Τα παιδιά εξέφρασαν τις απορίες του για τον τρόπο δουλειάς στο Γυμνάσιο.


  • Όταν επιστρέψαμε στο σχολείο μας, συζητήσαμε για αυτή την εμπειρία μας και καθένα από τα παιδιά μίλησε για το πώς αισθάνθηκε, τι του άρεσε περισσότερο, τι του έκανε εντύπωση και τι πιστεύει ότι θα το δυσκολέψει την επόμενη χρονιά.

Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία και ευχαριστούμε όλους όσους μας βοήθησαν να τη ζήσουμε. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου