Τελετή βράβευσης του διαγωνισμού: " Ένας πλανήτης μια ευκαιρία "





Την Τετάρτη 3 Απριλίου στην κεντρική αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας έγινε η τελετή βράβευσης του 3ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους «Ένας πλανήτης… μια ευκαιρία»  .

Στόχος του διαγωνισμού, είναι να δοθεί η ευκαιρία σε μαθητές από σχολεία όλης της χώρας, να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να εξοικειωθούν με την κινηματογραφική αφήγηση. Οι συμμετέχοντες (ομάδες μαθητών, τμήματα ή τάξεις σχολείων), υπέβαλαν ταινίες μικρού μήκους διάρκειας μέχρι 10′, με θεματολογία που αφορούσε σε σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα, όπως περιβάλλον, κρίση, μετανάστευση, ρατσισμός, εκπαίδευση, οικογένεια, ανθρώπινες σχέσεις, διαδίκτυο κ.α. 
Τον διαγωνισμό συνδιοργάνωσαν η ΕΡΤ Α.Ε., η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και η Διεύθυνση Εκπαιδευτικής  Ραδιοτηλεόρασης.

Ανάμεσα στις βραβευμένες ταινίες ήταν και η ταινία που δημιούργησαν οι μαθητές της ΣΤ΄2 τάξης του σχολείου μας με τίτλο : "Η ζωή μια ρόδα". (Υπεύθυνος εκπαιδευτικός : Μπακαστάθης Αθανάσιος) Θέμα της ταινίας μας ήταν η οικονομική κρίση . Μια χρυσή ευκαιρία να βάλουμε σε προτεραιότητα έννοιες όπως αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Γιατί όσο υπάρχουν «άνθρωποι» , που περπατούν ο ένας δίπλα στον άλλο , τίποτε δε χάνεται. Πάντα θα υπάρχει  ελπίδα.

Την απονομή των βραβείων στους μαθητές του σχολείου μας έκανε η κ. Αντιγόνη Φαραγκουλιτάκη , προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Θρησκευμάτων.

Δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε τους μαθητές μας για αυτή τη σημαντική επιτυχία τους και να τους ευχηθούμε να έχουν στη ζωή τους ανάλογες και ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες .



 Οι βραβευμένες ταινίες θα προβληθούν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας τον προσεχή Οκτώβριο , ενώ έχουν ήδη αναρτηθεί στο site της ΕΡΤ , που μπορείτε να τις παρακολουθήσετε μέσω των παρακάτω συνδέσμων.

Από τις συνολικά 280 ταινίες που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό, βραβεύθηκαν οι παρακάτω:

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ (ΙΣΟΜΕΡΩΣ)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ (ΙΣΟΜΕΡΩΣ)



ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ (ΙΣΟΜΕΡΩΣ)


ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ (ΙΣΟΜΕΡΩΣ)



ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ (ΙΣΟΜΕΡΩΣ)

Επίσης, δόθηκε εύφημος μνεία στις ταινίες των παρακάτω πέντε Ειδικών Σχολείων:
– Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΓΛΑΡΟΥ (ΤΕΕ Κωφών Αγ. Παρασκευής)
– ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ (ΕΕΕΕΚ Λευκάδας)
– ΈΧΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙ ΕΔΩ? (ΕΕΕΕΚ Καβάλας)
– ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΩΠΗ (18ο Δ.Σ. Κωφών Σερρών)
– ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ (Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο Αγ. Δημητρίου)


Την Επιτροπή Αξιολόγησης απάρτισαν οι Αντώνης Παπαδόπουλος (σκηνοθέτης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας – πρόεδρος της Επιτροπής), Μάρια Μαρκετάκη (Υπουργείο Παιδείας – Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση), Μένος Δελιοτζάκης (σκηνοθέτης, προϊστάμενος Τμήματος Δραματοποιημένων Προγραμμάτων ΕΡΤ Α.Ε.) και Ντέπυ Βρεττού(Τμήμα Διεθνών Συμπαραγωγών ΕΡΤ Α.Ε.).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου