Tαξιδέψαμε στην πόλη του μέλλοντος με το WWF (ΣΤ)


Οι μαθητές της Στ τάξης υλοποίησαν το εκπαιδευτικό εργαστήρι: «Ταξίδι στην πόλη του μέλλοντος» του WWF Ελλάς (κα Μαρία Δεδάκη), το οποίο υλοποιείται με την υποστήριξη της εταιρείας FRIGOGLASS, στα σχολεία! Στόχος του εργαστηρίου ήταν  να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές να παίξουν, να μάθουν, να προβληματιστούν και να βρούνε λύσεις για ένα βιώσιμο μέλλον.
Το εργαστήρι ξεκίνησε με βιωματικά παιχνίδια γνωριμίας στο προαύλιο. Στη συνέχεια οι μαθητές σκέφτηκαν τι τους είναι αληθινά απαραίτητο από όλα αυτά που διαθέτουμε στα σπίτια μας, προβληματίστηκαν σχετικά με το αν μπορούν να ξεχωρίσουν τις επιθυμίες από τις ανάγκες τους. Συνειδητοποίησαν ότι η τεχνολογία μας προσφέρει λύσεις, αλλά αν δεν μειώσουμε τις καταναλωτικές μας ανάγκες, ο πλανήτης μας δεν θα τα βγάλει πέρα. Το οικολογικό μας αποτύπωμα είναι πολύ υψηλό. Δυόμιση πλανήτες χρειαζόμαστε για να καλύψουμε τις καθημερινές μας ανάγκες. Η εντυπωσιακή αυτή πληροφορία ώθησε τους μαθητές να σκεφτούν κριτικά, να συνδυάσουν πληροφορίες, να αξιολογήσουν εναλλακτικά σενάρια και τελικά να «ζωγραφίσουν» με τη φαντασία τους τη ζωή στη βιώσιμη πόλη του μέλλοντος.
Τέλος,  αποφάσισαν να λάβουν μέρος και στον διαγωνισμό του WWF και κλήθηκαν να σκεφτούν  ιδέες ρεαλιστικές αλλά και πρωτότυπες για εξοικονόμηση ενέργειας στο σχολείο μας. Οι καλύτερες συνολικά ιδέες θα βραβευτούν με προϊόντα της συλλογής WWF, ενώ το σχολείο που θα αναλάβει την πιο γενναία πρωτοβουλία εφαρμογής τους, θα βραβευτεί με ένα ψυγείο Ecocool της Frigoglass για το κυλικείο του.
Περισσότερα στο wwf







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου