Aνακύκλωση ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών συσκευών

Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 10π.μ. έως τις 4μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ανακύκλωση ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών συσκευών, στο παρκινγκ Γ. Καλεντζιώτη, Ακτής Δυμαίων και Παπαφλέσσα, απέναντι από την εκκλησία του Πολιούχου Αγίου Ανδρέα, και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Και στα δύο σημεία θα υπάρχουν ειδικά containers για τη συγκέντρωση των συσκευών.

Η δράση αυτή γίνεται σε συνεργασία της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων και της Εταιρείας «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.», με την υποστήριξη Μ.Κ.Ο. και του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Πατρέων και αποτελεί συνέχεια των επιτυχημένων, ανάλογων δράσεων που έχει πραγματοποιήσει η δημοτική αρχή, με σκοπό να καθιερωθεί η ανακύκλωση ηλεκτρικών /ηλεκτρονικών συσκευών και να γίνει θεσμός στην τοπική κοινωνία της Πάτρας.
Καλούνται οι πολίτες της Πάτρας να φέρουν οποιαδήποτε άχρηστη συσκευή έχουν και τους πιάνει πολύτιμο χώρο ή δεν επισκευάζεται. Ακολουθεί αναλυτικός πίνακας με τα είδη των ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών συσκευών προς ανακύκλωση.


ΠΟΙΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ

Οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που μπορούν να ανακυκλωθούν είναι οι ακόλουθες:
  •  ΜΕΓΑΛΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ  

Μεγάλες συσκευές ψύξης, Ψυγεία, Καταψύκτες, άλλες μεγάλες συσκευές , χρησιμοποιούμενες για ψύξη, διατήρηση και αποθήκευση τροφίμων, Πλυντήρια ρούχων, Στεγνωτήρια ρούχων, Πλυντήρια πιάτων, Συσκευές μαγειρικής, Ηλεκτρικές κουζίνες, Ηλεκτρικά μάτια, Φούρνοι μικροκυμάτων, άλλες μεγάλες συσκευές χρησιμοποιούμενες για μαγείρεμα και άλλες επεξεργασίες τροφίμων, Ηλεκτρικές θερμάστρες, Ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα (ηλεκτρικά καλοριφέρ), άλλες μεγάλες συσκευές χρησιμοποιούμενες για θέρμανση χώρων, κρεβατιών, καθισμάτων, Ηλεκτρικοί ανεμιστήρες, Συσκευές κλιματισμού, άλλα είδη εξοπλισμού αερισμού, απαγωγής αερίων και κλιματισμού.

  •             ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ 

Ηλεκτρικές σκούπες, Σκούπες χαλιών, άλλες συσκευές καθαριότητας, Συσκευές χρησιμοποιούμενες για ράψιμο, πλέξιμο, ύφανση και άλλες κλωστοϋφαντουργικές εργασίες, Ηλεκτρικά σίδερα και άλλες συσκευές για το σιδέρωμα, το μαγγάνισμα και εν γένει τη φροντίδα των ρούχων, Φρυγανιέρες, Συσκευές τηγανίσματος (φριτέζες), Μύλοι, καφετιέρες και συσκευές ανοίγματος ή σφραγίσματος περιεκτών ή συσκευασιών, Ηλεκτρικά μαχαίρια, Συσκευές κοπής και στεγνώματος μαλλιών, βουρτσίσματος δοντιών, ξυρίσματος, μασάζ και άλλες συσκευές περιποίησης του σώματος, Ρολόγια και εξοπλισμός μέτρησης, αναγραφής ή καταγραφής χρόνου, Ζυγαριές.
•             εξοπλισμός πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών,
•             φωτιστικά είδη,
•             ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία (εξαιρουμένων των μεγάλης κλίμακας σταθερών βιομηχανικών εργαλείων),
•             παιχνίδια και εξοπλισμός ψυχαγωγίας και αθλητισμού,
•             ιατροτεχνολογικά προϊόντα (εξαιρουμένων των εμφυτεύσιμων και μολυσμένων),
•             όργανα παρακολούθησης και ελέγχου και
συσκευές αυτόματης διανομής.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου