Ολυμπιακοί αγώνες



Την Παρασκευή 14/2/2014 τα παιδιά της Γ΄ τάξης του σχολείου μας ετοίμασαν μια παρουσίαση για όλα τα παιδιά του σχολείου με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Προσκεκλημένος της εκδήλωσης ήταν ο κ. Παπαγιαννόπουλος Ιωάννης, καθηγητής φυσικής αγωγής , ο οποίος έφερε για επίδειξη τη δάδα  των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, όπου συμμετείχε ως λαμπαδηδρόμος .


Οι μαθητές της Γ τάξης έφτιαξαν μικρά κείμενα με ιστορική αναφορά στους Ολυμπιακούς αγώνες και προβλήθηκε μια δεκάλεπτη αναπαράσταση των αγώνων στην αρχαία Ολυμπία. Στη συνέχεια ο κ. Παπαγιαννόπουλος μίλησε για την εμπειρία του, έδειξε : τη στολή που φορούσε ως λαμπαδηδρόμος, φωτογραφικό υλικό, τη δάδα, την οποία μάλιστα άναψε και οι μαθητές ενθουσιάστηκαν.
Οι μαθητές της τρίτης τάξης διάβασαν τον Ολυμπιακό Ύμνο , τους Ολυμπιακούς Όρκους αθλητών και κριτών και μετά προβλήθηκαν στιγμιότυπα  της Αφής της Ολυμπιακής φλόγας που έγινε τον Οκτώβριο του 2013 και της παράδοσής της στους Ρώσους επισήμους στο Παναθηναϊκό στάδιο για τους Χειμερινούς  Ολυμπιακούς αγώνες που γίνονται αυτές τις μέρες στο Σότσι.


Προβλήθηκαν δύο παρουσιάσεις  με ιστορική χρονολογική αναφορά στις Ολυμπιακές δάδες των σύγχρονων χειμερινών και θερινών Ολυμπιακών αγώνων.
 Η παρουσία έκλεισε με το σχηματισμό  από τους μαθητές του πιο αναγνωρίσιμου συμβόλου των Ολυμπιακών Αγώνων  των πέντε Ολυμπιακών κύκλων με έμφαση στο μήνυμα της παγκόσμιας ΕΙΡΗΝΗΣ.

  

"Η ζωή μια ρόδα" πάει ...artfools festival !

  

Η μικρού μήκους ταινία του σχολείου μας "Η ζωή μια ρόδα" που πέρσι απέσπασε τιμητική διάκριση στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό "Ένας πλανήτης μια ευκαιρία" , συμμετέχει στο 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας, ArtFools 14 - 23/2/2014.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν 33 σχολεία, απ’ όλη την Ελλάδα. Οι προβολές θα γίνουν την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014, στον ανακαινισμένο κινηματογράφο : «Victoria Cinemas», από 9:00 το πρωί, έως 3:00 το μεσημέρι.

1. 9ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας : Ο Πηνειός της γειτονιάς μου. (5’)

2. Δημοτικό Σχολείο Μελισσοχωρίου : Όχι βία στα σχολεία. (9’)

3. 7ο Γυμνάσιο Λάρισας : Η προφητεία της συντέλειας. (15’)

4. 1ο Δημ-Σχολ Ν. Μαγνησίας Θεσ/νίκης : Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα. (8:30’)

5. 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου : Αϊσέ. (14’)

6. ΓΕΛ Μακροχωρίου Ημαθίας : Όλα είναι κύκλος. (8:40’)

7.     7. ΓΕΛ Ευόσμου : Ινδικό Νεκροταφείο Θεσσαλονίκης. Άγνωστοι στην άκρη της πόλης. (8:30’)

8. 3ο ΓΕΛ Βεροίας : ΠΡΟΚΑΤαΛΗΨΕΙΣ. (10’)

9. 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μαγνησίας Θεσ/νίκης : Ναζί ή να ζει; (9:45’)

10. Γεννάδειος Σχολή : Όταν κάποιος που αγαπάς πεθαίνει. (10’)

11. 2ο Λύκειο Λάρισας : Κι όμως … ακόμα ονειρεύομαι. ()

12. 2ο ΓΕΛ Εχεδώρου : Κοινωνική δικτύωση. Μήπως παραγνωριστήκαμε; (4’)

13. ΓΕΛ Πεύκων : Επικίνδυνη κληρονομιά. (11’)

14. Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας : Strictly business. (10’)

15. Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας : Upside down. (10’)

16. ΓΕΛ Μελισσίων : Μόνος. (8’)

17. 13ο Γ.Ε.Λ. Περιστερίου : Η Μικρασιατική Εκστρατεία 1919-1922,
μέσα από μαρτυρίες Ελλήνων στρατιωτών. (10’)

18. 2ο Λύκειο Αθηνών : Νίκος Κούνδουρος : Τα μαθητικά μου χρόνια. (13’)

19. Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού : Η Μυρτώ και η Ζωή. (9;30’)

20. 2ο Λύκειο Αθηνών : Το ημερολόγιο. (7’)

21. Μουσικό Σχολείο Τρικάλων : Le Bouquet Noir. (9’)

22. ΓΕΛ Ευόσμου : Όλοι εναντίον όλων. (13’)

23. 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών : Απόπνιξη. (13’)

24. ΕΠΑΛ Τυρνάβου : Φοβού τους ξένους ? (15’)

25. 1ο ΕΠΑΛ Κορδελιού : Αυτή που είμαι. (11:40’)

26. 55ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας : Η ζωή μια ρόδα … (14’)

27. 2ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων : Μου έκλεψαν το όνομά μου. (5’)

28. 6ο Γυμνάσιο Πάτρας : Ονειρεύομαι, δεν υποχωρώ, ζω. (6:20’)

29. 1ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας : Asdas river - a four season destination. (3’)

30. 1ο ΕΠΑΛ Άργους : Μαμά μην κλαις, θα τα λέμε στο skype. (11:30’)

31. 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης : The Trap. (9’)

32. 1ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας : Διάφανος. (7:45’)

33. Λυδία λίθος : Milady’s Dinner video dance. (15’



«Με την καρδιά βλέπεις καλύτερα…»



Ο τίτλος της νέας  μας ταινίας με την οποία το 55ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας  συμμετέχει και φέτος στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους «Ένας πλανήτης... μια ευκαιρία» , 2013-14 που συνδιοργανώνουν η Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Ελληνική Ραδιοφωνική Τηλεόραση, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και η Δ/νση Ραδιοτηλεόρασης .





Μια ταινία των μαθητών της ΣΤ΄1 τάξης που δημιουργήθηκε στα πλαίσια ενός πολιτιστικού προγράμματος με θέμα τη διαφορετικότητα. (Υπεύθυνος εκπαιδευτικός Μπακαστάθης Θανάσης) .



Μια ταινία που μας καλεί να μπούμε , έστω και για λίγο , στη θέση κάποιων συνανθρώπων μας που συνηθίσαμε να τους  ονομάζουμε  «διαφορετικούς» . Να  δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά τους μάτια , γιατί κάλλιστα θα μπορούσαμε εμείς να βρισκόμαστε  στη δική τους θέση … Άλλωστε όλοι μας είμαστε εν δυνάμει «διαφορετικοί»… καθώς η γραμμή που μας χωρίζει είναι πολύ λεπτή. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε τον εαυτό μας να νιώσει , να αισθανθεί … γιατί με την καρδιά βλέπεις καλύτερα…




Ενημέρωση για το πρόγραμμα Comenius


Την Παρασκευή 31/1/2014 εκπαιδευτικοί και παιδιά είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για το τελευταίο ταξίδι των εκπ/κών του σχολείου μας , Δημητροπούλου Κλεονίκης και Λουμάκου Μαριάνθης , στην Ισπανία , στα πλαίσια του προγράμματος Comenius «Η ζωή μας κοντά στη θάλασσα», που υλοποιείται για δεύτερη χρονιά σε συνεργασία με σχολεία οκτώ ευρωπαϊκών κρατών . 


Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας


Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα κόψαμε την Παρασκευή 31/1/2014  στο σχολείο μας , παρουσία μαθητών , εκπαιδευτικών αλλά και των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο π. Χρύσανθος Στελλάτος  .

Στον χαιρετισμό της η Δ/ντρια του σχολείου ευχήθηκε καλή χρονιά στους μαθητές και στο διδακτικό προσωπικό, ενώ ευχαρίστησε για τη συμπαράστασή του τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τα μέλη του οποίου βρίσκονται διαρκώς δίπλα στο σχολείο και συνδράμουν με κάθε τρόπο.