Ολυμπιακοί αγώνες



Την Παρασκευή 14/2/2014 τα παιδιά της Γ΄ τάξης του σχολείου μας ετοίμασαν μια παρουσίαση για όλα τα παιδιά του σχολείου με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Προσκεκλημένος της εκδήλωσης ήταν ο κ. Παπαγιαννόπουλος Ιωάννης, καθηγητής φυσικής αγωγής , ο οποίος έφερε για επίδειξη τη δάδα  των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, όπου συμμετείχε ως λαμπαδηδρόμος .


Οι μαθητές της Γ τάξης έφτιαξαν μικρά κείμενα με ιστορική αναφορά στους Ολυμπιακούς αγώνες και προβλήθηκε μια δεκάλεπτη αναπαράσταση των αγώνων στην αρχαία Ολυμπία. Στη συνέχεια ο κ. Παπαγιαννόπουλος μίλησε για την εμπειρία του, έδειξε : τη στολή που φορούσε ως λαμπαδηδρόμος, φωτογραφικό υλικό, τη δάδα, την οποία μάλιστα άναψε και οι μαθητές ενθουσιάστηκαν.
Οι μαθητές της τρίτης τάξης διάβασαν τον Ολυμπιακό Ύμνο , τους Ολυμπιακούς Όρκους αθλητών και κριτών και μετά προβλήθηκαν στιγμιότυπα  της Αφής της Ολυμπιακής φλόγας που έγινε τον Οκτώβριο του 2013 και της παράδοσής της στους Ρώσους επισήμους στο Παναθηναϊκό στάδιο για τους Χειμερινούς  Ολυμπιακούς αγώνες που γίνονται αυτές τις μέρες στο Σότσι.


Προβλήθηκαν δύο παρουσιάσεις  με ιστορική χρονολογική αναφορά στις Ολυμπιακές δάδες των σύγχρονων χειμερινών και θερινών Ολυμπιακών αγώνων.
 Η παρουσία έκλεισε με το σχηματισμό  από τους μαθητές του πιο αναγνωρίσιμου συμβόλου των Ολυμπιακών Αγώνων  των πέντε Ολυμπιακών κύκλων με έμφαση στο μήνυμα της παγκόσμιας ΕΙΡΗΝΗΣ.

  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου