Δύο μουσικοί στην τάξη μας

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων που υλοποιούν τα δύο τμήματα της Β΄τάξης είχαμε την τιμή και τη χαρά να επισκεφθούν το σχολείο μας ο κ. Μπακαστάθης Ορέστης , φοιτητής στη Σχολή Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με ειδίκευση στην κλασική κιθάρα και η κ. Κτενοπούλου Μαγδαληνή , καθηγήτρια Μουσικής με σπουδές στο κλασικό πιάνο αλλά και στη Βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική.

Ο κ. Μπακαστάθης μίλησε με τα παιδιά για το πώς αντιλαμβάνονται τη μουσική, για τη σημασία της στη ζωή μας αλλά και για το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην επικοινωνία μεταξύ των λαών.
Τα παραπάνω διανθίστηκαν με μελωδίες που έπαιξε στην κιθάρα του, με συναισθηματισμό και δεξιοτεχνία γοητεύοντας τους μαθητές μας.



Η κ. Κτενοπούλου παρουσίασε μέσα από εικόνες, ήχους και εργασίες σε ομάδες τη συνέχεια της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα.

Οι μαθητές του Β1 γνώρισαν τα μουσικά όργανα της αιγαιοπελαγίτικης νησιώτικης μουσικής και του Β2 της ηπειρώτικης . 




Επίσης τονίστηκε η  εξέχουσα θέση που κατέχει διαχρονικά η μουσική στις ευχάριστες αλλά και στις δύσκολες στιγμές της ζωής των κατοίκων των παραπάνω περιοχών.

Και φυσικά το μουσικό ταξίδι του Β1 και Β2 συνεχίζεται με την άψογη συνεργασία της δασκάλας της Μουσικής του σχολείου μας κ. Μαρίας Τόλια.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου