Επίσκεψη στο κολυμβητήριο «Πεπανός»

Η Δ΄τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε το κολυμβητήριο «Πεπανός» την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014.

Εκεί ξεναγηθήκαμε στους χώρους του και…




μάθαμε πως …
  • η πισίνα ασκήσεων έχει 50 μ. μήκος , 25 μ. πλάτος  και 2μ. βάθος. Επίσης έχει και 8 διαδρομές. Η πισίνα καταδύσεων έχει 5μ. βάθος.
  • Το παιδί όταν αρχίσει να μαθαίνει κολύμπι πρέπει να έχει πάνω του κάποιο σωσίβιο. Αυτό το σωσίβιο είναι μια ζώνη με 4-5 «σφουγγάρια» όπου βοηθούν το παιδί να επιπλέει. Όσο το παιδί γίνεται καλύτερο τα σφουγγάρια αφαιρούνται ένα ένα . 


  • Για να μάθει τώρα το παιδί να χτυπάει πόδια υπάρχει ένα «μακαρόνι». Αυτό είναι ένα μακρόστενο σφουγγάρι που μοιάζει με μακαρόνι. Το παιδί βάζει το «μακαρόνι» στις μασχάλες του και χτυπάει τα πόδια.
  • Για να μάθει να κολυμπάει με το κεφάλι μέσα στο νερό κάνει μπουρμπουλήθρες. Δηλαδή παίρνει αναπνοή από το στόμα έξω από το νερό και όταν βάλει το κεφάλι του μέσα στο νερό φυσάει δυνατά με τη μύτη.




Δυο αθλητές της κολύμβησης μας παρουσίασαν …
  • Τα 4 είδη κολύμβησης:
  1. Ελεύθερο
  2. Ύπτιο
  3. Πρόσθιο που θεωρείται περισσότερο αγωνιστικό
  4. Πεταλούδα που θεωρείται ως η πιο δύσκολη άσκηση. Για την εκκίνηση της «πεταλούδας» πρέπει ο αθλητής να κάνει «δελφίνι» (το λένε «δελφίνι» γιατί τα πόδια δεν πρέπει να ξεκολλήσουν).



  • Τρόπους διάσωσης σε περίπτωση που κάποιος κινδυνεύει να πνιγεί:
  1. Ο διασώστης πηγαίνει (χωρίς να πλησιάσει πολύ) πίσω από το άτομο που πνίγεται, βάζει την πλάτη του ατόμου πάνω στο στήθος του και τον βγάζει προς τη στεριά.
  2. Γυρίζουμε τα πόδια του ατόμου που πνίγεται ώστε να γυρίσει το σώμα του και να ακουμπήσει η πλάτη του στο στήθος μας.
  3. Αν το άτομο που πνίγεται προσπαθήσει να μας αγκαλιάσει για να σωθεί θα πρέπει να του σπρώξουμε τα χέρια.

Θυμηθείτε :
Για να μην πνιγούμε πρέπει , αν έχουμε φάει, να κολυμπήσουμε μετά από 2-3 ώρες.

WATER POLO

Προπονητής του Polo μας μίλησε για το άθλημα και μας έδωσε να παίξουμε για λίγο με τις γυναικείες και αντρικές μπάλες του Polo.


Στο Polo οι γηπεδούχοι φοράνε άσπρα σκουφάκια ενώ οι φιλοξενούμενοι μπλε.
Μια ομάδα Polo έχει 7 παίχτες μαζί με τον τερματοφύλακα.

Ο πιο γνωστός Έλληνας αθλητής του Polo είναι ο Γιώργος Αφρουδάκης που έχει διακριθεί σε 3 Ολυμπιακούς αγώνες. Ως αρχηγός της εθνικής ομάδας έγραψε ιστορία στις 25 Νοεμβρίου 2005 στη Νέα Σμύρνη όταν πέτυχε το χιλιοστό του γκολ στην Α1 Polo, ανεβάζοντας τον πήχη για τον τίτλο του μεγαλύτερου σκόρερ στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα μας.


Αλεξία Τσαγκανού

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου