«Ο χορός ενώνει, συγκρατεί, παρηγορεί» στο 55ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας


Το σχολείο μας συμμετέχει σε ένα καινοτόμο καλλιτεχνικό πρόγραμμα χορού με τίτλο: «Ο χορός ενώνει, συγκρατεί, παρηγορεί», το οποίο υλοποιείται για πρώτη φορά στο νομό Αχαΐας μέσω της συνεργασίας σημαντικών φορέων της εκπαίδευσης και του πολιτισμού: του Πανεπιστημίου Πατρών, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και του ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ. Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Δρ. Μάρω Γαλάνη, χορογράφος, πανεπιστημιακός, μέλος Ε.Ε.Π. στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο σχολείο μας από την Γ΄1 τάξη και συμμετέχουν σε αυτό δύο εκπαιδευτικοί οι οποίες επιμορφώνονται σε δραστηριότητες κίνησης, χορού και θεάτρου και στη συνέχεια θα καθοδηγήσουν και θα εμψυχώσουν την ομάδα χοροθεάτρου για τη δημιουργία και σύνθεση παράστασης.



Την Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014, υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας τους φοιτητές – ερμηνευτές του χοροθεάτρου. Μια ευχάριστη έκπληξη για μαθητές και γονείς γεμάτη ήχους και κίνηση σε μια παράσταση που δόθηκε στην αυλή και ξεκίνησε τη μέρα μας με χαμόγελα. Το ευχάριστο κλίμα συνεχίστηκε και στις αίθουσες, αφού οι χορευτές υλοποίησαν σε κάθε τάξη εργαστήριο χοροθεάτρου όπου οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να μάθουν, να παίξουν και να εκφραστούν.


Η επίσκεψη είχε σκοπό την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας και την επαφή των μαθητών με την τέχνη του χορού και του χοροθεάτρου, την αποδοχή, αγάπη και ανάπτυξη θετικών απόψεων απέναντι στο σώμα.
   



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου