Έκθεση χειροποίητων παιχνιδιών

Τα μαθήματα είναι βαρετά. Οι μαθητές το ξέρουν. Όταν όμως γίνονται αφορμή για δημιουργία τότε… τα πράγματα αλλάζουν!
Μια έκθεση χειροποίητου παιδικού παιχνιδιού έγινε την Τρίτη 28 Απριλίου στο χώρο του σχολείου μας. Την οργάνωσαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης οι οποίοι και κατασκεύασαν τα παιχνίδια στο μάθημα της Γλώσσας.




  • Σε σχετική με τον πολιτισμό ενότητα της Μελέτης Περιβάλλοντος παρακολούθησαν βίντεο για τα παιχνίδια στην αρχαία Ελλάδα

Ηχοχρωματίσματα




Ηχοχρωματίσματα από τους μαθητές της Γ2 τάξης στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος "Μουσικές Ανάσες" με τη δασκάλα της Μουσικής.

23 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

 Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο Ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη»  Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο Άγγλος Ουίλιαμ Σαίξπηρ.  
Η UNESCO το 1995, θέλοντας να ενθαρρύνει τους νέους συγγραφείς αλλά και να τιμήσει τον πλούσιο λογοτεχνικό θησαυρό που μας άφησε ο Σαίξπηρ και ο Θερβάντες, καθιέρωσε την 23η  Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.
Την ίδια μέρα γιορτάζεται ο Άγιος Γεώργιος ο οποίος είναι γνωστός για τη σφαγή του δράκου, κάπου βόρεια της Αφρικής, προκειμένου να σώσει την πριγκίπισσα. Στο σημείο που έσταξε το αίμα του δράκου φύτρωσε ένα τριαντάφυλλο, ως σύμβολο αγάπης και φιλίας.
Στην Καταλονία ( μία αυτοδιοικούμενη περιφέρεια της Ισπανίας με πρωτεύουσα τη μεγαλύτερή της πόλη Βαρκελώνη), την ημέρα αυτή γιορτάζεται η «Μέρα των Βιβλίων και των Ρόδων». Πρόκειται για μία τοπική παραλλαγή της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, η οποία συνδυάζεται με τη γιορτή του προστάτη της περιοχής, Αγίου Γεωργίου. Με το σύνθημα «Ένα τριαντάφυλλο για την αγάπη, ένα βιβλίο για πάντα», ο άνδρας θα χαρίσει στην αγαπημένη του ένα τριαντάφυλλο κι αυτή θα του το ανταποδώσει με ένα βιβλίο.

Η μέρα αυτή έδωσε αφορμή στους μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας για δημιουργία και μάλιστα για… συγγραφική δημιουργία! Άλλοι ατομικά και άλλοι ομαδικά επιστράτευσαν τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τη φαντασία τους και έφτιαξαν ιστορίες με πρωταγωνιστές έναν γέρο και μια γριά τις οποίες και μας παρουσιάζουν σε δυο βιβλία.

Καλή ανάγνωση!



4 ιστορίες για έναν γέρο και μια γριά

Γ΄1 



Γ΄2

Καλό Πάσχα !


Το άγιο Φως της Ανάστασης , ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας.
 Καλή Ανάσταση !


Ένας σκηνοθέτης στο σχολείο μας


Σήμερα επισκέφτηκε το Κινηματογραφικό Εργαστήρι του σχολείου μας , ύστερα από πρόσκλησή μας , ο  Πατρινός σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης.  
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον κ. Φαφούτη , να έρθουν σε επαφή με τον τεχνολογικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στα γυρίσματα μιας επαγγελματικής ταινίας  , να δουν τη χρήση και τη λειτουργία του , να λύσουν πιθανές απορίες τους για τα στάδια προετοιμασίας μιας ταινίας.
Στη συνέχεια σκηνοθετήσαμε και γυρίσαμε όλοι μαζί μια σκηνή  της ταινίας μικρού μήκους  που ετοιμάζουν για φέτος οι μαθητές του εργαστηρίου  με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό.




Ο Παναγιώτης Φαφούτης γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε στην Αθήνα Νομική και σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου. Δουλεύει ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός. Έχει σκηνοθετήσει 6 μικρού μήκους ταινίες που έχουν βραβευθεί και 2 μεγάλου μήκους ταινίες (“Η Κληρονόμος” και “Παράδεισος”). Επίσης έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές σειρές, διαφημιστικά, εταιρικά βίντεο, θεατρικά έργα και street events.  Διδάσκει σκηνοθεσία σε κινηματογραφικές και δραματικές σχολές. Μόλις ολοκλήρωσε την ταινία μικρού μήκους “Joanna” και βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης μιας ταινίας μεγάλου μήκους με τίτλο “Ολυμπία”.

2 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Δυο βιβλία με ιστορίες της γιαγιάς και του παππού δημιούργησαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Απολαύστε τα!
55ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας
Γ΄1 

 ιστορίες
Γ΄2