Ένας σκηνοθέτης στο σχολείο μας


Σήμερα επισκέφτηκε το Κινηματογραφικό Εργαστήρι του σχολείου μας , ύστερα από πρόσκλησή μας , ο  Πατρινός σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης.  
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον κ. Φαφούτη , να έρθουν σε επαφή με τον τεχνολογικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στα γυρίσματα μιας επαγγελματικής ταινίας  , να δουν τη χρήση και τη λειτουργία του , να λύσουν πιθανές απορίες τους για τα στάδια προετοιμασίας μιας ταινίας.
Στη συνέχεια σκηνοθετήσαμε και γυρίσαμε όλοι μαζί μια σκηνή  της ταινίας μικρού μήκους  που ετοιμάζουν για φέτος οι μαθητές του εργαστηρίου  με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό.




Ο Παναγιώτης Φαφούτης γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε στην Αθήνα Νομική και σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου. Δουλεύει ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός. Έχει σκηνοθετήσει 6 μικρού μήκους ταινίες που έχουν βραβευθεί και 2 μεγάλου μήκους ταινίες (“Η Κληρονόμος” και “Παράδεισος”). Επίσης έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές σειρές, διαφημιστικά, εταιρικά βίντεο, θεατρικά έργα και street events.  Διδάσκει σκηνοθεσία σε κινηματογραφικές και δραματικές σχολές. Μόλις ολοκλήρωσε την ταινία μικρού μήκους “Joanna” και βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης μιας ταινίας μεγάλου μήκους με τίτλο “Ολυμπία”.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου