«Ναι ή Όχι; Ή… Ναι και Όχι;»


Το σχολείο μας συμμετείχε φέτος σε ένα καινοτόμο  καλλιτεχνικό πρόγραμμα χορού με τίτλο: «Ο χορός ενώνει, συγκρατεί, παρηγορεί», το οποίο υλοποιείται για πρώτη φορά στο νομό Αχαΐας μέσω της συνεργασίας σημαντικών φορέων της εκπαίδευσης και του πολιτισμού: του Πανεπιστημίου Πατρών, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ.
Στη διάρκεια της χρονιάς οι μαθητές της Γ΄1 τάξης συμμετείχαν σε εργαστήρια που σκοπό είχαν να τους φέρουν σε επαφή με το χορό ως μορφή Τέχνης και μέσα από τον χορό να ασκηθούν στο να παρατηρούν, να εκφράζονται, να επικοινωνούν, να εντάσσονται, να συνεργάζονται, να δημιουργούν.
Η εκπαίδευση και η καθοδήγηση των μαθητών  πραγματοποιήθηκε  από τις εκπαιδευτικούς του  σχολείου μας Γεωργία Ζαχαροπούλου και Ευαγγελία Παπαευθυμίου , οι οποίες επιμορφώθηκαν  στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος σε συνεργασία με εκπαιδευτές  - καλλιτέχνες – συνεργάτες του προγράμματος.
Την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 ήταν η μεγάλη μέρα! Μαθητές από  πέντε Δημοτικά και τέσσερα Γυμνάσια της πόλης μας, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, συναντήθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων και παρουσίασαν τις δουλειές τους. Το σχολείο μας παρουσίασε την παράσταση με τίτλο: «Ναι ή Όχι; Ή… Ναι και Όχι;»  


Οι μαθητές της Γ΄1 τάξης είπαν για αυτήν τους την εμπειρία:

«Τα πέρασα πολύ ωραία γιατί στο μικρό διάλειμμα συνάντησα κι άλλα παιδιά και γνωστά και άγνωστα.»       Θοδωρής Θ.


«Εγώ διασκέδασα παρόλο που έκανα μερικά λαθάκια. Όταν μπήκα στο θέατρο βαρέθηκα λίγο, επειδή μερικοί άνθρωποι από δημόσιο χώρο μιλούσαν συνέχεια. Τα άλλα σχολεία μου άρεσαν, αλλά πιο πολύ το δικό μας σχολείο.»   Μαγδαληνή Φ.

«Στο χοροθέατρο μου άρεσε πολύ και στο θέατρο είδα κι άλλα σχολεία. Έπαιξα κι εγώ, αλλά κάναμε και μερικά λαθάκια. Πιο πολύ μου άρεσε η δική μας παράσταση. Νομίζω πως πήραμε το πιο θερμό χειροκρότημα.»    Χρήστος Δ.

«Η παράσταση ήταν πολύ ωραία και ας κάναμε λίγα λαθάκια. Οι παραστάσεις των άλλων σχολείων ήταν πολύ ωραίες.»   Ζώης Ντ.



«Εγώ τα πέρασα τέλεια, επειδή πήραμε το πιο μεγάλο χειροκρότημα. Μου άρεσε πολύ που κάποια παιδιά έκαναν λαθάκια και τα διόρθωσαν.»   Ελίνα Μπ.

«Εγώ νομίζω ότι τα πήγαμε καλά αλλά κάναμε λίγα λαθάκια. Είμαι ευχαριστημένη από εμένα αλλά και από τους άλλους, γιατί προσπαθήσαμε πολύ καιρό.»   Νάνσυ Π.

«Εμένα μου άρεσε η συμμετοχή μου στο θέατρο, γιατί ένιωσα μια καινούρια εμπειρία. Επίσης είχα πολύ άγχος, αλλά κατάφερα να το κερδίσω. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον εαυτό μου.»   Κωνσταντίνος Στ.

«Εγώ τα πέρασα πολύ ωραία. Είχα λίγο άγχος, αλλά νομίζω ότι τα πήγαμε καλά.»   Ζέτα Γ.

«Στην παράσταση τα πέρασα ωραία, αλλά κάναμε μερικά λάθη. Ο κόσμος όμως δεν το κατάλαβε. Είχα λίγο άγχος πριν βγω στη σκηνή, αλλά είμαι πολύ χαρούμενη γιατί τα κατάφερα. Οι άλλες παραστάσεις ήταν ωραίες όλες και μου άρεσαν πολύ.»   Μαρία Μ.    



«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον εαυτό μου. Μου άρεσε που είχα συμμετοχή και μου άρεσε που έπαιξα χοροθέατρο και που είδα χοροθέατρο.»    Ανδρέας Λ.

«Στην παράσταση τα πέρασα πολύ ωραία. Μου άρεσε πολύ το θέατρο και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη με τον εαυτό μου.»   Παναγιώτα Κ.

«Τα πέρασα καλά στο θέατρο. Μου άρεσαν λίγο και τα άλλα σχολεία, αλλά πιστεύω ότι το δικό μας ήταν το καλύτερο.»   Χρήστος Γ.

«Τα πέρασα πολύ ωραία. Οι άλλες παραστάσεις μου άρεσαν. Μέσα στα παρασκήνια είχα πολύ άγχος, έκανα κάποια λάθη, όμως δεν παρατήρησε τίποτα ο κόσμος.»   Γιώργος Μ.

«Τα περάσαμε πολύ ωραία την Παρασκευή. Ήμουν ευχαριστημένη από τον εαυτό μου. Ένιωσα κίνηση από το σώμα μου.»   Ειρήνη Κ.



«Κάναμε μια φανταστική παράσταση και δουλέψαμε πολλές μέρες. Τα περάσαμε ωραία χωρίς να έχουμε άγχος και στο τέλος μας χειροκρότησαν για την παράσταση που κάναμε.»   Νίκος Π.

«Πέρασα πολύ ωραία. Δεν ήμουν αγχωμένος. Οι πρόβες είχαν πάει καλά. Αν και περίμενα με ανυπομονησία να αρχίσει η παράστασή μας, ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα τα πάμε καλά.»   Δημήτρης Στ.

«Τα πέρασα καλά, αλλά έκανα ένα λάθος.»   Γιάννα Κ.

«Τα πέρασα πολύ ωραία και πιστεύω ότι τα πήγαμε καλά. Κι εγώ δεν τα πήγα άσχημα ούτε τέλεια, αλλά καλά!»   Δήμητρα Βλ.



«Περάσαμε πολύ ωραία στην παράσταση. Μου άρεσε πάρα πολύ. Ο κόσμος δεν κατάλαβε τα λάθη μας. Έκανα κι εγώ ένα λάθος. Ήταν ένα μεγάλο χειροκρότημα.»   Αλέξανδρος Π.

«Μου άρεσε η πρώτη και η τρίτη παράσταση.»    Ίβο Ντ.

«Μου άρεσε πάρα πολύ η παράστασή μας, γιατί δουλέψαμε αρκετό καιρό και μας βγήκε σε καλό.»    Βασίλης Β.

«Τα πήγαμε πολύ καλά όμως κάναμε μερικά λαθάκια…»   Αλέξανδρος Φ.

«Μου άρεσαν οι παραστάσεις του χοροθεάτρου. Ήταν ενδιαφέρον και θα ήθελα να συμμετέχω αν ξαναγίνει κάτι τέτοιο.»   Κωνσταντίνος Μ.

«Τα πέρασα ωραία. Μου άρεσε αυτό που έκαναν και νομίζω ότι ήταν μια πολύ καλή παράσταση.»    Αντώνης Αγγ.

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Τι ομορφος μου ειναι ο αδερφος μου!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου