"Τα ευέλικτα καπάκια"


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουνίου 2015, η εκδήλωση της δράσης «Τα ευέλικτα καπάκια», που σχεδίασε και  συντόνισε το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας σε  άμεση συνεργασία με τους «Gefyristas», (ομάδα εθελοντισμού ενεργών πολιτών), λειτουργώντας υποστηρικτικά στο έργο κοινωνικών φορέων, (Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Πέλλας, ο οποίος συντονίζει πανελλαδικά την όλη δράση).

3.402 κιλά από καπάκια συγκέντρωσαν μετά από οργανωμένη στόχευση και μαζική προσπάθεια  7.197 μαθητών/τριών,  από  84  Δημοτικά και Νηπιαγωγεία από όλη την Αχαΐα. Με την αμέριστη στήριξη των εκπαιδευτικών και των γονέων κατά την διάρκεια  των 3 τελευταίων μηνών, κατορθώθηκε να συγκεντρωθούν τόσα πολλά κιλά,  που αντιστοιχούν στην αγορά 3.5 αναπηρικών σωματιδίων. 
Το σχολείο μας συμμετείχε σ' αυτή την προσπάθεια συγκεντρώνοντας 68,5 κιλά καπάκια. 
Τα καπάκια φορτώθηκαν και ξεκίνησαν το ταξίδι τους για να μεταμορφωθούν σε αναπηρικά αμαξίδια, ώστε μέσα από την κοινωνική κινητοποίηση, τη δυναμική συμμετοχή, την εξέλιξη της τεχνολογίας και την ανταποδοτικότητα της  οικονομίας να υποστηρίξουν τους συνανθρώπους μας. 
Η δράση θα έχει διαρκή χαρακτήρα  και θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά.  Γι' αυτό δεν επαναπαυόμαστε ! Συνεχίζουμε να μαζεύουμε καπάκια και το καλοκαίρι !
Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές του σχολείου μας για τη συγκινητική ανταπόκρισή τους. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου