«Το γαϊτανάκι των σκιών και των χρωμάτων…»


Σήμερα το σχολείο μας (Β΄- ΣΤ΄ τάξεις) επισκέφτηκε το θέατρο Λιθογραφείο για να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση  «Το γαϊτανάκι των σκιών και των χρωμάτων…».

Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το λογοτεχνικό έργο της Ζωρζ Σαρή «Το γαϊτανάκι» και αποτελεί μια δημιουργία της Θεατροπαιδαγωγικής Ομάδας ΠΑιΘέΑ .


Η παράσταση : 

Το γαϊτανάκι της Ζωρζ Σαρρή ήταν η έμπνευση, για να ξεκινήσει ένα ταξίδι εξερεύνησης στον μαγικό κόσμο των σκιών. Η ομάδα πειραματίστηκε με πλήθος τεχνικών: σκιές με σώμα, σκιές με αντικείμενα, ηλεκτρονικές σκιές...

Το άσπρο – μαύρο βοήθησε να αποτυπωθούν οι αντιθέσεις του κόσμου. Μερικές πινελιές χρώματος φάνηκαν απαραίτητες για να εκφραστεί η φωλιασμένη ελπίδα για ένα κόσμο χωρίς σύνορα και διακρίσεις.

Η τέχνη του θεάτρου, της ζωγραφικής, της μουσικής και του χορού δίνουν την ευκαιρία σε ηθοποιούς και θεατές να φτιάξουν το δικό τους Γαϊτανάκι των σκιών και των χρωμάτων. Μένει να δούμε ‘μήπως η αλήθεια κρύβεται στο τραγούδι των παιδιών’….


Οι τεχνικές της σκιάς πλαισιώθηκαν από live ηλεκτρονική εικαστική σκηνογραφία, video art , φωτογραφία, performance για να προβληθεί το μήνυμα του έργου κινητοποιώντας το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου