Η χιονονιφάδα και το δέντρο μοναχό (Γ1,Ε1,Ε2)

Η ΑΝΝΑ ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ ΣΤΟ 55ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Η συγγραφέας Άννα Δενδρινού επισκέφθηκε το σχολείο μας την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, στα πλαίσια των δράσεων για την προώθηση της φιλαναγνωσίας.
Η κ. Δενδρινού παρουσίασε στους μαθητές των Γ1,Ε1 και Ε2 τάξεων το βιβλίο της Χιονονιφάδα και το δέντρο μοναχό συζήτησε μαζί τους για το πνεύμα των Χριστουγέννων και αντάλλαξαν ευχές.
Τα παιδιά παρουσίασαν στη συγγραφέα τραγούδι με στίχους βασισμένους στο βιβλίο, που επιμελήθηκε και μελοποίησε η μουσικός του σχολείου μας, κα Τόλια Μαρία.
Μικροί και μεγάλοι μαγεύτηκαν από το μουσικοκινητικό δρώμενο που ακολούθησε. Συνεπαρμένοι από το περιεχόμενο του βιβλίου και με την καθοδήγηση της συγγραφέως και των εκπαιδευτικών, των τμημάτων που έλαβαν μέρος, άφησαν τη φαντασία τους να καλπάσει στον κόσμο των παραμυθιών όπου οι άνθρωποι συμφιλιώνονται με τους άλλους και ζουν αρμονικά με το περιβάλλον.
Ταξίδεψαν με τη  Χιονονιφάδα και το δέντρο μοναχό   σε μια μεγάλη πολιτεία, όπου όλοι κάθε μέρα έτρεχαν στις δουλειές τους αμίλητοι και σκυθρωποί. Το δένδρο ήταν πολύ λυπημένο, του έλειπαν οι φίλοι του κι ένιωθε μοναξιά. Ώσπου μια χειμωνιάτικη μέρα κύλησε και στάθηκε στον κορμό του μια μικρή χιονονιφάδα, η βασίλισσα του χιονιού. Έγινε φίλη του και από κείνη τη στιγμή όλα άλλαξαν σ’ αυτή την παγωμένη πολιτεία.
Μια τρυφερή ιστορία που μιλά για την αξία της επικοινωνίας, της αγάπης, της προσφοράς και διδάσκει μικρούς και μεγάλους.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου