Ρητορική του μίσους

Την Τρίτη και Τετάρτη 12 -13/4/2016 υλοποιήθηκε στο σχολείο μας , από το Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ,  βιωματικό εργαστήρι στους μαθητές των ΣΤ΄1 και Δ΄1 τάξεων με τίτλο "Σπάσε τα δεσμά του φόβου - Πες όχι στο μίσος : Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη ρητορική του μίσους". 




ΣΤ΄1 

Τι είναι ρητορική του μίσους ; 

Ρητορική του μίσους είναι κάθε λέξη , φράση ή πρόταση που προσβάλλει  , υποτιμά και τελικά απομονώνει ένα άτομο ή μια ομάδα ανθρώπων με βάση τη φυλή , τη θρησκεία , την εθνικότητα , το χρώμα , το φύλο , τα σωματικά χαρακτηριστικά , την ηλικία ...
Δεν γίνεται πάντα με επιθετικό τρόπο και συχνά περνά απαρατήρητη. Μπορεί να πάρει τη μορφή "αστείου" , πειράγματος  και να εξελιχθεί σε βίαιη συμπεριφορά. 

ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ - ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ !

Μην μένεις σιωπηλός , αν αντιληφθείς οποιαδήποτε έκφραση μίσους στον περίγυρό σου !
Μίλα στους γονείς και στους δασκάλους σου !
Δώσε το παράδειγμα με τη δική σου στάση ! Μην παίρνεις μέρος και μην ενθαρρύνεις κοροϊδευτικές εκφράσεις ανάμεσα σε φίλους ή συμμαθητές σου !
Εκφράσου θετικά και δημιουργικά υπέρ της ανεκτικότητας απέναντι στη διαφορετικότητα μέσα από τη μουσική , το χορό , το θέατρο , τον αθλητισμό , τη ζωγραφική κ.ά.






Δ΄1






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου