«Τα ευέλικτα καπάκια»


Με πρωτοφανή επιτυχία ολοκληρώθηκε, την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016, η δράση «Τα ευέλικτα καπάκια», που σχεδίασαν και συντόνισαν οι υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Πηνελόπη Σακοβέλη και Ιωάννα Παπαϊωάννου, αντίστοιχα, σε άμεση συνεργασία με τους «Gefyristas», (ομάδα εθελοντισμού ενεργών πολιτών) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία (Π.ΟΜ. ΑΜΕΑ) Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Συγκεντρώθηκαν συνολικά 11.900 κιλά πλαστικά καπάκια, μετά από οργανωμένη στόχευση και μαζική προσπάθεια από 17.081 μαθητές/τριες, από 164 σχολεία της Αχαΐας (54 Νηπιαγωγεία, 69 Δημοτικά, 24 Γυμνάσια, 10 Λύκεια, έξι ΕΠΑΛ, το ΕΕΕΕΚ Αχαΐας και το ΣΔΕ Αχαΐας).
Με την αμέριστη στήριξη των εκπαιδευτικών και των γονέων, κατά τη διάρκεια των εφτά τελευταίων μηνών κατορθώθηκε να συγκεντρωθούν τόσα πολλά κιλά πλαστικών πωμάτων, που αντιστοιχούν στην αγορά 12 αναπηρικών αμαξιδίων.

Αξίζουν πράγματι συγχαρητήρια σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν και κατάφεραν να μετατρέψουν 10 τόνους άχρηστου πλαστικού σε χρηστικά αντικείμενα.
Η τελική εκδήλωση, στην οποία θα βραβευτούν τα συμμετέχοντα σχολεία, θα γίνει την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016.

Στις ιστοσελίδες των Τμημάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (http://dipe.ach.sch.gr/ecoea και http://dide.ach.sch.gr/enviredu) θα βρίσκονται αναρτημένοι οι συγκεντρωτικοί πίνακες με όλα τα συμμετέχοντα σχολεία, καθώς και φωτογραφικό υλικό από την παράδοση των πλαστικών πωμάτων.
Τα καπάκια φορτώθηκαν και ξεκίνησαν το ταξίδι τους, για να μεταμορφωθούν σε αναπηρικά αμαξίδια, ώστε, μέσα από την κοινωνική κινητοποίηση, τη δυναμική συμμετοχή, την εξέλιξη της τεχνολογίας και την ανταποδοτικότητα της οικονομίας, να υποστηρίξουν τους συνανθρώπους μας.


Η δράση θα έχει διαρκή χαρακτήρα, συνεχίζεται από την Πέμπτη 12 Μαΐου για την επόμενη χρονιά και δένει όλο και περισσότερα σχολεία στην κοινή προσπάθεια για ένα καθαρότερο περιβάλλον με κοινωνική ευαισθησία.

Το σχολείο μας συμμετείχε σε αυτή την προσπάθεια συγκεντρώνοντας 227 κιλά πλαστικά καπάκια !
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικούς γι' αυτή την πολύ όμορφη προσπάθεια !



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου