" Κι αν ήσουν εσύ ; "


Φέτος η Ε΄2 τάξη , στα πλαίσια ενός Πολιτιστικού Προγράμματος για τον κινηματογράφο , θα ασχοληθεί με τα ανθρώπινα δικαιώματα και το θέμα των προσφύγων και ιδιαίτερα των ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων .

Το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα , σε  συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση , υλοποιεί  το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ; »  σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων .
  
Το πρόγραμμα στηρίζεται σε βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος αξιοποιώντας παράλληλα το εκπαιδευτικό υλικό της Ύπατης Αρμοστείας. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες και  στη στήριξη σχολείων και εκπαιδευτικών που ήδη υλοποιούν ανάλογα προγράμματα με βιωματικές τεχνικές διδασκαλίας και προσεγγίσεις.



Σήμερα έγινε το πρώτο βιωματικό εργαστήριο με εμψυχωτή τον δάσκαλο και θεατρολόγο Γ. Μπεκιάρη .Σκοπός και τελικό προϊόν του προγράμματος θα είναι η δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους - ντοκιμαντέρ με θέμα τους πρόσφυγες.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου