Ευχές από την Γ΄τάξη

Οι μαθητές της Γ΄τάξης σας εύχονται...




Οι χριστουγεννιάτικες κατασκευές μας ! Δ1


Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε παλέτα- Στολίδια από κάψουλες καφέ (ντεκουπάζ) και σύρμα πίπας - αστέρι από γλωσσοπίεστρα Δ1


" Κι αν ήσουν εσύ ; "


Φέτος η Ε΄2 τάξη , στα πλαίσια ενός Πολιτιστικού Προγράμματος για τον κινηματογράφο , θα ασχοληθεί με τα ανθρώπινα δικαιώματα και το θέμα των προσφύγων και ιδιαίτερα των ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων .

Το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα , σε  συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση , υλοποιεί  το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ; »  σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων .
  
Το πρόγραμμα στηρίζεται σε βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος αξιοποιώντας παράλληλα το εκπαιδευτικό υλικό της Ύπατης Αρμοστείας. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες και  στη στήριξη σχολείων και εκπαιδευτικών που ήδη υλοποιούν ανάλογα προγράμματα με βιωματικές τεχνικές διδασκαλίας και προσεγγίσεις.



Σήμερα έγινε το πρώτο βιωματικό εργαστήριο με εμψυχωτή τον δάσκαλο και θεατρολόγο Γ. Μπεκιάρη .Σκοπός και τελικό προϊόν του προγράμματος θα είναι η δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους - ντοκιμαντέρ με θέμα τους πρόσφυγες.


Μετράμε αντίστροφα και γλυκαινόμαστε! Δ1

Φέτος αποφασίσαμε να μετρήσουμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα βάζοντας καραμέλες στη γενειάδα του Άγιου  Βασίλη. Για να πάρουμε την καραμέλα και να μετρήσουμε αντίστροφα, πρέπει πρώτα να βρούμε την απάντηση σε ένα αίνιγμα που σχετίζεται με τα Χριστούγεννα.






Επαγγέλματα που χάθηκαν στον χρόνο....Δ1

Με το πέρασμα των χρόνων, καθώς ο τρόπος ζωής , οι ανάγκες των ανθρώπων και ο τρόπος παραγωγής πολλών προϊόντων αλλάζουν, πολλά επαγγέλματα εξαφανίζονται ή αντικαθιστούνται από άλλα που έχουν να κάνουν με τον σύγχρονο τρόπο ζωής.
Μερικά από αυτά είναι: λούστρος, πλανόδιος μανάβης, νερουλάς, ντελάλης,καρβουνιάρης, λατερνατζής, σιδεράς, καρεκλάς, κουδουνάς, κουλουράς κλπ.

«Ευέλικτα καπάκια» - 2ο βραβείο για το σχολείο μας


Με μεγάλη επιτυχία έγινε χθες  Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016, η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων που συμμετείχαν στη δράση «Ευέλικτα καπάκια».
12.000 κιλά πλαστικά καπάκια συγκέντρωσαν  17.081 μαθητές/τριες, από 171 σχολεία της Αχαΐας (54 Νηπιαγωγεία, 69 Δημοτικά, 26 Γυμνάσια, 14 Γενικά Λύκεια, 6 ΕΠΑΛ , το ΕΕΕΕΚ Αχαΐας και το ΣΔΕ Αχαίας). 

Το σχολείο μας συμμετέχοντας στη δράση κατάφερε να συγκεντρώσει 250 κιλά πλαστικά καπάκια και να τιμηθεί με το 2ο βραβείο .

Από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση βραβεύτηκαν τα σχολεία:

Δημοτικά σχολεία:  
1ο Βραβείο: Δ.  Σχ.  Σκιαδά (330κ – 11,79 κ/μ) 
2ο Βραβείο: 55ο Δ. Σχ. Πάτρας (250κ) 
3ο Βραβείο: 41ο Δ. Σχ. Πάτρας (230κ) 
4ο Βραβείο: Δ. Σχ. Βραχναιίκων (202κ) 
5ο Βραβείο: 34ο Δ. Σχ. Πάτρας (200κ)

Νηπιαγωγεία: 
1ο Βραβείο: Νηπιαγωγείο Λουσικών (245 κ - 11,67 κ/μ) 
3ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Πάτρας (105κ – 17,5 κ/μ) 
2ο Βραβείο:  15ο Νηπιαγωγείο Πάτρας (110κ) 
3ο Βραβείο: Νηπιαγωγείο Κουλούρας Αιγίου (102κ) 
4ο Βραβείο: Ιδ. Νηπιαγωγείο «Χριστοπούλου Ελένη-Ειρήνη» (100κ) 
5ο Βραβείο:  70ο Νηπιαγωγείο Πάτρας (94κ)

Ειδικά Βραβεία: 
Δ. Σ. Ζήριας (8,18κ/μ), Δ. Σ. Σανταμερίου (2,83κ/μ), Δ. Σ. Μετοχίου (2,67κ/μ), Δ. Σ. Άρλας (2,12κ/μ), Νηπιαγωγείο Καμινίων (2,95 κ/μ), Νηπιαγωγείο Ροδοδάφνης (2,95κ/μ), Νηπιαγωγείο Νιφορεΐκων (2,69κ/μ), 36o Νηπιαγωγείο Πάτρας (2,50κ/μ), Νηπιαγωγείο Νικολεΐκων (2,38κ/μ), 2ο Νηπιαγωγείο Οβρυάς (2κ/μ)

Η Ειδική Επιτροπή, που συγκροτήθηκε για να συντονίσει τη δράση, ανταποκρινόμενη στα αιτήματα των σχολείων διέθεσε το χρηματικό ποσόν που συγκεντρώθηκε στα παρακάτω σχολεία:

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο/Φάσμα Αυτισμού (αναπηρικό αμαξίδιο, κρεβάτι φυσιοθεραπείας, στρώματα μασάζ, αποσπώμενοι δίσκοι φαγητού),

Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πάτρας (Αναπηρικό αμαξίδιο)

Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αιγίου (Αναπηρικό αμαξίδιο)

Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Πάτρας (Κρεβάτι φυσιοθεραπείας)

18ο Γυμνάσιο Πάτρας (Επισκευή ακουστικών βαρηκοΐας) και στην

Π.ΟΜ Α.ΜΕ.Α Δυτ. Ελλάδας & Ιονίων Νήσων (Αναπηρικό αμαξίδιο)

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικούς γι' αυτή την πολύ όμορφη προσπάθεια !

Η δράση θα συνεχιστεί και τη φετινή χρονιά 2016-17 , γι' αυτό δεν επαναπαυόμαστε !

Συνεχίζουμε να  συλλέγουμε τα πλαστικά καπάκια εμφιαλωμένου νερού, αναψυκτικών, γάλακτος , απορρυπαντικών κλπ.  και να τα φέρνουμε στο σχολείο .     
 Θεωρούμε πολύ σημαντικό  να συμμετέχουμε στη δράση αυτή και φέτος και να συνδράμουμε με τις δικές μας δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια ανταποδοτικής ανακύκλωσης , διασυνδέοντας την περιβαλλοντική με την κοινωνική ευαισθητοποίηση . 
Ένα μάθημα ζωής και ανθρωπιάς για τους μικρούς μας μαθητές!

Βλέπω, βιώνω, καταγράφω, θυμάμαι! Δ1

Η φωτογράφος Χριστίνα Σπηλιοτοπούλου μας επισκέφτηκε και μας μίλησε για την τέχνη της φωτογραφίας. Συζητήσαμε μαζί της  για το επάγγελμα του φωτογράφου, τα θέματα που μας αρέσουν να φωτογραφίζουμε, τις φωτογραφικές μηχανές, τη σημασία που έχει το φως και η θέση του αντικειμένου και πειραματιστήκαμε βγάζοντας τις δικές μας φωτογραφίες.

ΜΠΟΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ! – ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ Δ1

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 55ου Δ.Σ. , 32ου & 66ου Ν.Γ . Πατρών, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Π.Ν.Π.Π. , διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία. Εμείς, ως εθελοντές, στηρίξαμε με δράσεις αυτή την προσπάθεια:
Ενημερωθήκαμε για τη σημασία του εθελοντισμού στην αιμοδοσία από την κ. Παπαβραμοπούλου Ανθή, επισκέπτρια υγείας του Π.Ν.Π.Π.


  • Δημιουργήσαμε αφίσες


  • Φτιάξαμε αναμνηστικές κονκάρδες για τους εθελοντές αιμοδότες



  • Και καρδιές για μας, ως εθελοντές

  • Παίξαμε θεατρικό δρώμενο βασισμένο σε κείμενο της Λ. Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου με θέμα την αιμοδοσία 

  • Προβάλαμε βίντεο με το τραγούδι Το αίμα έχει ένα χρώμα!


"Οδυσσεβάχ"

Το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου «Οδυσσεβάχ», που ανεβάζει φέτος η Παιδική-Εφηβική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, παρακολούθησαν την προηγούμενη εβδομάδα (21-11-16) οι μαθητές τριών τάξεων του σχολείου μας (Β΄, Γ΄ και Δ΄). 
Εντυπώσεις και μηνύματα από την παράσταση μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω στο βιβλίο που ετοίμασαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης.

(Κάντε κλικ στην εικόνα)


Επίσκεψη στο Παναχαϊκό όρος

Σήμερα οι μαθητές των τριών τμημάτων της Ε΄τάξης επισκεφτήκαμε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης Παναχαϊκού όρους στο Πουρναρόκαστρο.
Βασικός σκοπός του Κέντρου είναι η ανάδειξη του Παναχαϊκού όρους καθώς και η ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση σχετικά με το φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής μας. 
Έτσι είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από τον υπεύθυνο του Κέντρου για τη σημασία του όρους στη ζωή της περιοχής , για τη χλωρίδα και την πανίδα του , για τα πολλαπλά οφέλη από τη δημιουργία πολλών ποταμών και χειμάρρων που εκβάλουν στον Πατραϊκό και Κορινθιακό κόλπο.

Περπατήσαμε , ήρθαμε σε επαφή με τη φύση , νιώσαμε , χαρήκαμε , είδαμε την πόλη μας από ψηλά !







Και μια ενδιαφέρουσα πληροφορία που μάθαμε για ένα πολύ συνηθισμένο φυτό του Παναχαϊκού την ασφάκα ή φλόμο.


Το ύψος της μπορεί να φτάσει μέχρι το 1,5 μέτρο και καλύπτεται από χνούδι. Χαρακτηριστικά είναι τα κίτρινα άνθη της που ανθίζουν την άνοιξη από τον Μάρτιο και διατηρούνται μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Παρόλο που η ασφάκα είναι πολύ πλούσια σε νέκταρ, σπάνια οι μέλισσες «βόσκουν» στα λουλούδια της, διότι οι πολύ μεγάλοι κάλυκες που διαθέτει εμποδίζουν τα έντομα να φτάσουν βαθιά στο άνθος, ώστε να πάρουν το νέκταρ. Κάποιες φορές, όμως, προς το τέλος της ανθοφορίας, όταν τα λουλούδια μαραίνονται, ή μετά από βροχή, οπότε ξεχειλίζουν, οι μέλισσες μπορούν με τις προβοσκίδες τους να φτάσουν το νέκταρ. Τότε το μέλι που παράγεται είναι πολύ καλής ποιότητας και νόστιμο σε γεύση με ανοιχτό κίτρινο χρώμα.
Ο Φλόμος είχε διαδεδομένη εφαρμογή στο ψάρεμα. Οι αλιείς από τα αρχαία χρόνια συνέλεγαν το φυτό και αφού το επεξεργάζονταν, έριχναν τον φλόμο μέσα στη θάλασσα για να ζαλίσουν ή αλλιώς να «φλομώσουν» τα ψάρια και τα θαλασσινά. Με αυτόν τον τρόπο τα ζάλιζαν και τα έπιαναν πολύ εύκολα.  Σήμερα αυτή η πρακτική είναι απαγορευμένη για την προστασία των ευπαθών αλιευμάτων.... 
Από εκεί βγήκε η φράση "μας φλόμωσες" δηλ. μας ζάλισες...

Πολυτεχνείο 1973! Δ1



Χρησιμοποιήσαμε την τεχνική του καφέ για να παλαιώσουμε μια εικόνα με θέμα το Πολυτεχνείο.

Το Παναχαϊκό, το βουνό που δίπλα του ζω! (Δ1)

Πριν επισκεφτούμε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης Παναχαϊκού όρους  στο Πουρναρόκαστρο και το ΟΙΚΟΘΕΝ στο Δημοτικό Σχολείο Ελεκίστρας, συγκεντρώσαμε πληροφορίες για το Παναχαϊκό, τη χλωρίδα, την πανίδα, τις ανθρώπινες δραστηριότητες.
Μας έκανε εντύπωση ότι
·        Είναι το βορειότερο βουνό της Πελοποννήσου.
·        Το Παναχαϊκό τα μεσαιωνικά χρόνια ήταν γνωστό ως Βοϊδιάς ή Βοδιάς, γιατί σύμφωνα με την λαϊκή παράδοση κατά τον κατακλυσμό του  Νώε έμεινε εκτός των νερών ένας χώρος στην ψηλότερη κορυφή του όσο αρκεί για να σταθεί ένα βόδι.
·        Το βουνό χαρακτηρίζει η εναλλαγή δύο τύπων εδαφών με θαμνοτόπια και ορεινά λιβάδια και δύο τύπων εδαφών.
·        Δίνει πολλές ευκαιρίες για δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ποδήλατο βουνού, ορειβασία, διάσχιση φαραγγιών, αλεξίπτωτο πλαγιάς.
Γράψαμε και ένα ποίημα για το Παναχαϊκό
Όπως στον δρόμο περπατώ,
βλέπω το  Παναχαϊκό.

Βόηθα με να σε  βοηθώ,
ν’ ανεβούμε Παναχαϊκό.

Ν’ανεβούμε, να κατεβούμε
τη βλάστηση να δούμε.

Να δούμε ζώα και πουλιά
όλοι μαζί μια συντροφιά.

Τα πουλιά να συναντήσουμε
και να τα χαιρετήσουμε.

Θέλω ν’ανέβω, να κατέβω
να βιώσω και να θυμηθώ!

Το Παναχαϊκό το αγαπώ,

κοντά μεγάλωσα και ζω!

Ταμπλό με θέμα την 28η Οκτωβρίου 1940 (Δ1)



ΤΑΝΓΚΡΑΜ Δ1

Το τάνγκραμ (tangram, 七巧板) χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κίνα πριν από χιλιάδες χρόνια. Απο­τελείται από ένα τετράγωνο που το κόβουμε σε επτά σχήματα: πέντε τρίγωνα (δύο με­γάλα, δύο μικρά, ένα μεσαίο), ένα μικρό τετράγωνο και ένα πλάγιο παραλληλόγραμμο.

Με αυτά τα σχήματα και με οδηγό τη φαντασία μας φτιάξαμε τις δικές μας εικόνες!

Ο ΜΑΥΡΟΣ ΗΛΙΟΣ Δ1

Με αφορμή το μάθημα στο Ανθολόγιο Ο μαύρος ήλιος του Τζιάνι Ροντάρι μιλήσαμε για την έκλειψη του ήλιου και εμπνευστήκαμε  τις ζωγραφιές μας !

ΑΓΓΕΙΑ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ Δ1

Γίναμε για λίγο αγγειογράφοι Γεωμετρικών Χρόνων και διακοσμήσαμε τα δικά μας αγγεία!

ΡΑΛΛΟΥ Δ1

Η Ραλλού, η αλεπού είναι η αγαπημένη μας φίλη από το βιβλίο της Γλώσσας. Θα μας βοηθήσει να μάθουμε Γραμματική και θα μας συντροφεύει τη φετινή χρονιά!

Καλή σχολική χρονιά !


Ευχόμαστε σε μαθητές , εκπαιδευτικούς και γονείς  μια καλή , όμορφη και δημιουργική σχολική χρονιά γεμάτη όνειρα , στόχους και επιτυχίες !

Γιορτή λήξης

Στα πλαίσια των διήμερων εκδηλώσεων για τη λήξη της σχολικής χρονιάς οι μαθητές του σχολείου μας παρουσίασαν δείγματα από τα καινοτόμα προγράμματα που υλοποιήθηκαν τη χρονιά που πέρασε.



ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!! Γ1




Υγιεινή διατροφή και άθληση … μέσα από παραδοσιακά παιχνίδια!

Στα πλαίσια προγραμμάτων Αγωγής Υγείας:  "Στοματική υγεία και σωστή διατροφή" Α1 και "Ο Οδοντοτούλης" Α2 τα δύο τμήματα της  Α΄τάξης έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια στην αυλή του σχολείου. "Το μαντιλάκι", "Βασιλιά, βασιλιά" και "Περνά περνά η μέλισσα" ήταν τα παιχνίδια που μύησαν τους μικρούς μαθητές σε παιχνίδια που έπαιζαν η μαμά και ο μπαμπάς αλλά και ταξίδεψαν τους γονείς τους στα παιδικά τους χρόνια.

Επειδή όμως για έναν υγιεινό τρόπο ζωής δεν αρκεί μόνο η άθληση αλλά επιβάλλεται και μια υγιεινή διατροφή γι΄ αυτό και οι μικροί μαθητές στη συνέχεια απόλαυσαν ένα δεκατιανό με υγιεινές τροφές. Δελεαστικότατες προτάσεις όχι μόνο γευστικά αλλά και οπτικά!!! Απολαύστε μας …








9 χρόνια κινηματογραφικής παιδείας στο σχολείο μας


Με αφορμή την πρόσφατη παραλαβή ενός  ακόμη βραβείου για την  ταινία μας «Μια ευκαιρία…» από το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας , Art Fools festival  2015-16 , ίσως είναι και ...μια ευκαιρία για ένα μικρό απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας μας.

Μέσα από τα προγράμματα κινηματογραφικής παιδείας που υλοποιούνται στο σχολείο μας οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα να έρθουν  σε επαφή με την τέχνη του κινηματογράφου και την κινηματογραφική γλώσσα , να μάθουν  να αντιμετωπίζουν την εικόνα ως γλώσσα , να μάθουν  να προσεγγίζουν κριτικά τα οπτικοακουστικά προϊόντα που τους  κατακλύζουν και  καταναλώνουν , να απομυθοποιούν εικόνες και καταστάσεις και να δημιουργούν τις δικές τους  , να προσεγγίζουν κριτικά τα τηλεοπτικά προγράμματα και τέλος  να δημιουργούν μια δική τους ταινία .

Επίσης παρακολουθούν πολλές κινηματογραφικές ταινίες  και βίντεο, τις οποίες  μέσα από φύλλα εργασίας μαθαίνουν να αναλύουν και  να αποκωδικοποιούν τα μηνύματα και τα μέσα που χρησιμοποιεί ο σκηνοθέτης για να  πετύχει τους στόχους του.

9 συνεχή χρόνια κινηματογραφικής παιδείας στο σχολείο μας και τα αποτελέσματα είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά.

12 ταινίες μικρού μήκους μυθοπλασίας , 3 animation , 1 ντοκιμαντέρ

Οι ταινίες μας έχουν προταθεί ως παιδαγωγικό υλικό από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας. Μια πολύ καλή ευκαιρία για συζήτηση με τα παιδιά , μια αφόρμηση σε μαθήματα με ζητήματα κοινωνικά ή περιβαλλοντικά.

Τα θέματα με τα οποία έχουμε καταπιαστεί ποικίλα : αειφόρο σχολείο ,  απορρίμματα , κλιματικές αλλαγές , βιοποικιλότητα ,  φαινόμενο θερμοκηπίου , νερό ,  ανακύκλωση , ενέργεια , οικονομική κρίση- κοινωνικός αποκλεισμός , κάπνισμα , Ευρωπαϊκή Ένωση και φτώχεια , σχολικός εκφοβισμός , η πόλη μας.

Συμμετείχαμε σε πανευρωπαϊκούς και πανελλήνιους διαγωνισμούς , σε διεθνή και πανελλήνια  κινηματογραφικά φεστιβάλ , σε διεθνή φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων .
Οι ταινίες  μας προβλήθηκαν στις μεγαλύτερες  πόλεις της Ελλάδας  μέσω των κινηματογραφικών φεστιβάλ ή τοπικών κινηματογραφικών προβολών καθώς και σε ημερίδες κινηματογραφικής παιδείας.
Επίσης  δουλειά μας προβλήθηκε στην διαδικτυακή εκπομπή "Κάνω σινεμά" με τον Χρήστο Αρώνη , στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Με Αγάπη» σε  αφιέρωμα για το Βραβείο  Αειφόρου Σχολείου καθώς και στην εκπομπή ESC της ΕΤ 1 η οποία τίμησε  το σχολείο μας για το 1ο πανευρωπαϊκό βραβείο μας  "Με τη φλόγα της γης - The Flame of Earth" .

Τα βραβεία μας σημαντικά :
  • 1ο πανελλήνιο βραβείο  στον  διαγωνισμό  - «Φύση και βιοποικιλότητα στην ζωή μας» -Διεθνές  έτος Βιοποικιλότητας 2010  ( 2008-9) «Κανείς δεν περισσεύει…»
  • 1ο πανευρωπαϊκό βραβείο στον διαγωνισμό "Βιώσιμη ενέργεια και ψηφιακό βίντεο" Yourvid Save Energy Πανεπιστήμιο Κρήτης (2010-11)  «Με τη φλόγα τα της γης…» (animation)
  • Ειδική διάκριση μαθητικής ταινίας για την οικολογική ευαισθησία από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας (2010-11) «Με τη φλόγα τα της γης…» (animation)
  • 1ο βραβείο τηλεοπτικού μηνύματος  - Δήμος Πατρέων -  Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας - «Μείωση-Επαναχρησιμοποίηση-Ανακύκλωση» (2011-12) «Γιατί μόνο η ανακύκλωση δε φτάνει…» (animation)
  • Τιμητική διάκριση στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Ένας πλανήτης μια ευκαιρία»  (2011-12) .    «Η ζωή μια ρόδα»
  • Ειδική διάκριση στο 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας , Art Fools festival  (2011-12) .   «Η ζωή μια ρόδα»
  • 1ο πανελλήνιο βραβείο στον 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Έλεγχο του Καπνίσματος  (2014-15)  «Όπου υπάρχει καπνός…»  
  • 3η τιμητική διάκριση στο  8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας , Art Fools festival  (2014-15)  «Μια ευκαιρία…»


Μα πάνω απ’ όλα τα βραβεία είναι η χαρά και η συμμετοχή των παιδιών , η ευκαιρία που έχουν να εκφραστούν μέσα από μια σύγχρονη γλώσσα , την κινηματογραφική γλώσσα.

« Είναι μαγικό να μπορείς να κάνεις τη φαντασία  και το όνειρο  εικόνα και πραγματικότητα , να του δίνεις σχήμα και μορφή , να το κεντάς με όποια στολίδια αποφασίσεις πως ταιριάζουν στην περίσταση  , να το προβάλλεις στο πανί , να περνάς  τα δικά σου μηνύματα  και να βλέπεις και τους άλλους να χαίρονται μαζί σου… Να γίνεσαι από καταναλωτής , πράγμα που βολεύει πολλούς , σε παραγωγός πολιτισμού ... »

Εμείς δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν σε παρόμοια προγράμματα , ανεξαρτήτως βραβείων , και να ευχηθούμε αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί !


Μας συγκίνησαν...

Τελευταία μέρα των τελικών εκδηλώσεων του σχολείου μας και οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης βάλθηκαν να μας συγκινήσουν ... και τα κατάφεραν με τον αυθορμητισμό τους , την αγνότητα των ψυχών τους , την ευρηματικότητα , τη φαντασία τους...

Οι μαθητές της ΣΤ΄1 τάξης είχαν την ιδέα να καλέσουν σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή για εκείνους όλους τους δασκάλους τους από την Α΄τάξη ως την ΣΤ΄. 

Έτσι βρέθηκαν μαζί μας  η κ. Αλεξία Σωτηροπούλου (Α΄), η κ. Κυριακή Μπελέση (Β΄) ,  η κ. Γεωργία Ζαχαροπούλου (Γ΄- Δ΄) και ο κ. Θανάσης Μπακαστάθης (Ε΄- ΣΤ΄).





Οι μαθητές της ΣΤ΄ 2 τάξης μας παρουσίασαν ένα πολύ όμορφο θεατρικό με αφορμή το τέλος της σχολικής τους ζωής στο Δημοτικό και το ξεκίνημα μια νέας στο Γυμνάσιο.


Εμείς δεν έχουμε παρά να τους ευχηθούμε να φυλάνε για πάντα το παιδί μέσα τους , να μη σταματήσουν λεπτό να ονειρεύονται , να θέτουν νέους στόχους , να κατακτούν συνεχώς τη μια κορυφή μετά την άλλη . Και όλοι  εμείς θα είμαστε εδώ να τους καμαρώνουμε και να τους ευχαριστούμε που ήταν ένα μέρος και της δικής μας ζωής στο κοινό μας ταξίδι. 

Παιδιά , σας ευχαριστούμε  !