Eλλάδα: Κάθε τόπος έχει τη δική του ιστορία - Μουσείο σχολικής ζωής (Δ1)

Προσκαλέσαμε τους γονείς μας και τους παρουσιάσαμε τις εργασίες μας με θέμα: « Ελλάδα: κάθε τόπος έχει τη δική του ιστορία!».


« Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας στην Ελλάδα από την Κρήτη με τις ωραίες μαντινάδες. Συνεχίσαμε την πορεία μας στην υπέροχη κοιλάδα με τις πεταλούδες στη Ρόδο και το μεσαιωνικό της κάστρο. Επόμενη στάση η Πελοπόννησος και τα μαρτυρικά Καλάβρυτα, η ορεινή Κρυόβρυση, η ιστορική Δίβρη και το γραφικό Ναύπλιο. Στη συνέχεια επισκεφτόμαστε την πρωτεύουσα της Ελλάδας την Αθήνα. Ακολουθεί η Ηγουμενίτσα, το Μεσολόγγι με τον κήπο των ηρώων, η Άρτα με το γεφύρι της και τελειώνουμε την περιήγησή μας στη βασίλισσα του Βορρά, τη Θεσσαλονίκη!» (Χριστίνα Γ.)

Στο ταξίδι μας αυτό είδαμε βίντεο, παρουσιάσεις powerpoint και γευτήκαμε χαρακτηριστικά προϊόντα από τις περιοχές που επισκεφτήκαμε.


Όμως δεν ήταν μόνο ένα ταξίδι σε διάφορους  τόπους, αλλά και στον χρόνο μέσα από το μουσείο σχολικής ζωής που δημιουργήσαμε στην τάξη μας.

«Ξεναγήσαμε» τους γονείς μας «σε ένα μουσείο ξεχωριστό και ιδιαίτερο που δεν έχει αγάλματα, αλλά φωτογραφίες! Οι φωτογραφίες αυτές έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία, γιατί αφορούν την παιδική ηλικία των γονιών μας. Μια φωτογραφία, λένε, είναι χίλιες λέξεις! Έχουν δίκιο! Το διαπιστώνει κανείς στο μουσείο μας!» (Νάνσυ Ζ.)




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου