Mπορώ κι εγώ να προσφέρω! Δ1

Ομάδα Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Αχαΐας
Στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας που υλοποιούμε καλέσαμε στην τάξη μας εθελόντριες (Κ. Ράπτη, Γ. Σκέντζου, Ε. Τυροδήμου) από την Ομάδα Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Αχαΐας, μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, που δημιουργήθηκε με στόχο την «από μητέρα προς μητέρα» προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό. Σήμερα, στο δίκτυο ανήκουν πάνω από 45 ομάδες.
Στις ομάδες αυτές υπάρχουν έμπειρες θηλάζουσες γυναίκες, που μέσω της ανταλλαγής εμπειριών και απόψεων, θέλουν διαδώσουν  τη σημαντικότητα του μητρικού θηλασμού, για την υγιή ανάπτυξη του μωρού τους και να βοηθήσουν τις νέες μητέρες στην αντιμετώπιση καθημερινών δυσκολιών σχετικά με τη φροντίδα των παιδιών. Η προσφορά των μελών είναι εθελοντική.

Μας μίλησαν για τη δική τους εμπειρία ως εθελόντριες και μας παρουσίασαν τις εθελοντικές τους δράσεις και την πρόσφατη βράβευσή τους από την εφημερίδα Πελοπόννησο στα Πρόσωπα της χρονιάς 2016.



Στη συνέχεια χωριστήκαμε σε ομάδες και
  •  Φτιάξαμε το δέντρο του εθελοντή

  •  Κόμικς με διάφορες εθελοντικές δράσεις








  • Αφίσα για εθελοντική δράση και


  • Μια τηλεοπτική εκπομπή με θέμα τον μητρικό θηλασμό



Τέλος, κάναμε όλοι έναν κύκλο και μοιραστήκαμε τα συναισθήματά μας από τη συνάντηση αυτή και τις δραστηριότητες που κάναμε.


Φτιάξαμε  μια κάρτα για να ευχαριστήσουμε τις εθελόντριες για τον χρόνο που μας αφιέρωσαν.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου