Διεθνής Διαγωνισμός YRE



 Tο FEE, Διεθνής Συντονιστής του Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης “Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον”, του οποίου Εθνικός Συντονιστής στην Ελλάδα είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, διεξάγει κάθε χρόνο Διεθνή Διαγωνισμό για την ανάδειξη των καλύτερων 1) άρθρου, φωτογραφίας ή βίντεο με περιβαλλοντικό περιεχόμενο και 2) άρθρου- αποτέλεσμα διεθνούς συνεργασίας μεταξύ δύο σχολείων.

Στο Διεθνή αυτό Διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα σχολεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια που συμμετέχουν στο Δίκτυο (μαθητές ή ομάδες μαθητών ηλικίας 11-18 ετών). Τα περιβαλλοντικά θέματα με τα οποία μπορούν να ασχοληθούν οι μαθητές μπορούν να αφορούν σε διάφορες θεματικές ενότητες όπως κλιματική αλλαγή, βιοποικιλότητα, νερό, απορρίμματα κ.α.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός YRE αφορά και φέτος τους νικητές των Εθνικών Διαγωνισμών στις χώρες τους. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές οι οποίοι συμμετέχουν στο Πρόγραμμα σε κάθε χώρα. Οι μαθητές θα διαγωνιστούν πρώτα στη χώρα τους και ο εθνικός νικητής που θα επιλεχθεί θα συμμετάσχει στο Διεθνή Διαγωνισμό.

Το 55ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας συμμετέχει για φέτος στο Δίκτυο “Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον” και υποβάλλει το βίντεο «Like our eyes»  στην Εθνική Επιτροπή , ώστε αν  κριθεί κατάλληλο να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Διεθνή Διαγωνισμό.
Το βίντεο «Like our eyes» είναι μια προσαρμοσμένη  εκδοχή στις απαιτήσεις του  διαγωνισμού  της ταινίας μας «Σαν τα μάτια μας…» , η οποία βραβεύτηκε πρόσφατα από το  9ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας  Artfools , με το 3ο βραβείο.


Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ταινία μας.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου