Το 55ο εκπροσωπεί τη χώρα μας στον Διεθνή Διαγωνισμό YRE

Tο FEE, Διεθνής Συντονιστής του Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον", του οποίου Εθνικός Συντονιστής στην Ελλάδα είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, διεξάγει κάθε χρόνο Διεθνή Διαγωνισμό για την ανάδειξη των καλύτερων 1) άρθρου, φωτογραφίας ή βίντεο με περιβαλλοντικό περιεχόμενο και 2) άρθρου- αποτέλεσμα διεθνούς συνεργασίας μεταξύ δύο σχολείων.
  
Ο Διεθνής Διαγωνισμός YRE αφορά και φέτος τους νικητές των Εθνικών Διαγωνισμών στις χώρες τους. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές οι οποίοι συμμετέχουν στο Πρόγραμμα σε κάθε χώρα. Οι μαθητές διαγωνίζονται πρώτα στη χώρα τους και ο εθνικός νικητής που θα επιλεχθεί  συμμετέχει στον  Διεθνή Διαγωνισμό.

Το 55ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας συμμετέχει για φέτος στο Δίκτυο "Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον" με το βίντεο «Like our eyes»   , το οποίο κρίθηκε κατάλληλο από την Εθνική Επιτροπή να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Διεθνή Διαγωνισμό YRE στην κατηγορία βίντεο. 

Το βίντεο «Like our eyes» είναι μια προσαρμοσμένη  εκδοχή στις απαιτήσεις του  διαγωνισμού  της ταινίας μας «Σαν τα μάτια μας…» , η οποία βραβεύτηκε πρόσφατα από το  9ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας  Artfools , με το 3ο βραβείο.

Η πλατφόρμα του exposure είναι ο διαδικτυακός τόπος που αναρτώνται παγκοσμίως οι συμμετοχές .

Οι εθνικές συμμετοχές :  
Κατηγορία άρθρο:  Γυμνάσιο Σταυροδρομίου : « The “Pyros-Parapyros Dam”: breath or menace for the “balance” of our area?»
Και Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Πάτρας:  «A school trip to the beach»
·         Κατηγορία φωτογραφία: 1ο Γυμνάσιο Γέρακα : « Recycling paper at school-Handmade bins»
·         Κατηγορία βίντεο: 55ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών : «Like our eyes.»

Οι συμμετοχές που προωθήθηκαν στη Διεθνή Συντονιστική Επιτροπή θα αναρτηθούν εν καιρώ στο site της ΕΕΠΦ KAI και στην σελίδα της στο Facebook.

Η Διεθνής Συντονιστική Επιτροπή θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της μέχρι τις 5 Ιουνίου.

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε τις ελληνικές συμμετοχές για φέτος :

·         https://yrecompetition.exposure.co/greece-1    (55ο Δημ. Σχολείο Πάτρας)
 https://yrecompetition.exposure.co/greece-3

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου