Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων - Ασυνόδευτα παιδιά

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μουσείων, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης του Δήμου Πατρέων αφιέρωσε την ημέρα αυτή στα ασυνόδευτα παιδιά, (Συρία, Πακιστάν, Αφγανιστάν) που φιλοξενούνται στην πόλη μας, με την φροντίδα της Οργάνωσης PRAKSIS.



 Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου :

"Συμμετείχαν και 10 μαθητές του 55ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας με την συνοδεία εκπαιδευτικών και γονιών τους, οι οποίοι υλοποίησαν την φετινή χρονιά μέσα από πολιτιστικό πρόγραμμα την ταινία «Μονόλογοι στο Αγαίο».

Αρχικά έγινε ένα παιχνίδι γνωριμίας και μετά ακολούθησε μια σύντομη παρουσίαση στις ενότητες του Μουσείου που αφορούν στην καλλιέργεια της γης και στην παρασκευή του ψωμιού, στην κτηνοτροφία και στην υφαντική, ενότητες που είναι κοινές σε ολόκληρο τον κόσμο. Στη συνέχεια ζητήθηκε από τα παιδιά να τοποθετήσουν ένα κλαδί ελιάς στα αντικείμενα που αναγνωρίζουν και είναι κοινά στην χώρα τους.

Μέσα από παραδοσιακά, ομαδικά παιχνίδια ξετυλίχτηκε το νήμα, που ενώνει την ειρηνική συνύπαρξη των ανθρώπων μέσα στο χρόνο. Τέλος, αφού τραγούδησαν ένα τραγούδι από τη χώρα τους όλα τα παιδιά έγραψαν μια ευχή και την τοποθέτησαν στον χώρο του Μουσείου.





Την εκδήλωση συντόνισαν οι Τίνα Παπασωτηροπούλου (εκπαιδευτικός – Μέλος της Επιτροπής Μουσείου Λαϊκής Τέχνης) , η  Σέβη Μανδραγού (θεατρολόγος – Υπάλληλος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων) και η Νικολέττα Κατερινοπούλου (Φοιτήτρια του Π.Τ.Δ.Ε. Πατρών)".




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου