28η Οκτωβρίου


Πραγματοποιήθηκε σήμερα ,  Παρασκευή 27/10/2017 , η σχολική μας γιορτή  για την 28η Οκτωβρίου 1940.


Κατά την έναρξη έγινε η παράδοση της σημαίας στους μαθητές και στη συνέχεια ακολούθησε ο  πανηγυρικός  της ημέρας από τον διευθυντή του σχολείου μας κ. Μεταξά Νικόλαο. 


Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας τίμησαν τους προγόνους μας τραγουδώντας τραγούδια για το Έπος του '40, απαγγέλλοντας ποιήματα και παρουσιάζοντας θεατρικά δρώμενα.




«Πνοές ανέμων»


Σήμερα τα τρία τμήματα της ΣΤ΄ τάξης επισκέφτηκαν το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών , το οποίο συμμετέχει φέτος στην επικοινωνιακή δράση πανελλαδικής εμβέλειας του Υπουργείου Πολιτισμού «Περιβάλλον και Πολιτισμός». 
Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του. Κεντρικός άξονας της δράσης είναι η προβολή του δεσμού των τεσσάρων στοιχείων της φύσης με την ανθρώπινη σκέψη και δημιουργία, διαχρονικά. Το 2017, η δράση αφιερώνεται στον αέρα και έχει τίτλο : «Πνοές ανέμων» με τη θεματική «Αιολική Ενέργεια».

Το Πρόγραμμα των δράσεων που οργανώνει το ΜΕΤ περιλαμβάνει επιδείξεις πειραματικών διατάξεων με θέμα την Αιολική Ενέργεια σε σχολικές ομάδες Α/θμιας  & Δ/θμιας  Εκπαίδευσης .
.



Σχολικός περίπατος


Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου το σχολείο μας πραγματοποίησε τον πρώτο του σχολικό περίπατο ! Ώρα παιχνιδιού , χαλάρωσης και επαφής με τη φύση !

Άσκηση σεισμού στο σχολείο μας



Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η προβλεπόμενη άσκηση ετοιμότητας σεισμού.
Σκοπός της άσκησης ήταν η διασφάλιση υψηλού επιπέδου ετοιµότητας και συντονισµού εκπαιδευτικών και μαθητών, για την αποτελεσµατική αντιµετώπιση ενός ενδεχόµενου σεισµού.
Στο τέλος ακολούθησε ενημέρωση των μαθητών από τον δ/ντή του σχολείου μας κ. Μεταξά Νικόλαο.
Όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν όπως είχε προγραμματιστεί και όπως προβλέπεται από το Σχέδιο Ετοιμότητας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών του Σχολείου μας.

Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε και να είμαστε καλά προετοιμασμένοι!


Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού


Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά , η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου , γιορτάζεται σε όλα τα σχολεία της χώρας ως  Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, αντικαθιστώντας τα μαθήματα με δράσεις και αθλητικές δραστηριότητες.

Με το σύνθημα «Αθλούμαι - ΧαράΖΩ το μέλλον», η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις και δραστηριότητες, καθώς επίσης και την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, συνηθίζοντας σ' έναν φυσικό τρόπο ζωής και άσκησης. 

Στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού το σχολείο μας προγραμμάτισε αθλητικές δραστηριότητες στον αθλητικό πολυχώρο "ΑΘΛΟΠΟΛΙΣ"  Πάτρας.