Ενημέρωση από τον Σύλλογο "Φλόγα"


Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου επισκέφτηκαν το σχολείο μας εκπρόσωποι  του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ»  . 
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών για τον καρκίνο στην παιδική ηλικία , η διάδοση του μηνύματος της «ΦΛΟΓΑΣ» και η γνωστοποίηση του έργου της . 
Η Φλόγα είναι Σύλλογος Γονιών που τα Παιδιά τους αρρώστησαν από καρκίνο.
Η ΦΛΟΓΑ αγωνίζεται:
• Για τα δικαιώματα των παιδιών στη ζωή και την υγεία
• Την ποιότητα ζωής τους μέσα και έξω από τα νοσοκομεία
• Για να καθιερωθούν θεσμοί που να σέβονται τον αγώνα και την αξιοπρέπεια των παιδιών και των οικογενειών τους.

Το σχολείο μας θα συμμετέχει στο χριστουγεννιάτικο παζάρι που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στην Πάτρα , όπου τα έσοδα θα διατεθούν εξολοκλήρου στη ΦΛΟΓΑ.


17η του Νοέμβρη



Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο σχολείο μας ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου. Οι μαθητές και μαθήτριες των Ε΄1 και Ε΄2 τάξεων μέσα από τα θεατρικά έργα και δρώμενα που παρουσίασαν κατάφεραν  να αναδείξουν έννοιες όπως δημοκρατία , ελευθερία του λόγου, κοινωνική δικαιοσύνη ,  δικαίωμα στην παιδεία κ.τ.λ.
Τη γιορτή πλαισίωσε η χορωδία του σχολείου μας (Δ΄τάξη) , που μέσα από τα τραγούδια της κατάφερε να μας συγκινήσει και να μας μεταφέρει στο κλίμα της εποχής. 
Σε όλους τους συντελεστές της γιορτής αξίζουν θερμά συγχαρητήρια !

"Απαγορεύεται η Μουσική "


Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου το σχολείο  μας φιλοξένησε τη θεατρική παράσταση "Απαγορεύεται η Μουσική " από τη θεατρική ομάδα "Κοπέρνικος". Την παράσταση παρακολούθησαν η Α΄και η Β΄τάξη του σχολείου μας καθώς και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου.
Μια  διασκεδαστική , ψυχαγωγική και διαδραστική παράσταση με θέμα τη φιλία , τη συντροφικότητα , τη διαφορετικότητα , την ελευθερία , τον αλληλοσεβασμό και την αλληλεγγύη. Οι μαθητές συνειδητοποίησαν τι ακριβώς γίνεται όταν οι ρόλοι αντιστρέφονται και γινόμαστε εμείς "ο διαφορετικός άνθρωπος" , "ο παράξενος". 
Μέσα από την παράσταση καθώς και τη μουσική αποδεικνύεται πως η μουσική λειτουργεί σαν γέφυρα που ενώνει τους ανθρώπους καταλύοντας κάθε είδους στεγανά και σύνορα.