Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας


Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα κόψαμε τη Δευτέρα  29/1/2018 στο σχολείο μας , παρουσία μαθητών , εκπαιδευτικών αλλά και των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.  

Στον χαιρετισμό τους ο Δ/ντής και η Υποδ/ντρια του σχολείου ευχήθηκαν καλή χρονιά στους μαθητές και στο διδακτικό προσωπικό, ενώ ευχαρίστησαν για τη συμπαράστασή του τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τα μέλη του οποίου βρίσκονται διαρκώς δίπλα στο σχολείο και συνδράμουν με κάθε τρόπο.


Ευχαριστήρια επιστολή


Διανομή φρούτων στους μαθητές



Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά φέτος υλοποιείται το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας  "Διανομή φρούτων στους μαθητές" . Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάδειξη της υψηλής διατροφικής αξίας των φρούτων στις ηλικίες 6-12 ετών, όπου αυτά είναι πλέον απαραίτητα και ωφέλιμα.
Το σχολείο μας επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 εκπρόσωποι της εταιρείας που έχει αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος και ενημέρωσαν τους μαθητές για την διατροφική αξία της μπανάνας. 
Στο τέλος της ενημέρωσης έγινε δωρεάν διανομή φρούτων (μπανάνα) στους μαθητές του σχολείου μας καθώς και έντυπο  ενημερωτικού περιεχομένου.

Συμμετοχή σε διεθνείς διαγωνισμούς ταινιών μικρού μήκους

Το σχολείο μας συμμετέχει και φέτος σε δύο Διεθνείς διαγωνισμούς ταινιών μικρού μήκους.
  • Στο 10ο  Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας , ArtFools 10-11 Φεβρουαρίου 2018  , με τις  ταινίες μικρού μήκους  "Βιβλία παντού" της Δ΄1 τάξης και "Τα γενέθλια" της ΣΤ΄2 τάξης. 



  • Στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους  " Cinema… διάβασες; " , που συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, η ΕΡΤ ΑΕ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση) και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο –Σπίτι της Κύπρου , με τις ταινίες :  "Βιβλία παντού" της Δ΄1 τάξης και "Τα γενέθλια" της ΣΤ΄2 τάξης.  Παράλληλα η ταινία μας "Τα γενέθλια" θα διαγωνιστεί και στις κατηγορίες "Κινηματογραφική αφίσα" και "Νοιάζομαι και Δρω". Στην κατηγορία "Νοιάζομαι και Δρω" συμμετέχουν ταινίες που προσεγγίζουν τις έννοιες του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και του ενεργού πολίτη.




Ευχαριστήρια επιστολή από τον Σύλλογο "Φλόγα"

    

                                                      
 Προς  τον  Διευθυντή του 55ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών  κ. Νικόλαο Μεταξά                           


  Αξιότιμε κ. Μεταξά,

    Με την παρούσα του επιστολή ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», Παράρτημα Πάτρας, θα ήθελε να σας εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες για την συμμετοχή  του σχολείου σας στην ανοιχτή εορταστική εκδήλωση με θέμα: « 35 Χρόνια «ΦΛΟΓΑ». Αγάπη δίχως όρους… » .

   Η συμμετοχή των μικρών σας μαθητών με την συμβολή των διακεκριμένων και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένων εκπαιδευτικών σας, όπως και των εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που τα συνόδευαν, ήταν καθοριστική για την επιτυχία της εκδήλωσης, η οποία στην κυριολεξία μετατράπηκε σε μία χριστουγεννιάτικη υπαίθρια γιορτή για την πόλη μας, διδάσκοντας τη «Φλόγα» της αγάπης και της  αλληλεγγύης στους περαστικούς συμπολίτες μας και παράλληλα τους ευαισθητοποίησαν με το ιδιαίτερο τόνο χαράς και αισιοδοξίας.                                                                                                                  
    Πέραν του εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα της εκδήλωσης οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι υπήρξε κι ένα σημαντικό οικονομικό αποτέλεσμα ως «καρπός» αυτής της προσπάθειας. Όπως, ήδη, γνωρίζετε το δικό σας σχολείο συγκέντρωσε το ποσό των 802 ευρώ. Συνολικά συγκεντρώθηκε το ποσό των 10.500 ευρώ τα οποία θα διατεθούν για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των τεσσάρων ξενώνων μας στους οποίους φιλοξενούνται τα παιδιά και οι γονείς τους από την περιφέρεια εντελώς δωρεάν, για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία τους.

       Με εκτίμηση  Η εκπρόσωπος της ΦΛΟΓΑΣ»  του Παραρτήματος  Πατρών  

Τασία Παπαϊωάννου
                                                                               

   

"Ο Παλαμάς αυτοβιογραφούμενος" - Η παράσταση




Το σχολείο μας (Δ΄1 τμήμα) συμμετείχε στην παράσταση "Ο Παλαμάς αυτοβιογραφούμενος" σε συνεργασία με τις θεατρικές ομάδες εκπαιδευτικών "ΠαιΖωΔρώμιο" και "Παίδες εν δράσει" καθώς και με τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων (1ο Ειδικό , 16ο , 22ο , 45ο ,  2ο Ακράτας , Αναγέννηση )  την Κυριακή 14 Ιανουαρίου  2018  και ώρα 18.00΄ στην Αγορά Αργύρη.  

"Ο Παλαμάς αυτοβιογραφούμενος"


Το σχολείο μας (Δ΄1 τμήμα) θα συμμετέχει στην παράσταση "Ο Παλαμάς αυτοβιογραφούμενος" σε συνεργασία με τις θεατρικές ομάδες εκπαιδευτικών "ΠαιΖωΔρώμιο" και "Παίδες εν δράσει" καθώς και με τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων (1ο Ειδικό , 16ο , 22ο , 45ο ,  2ο Ακράτας )  . 

 Κυριακή 14 Ιανουαρίου  και ώρα 18.00΄ στην Αγορά Αργύρη.  Είσοδος ελεύθερη.