Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα !



Η θυσία του Θεανθρώπου να αναστήσει στις καρδιές μας την αγάπη , την πίστη και την ελπίδα και να αποτελέσει την αφετηρία για ένα καινούριο ξεκίνημα στη ζωή μας !

 Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα !


Περιμένοντας το Πάσχα


Τελευταία μέρα μαθημάτων η σημερινή πριν τις διακοπές του Πάσχα. Έτσι λοιπόν είχαμε την ευκαιρία το πρωί να εκκλησιαστούμε στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου και στη συνέχεια να ενημερωθούμε από τον Διευθυντή του Σχολείου μας για το νόημα αυτών των ημερών , της θυσίας του Χριστού και της Ανάστασής του.
Τέλος παρακολουθήσαμε μια ταινία με θέμα τη Σταύρωση , την Ανάσταση και την Ανάληψη του Θεανθρώπου.


Προσφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης



Ενόψει της γιορτής του Πάσχα και στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας, βρίσκεται σε εξέλιξη στο σχολείο μας  μια προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που είναι απαραίτητα για την καθημερινή διαβίωση των οικονομικά αδύνατων  συμπολιτών μας.

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα διανεμηθούν στην Κιβωτό της Αγάπης και στον Σύλλογο για την Προστασία του Αγέννητου Παιδιού "Η Αγκαλιά".

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς και τα παιδιά που υποστήριξαν αυτή την προσπάθεια.

Ευχόμαστε το Φως της Ανάστασης να φωτίζει πάντα την ζωή μας και να μας οδηγεί στον δρόμο της αγάπης και της αλληλεγγύης!





"Οι μαθητές στη χώρα των μικροβίων"



Συνεχίζονται οι επισκέψεις στο Σχολείο μας του κλιμακίου από το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας και  το Νοσοκομείο του Ρίου προς εφαρμογή του προγράμματος Αγωγής Υγείας : "Οι μαθητές στη χώρα των μικροβίων".
Σκοπός του προγράμματος είναι η  ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού για τα μικρόβια.

Ευχαριστούμε την Μικροβιολόγο κυρία Κότσαλη Σωτηρία του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα (ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου), και την Επισκέπτρια Υγείας κυρία Μαργαρίτα-Αφροδίτη Φλέσσα,(Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας) για τα τόσο ενδιαφέροντα πράγματα που έδειξαν στα παιδιά, και για τις βιωματικές δράσεις τους . 


Αφιέρωμα του ηλεκτρονικού τύπου στο σχολείο μας


Ένα εκτενές αφιέρωμα στο κινηματογραφικό έργο του σχολείου μας και την ως τώρα πορεία του δημοσίευσε σήμερα το TheBest με τίτλο : "Οι μαθητές του 55ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας γυρίζουν ταινίες και "σαρώνουν" τα βραβεία" . 
(Κάντε κλικ στον σύνδεσμο για να μεταφερθείτε στο άρθρο)

Γιορτή 25ης Μαρτίου

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση πραγματοποίησε το σχολείο μας στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821.
Μέσα από τα θεατρικά κείμενα των τριών τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης ξαναζωντάνεψε ο αγώνας των Ελλήνων για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία. Προηγήθηκε  ο  πανηγυρικός  της ημέρας από τον Δ/ντή του Σχολείου , ενώ η εκδήλωση έκλεισε με χορούς και τον Εθνικό Ύμνο.









"Οι μαθητές στη χώρα των μικροβίων"



Την Τρίτη 20 Μαρτίου και την Πέμπτη 22 Μαρτίου, επισκέφτηκε το Σχολείο μας κλιμάκιο από το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας και  το Νοσοκομείο του Ρίου προς εφαρμογή του προγράμματος Αγωγής Υγείας : "Οι μαθητές στη χώρα των μικροβίων" 
Το όλο πρόγραμμα τελεί και υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του Τμήματος Αγωγής Υγείας που σκοπό έχει  την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού για τα μικρόβια.


Μέσα από προβολές και δραστηριότητες γύρω από τους ιούς και τα μικρόβια, οι μαθητές έμαθαν πολλά πράγματα για τη σημασία της προσωπικής υγιεινής και για την πρόληψη  πολλών ασθενειών. Οι μαθητές μας έμειναν πολύ ικανοποιημένοι και συμμετείχαν στις δράσεις με μεγάλη ευχαρίστηση.



Μουσείο Τύπου – Πελοπόννησος

Τα γραφεία της εφημερίδας "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" και το Μουσείο Τύπου επισκέφθηκαν την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου μας.

Ξεναγήθηκαν, ενημερώθηκαν, συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Πέρασαν ένα πρωινό μαθαίνοντας ευχάριστα και διασκεδαστικά χάρη στην υπέροχη φιλοξενία της κ. Μαρίνας Ριζογιάννη, αρχισυντάκτριας στην Πελοπόννησο, και του υπόλοιπου προσωπικού της εφημερίδας καθώς και της κ. Κατερίνας Τσίρου, στο Μουσείο Τύπου.

Διαβάστε τις εντυπώσεις τους στο βιβλίο παρακάτω:

Ημέρα κατά της Σχολκής βίας και Εκφοβισμού

Με αφορμή την 6η Μαρτίου  Ημέρα κατά της Σχολκής βίας και Εκφοβισμού το σχολείο μας διοργάνωσε σήμερα εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση και την επαγρύπνηση όλων των μελών της σχολικής κοινότητας , ώστε να περιοριστούν οι εκδηλώσεις βίας στη ζωή των μαθητών και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.
Έτσι είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από τον Δ/ντή του Σχολείου μας , να συζητήσουμε και να παρακολουθήσουμε βιντεάκια και ταινίες μικρού μήκους με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό. Ανάμεσα σ' αυτές και την ταινία του σχολείου μας: "Μια ευκαιρία..."


“Ένας μαθητής ή μια μαθήτρια γίνεται αντικείμενο εκφοβισμού ή θυματοποιείται, όταν υποβάλλεται κατ’ επανάληψη και κατ’ εξακολούθηση σε αρνητικές ενέργειες από έναν ή περισσότερους άλλους μαθητές.”
 Για να θεωρηθεί όμως μια συμπεριφορά ως εκφοβισμός θα πρέπει να έχει τέσσερα χαρακτηριστικά :
● Να γίνεται συστηματικά. 
● Να γίνεται από πρόθεση
● Nα έχει στόχο να πληγώσει κάποιον
● Να υπάρχει ανισορροπία δύναμης των ατόμων που εμπλέκονται . (σωματικά, συναισθηματικά, κοινωνικά) 
Οι περιπτώσεις όπου ένα ή περισσότερα παιδιά, ανάλογης ή ίσης δύναμης ή εξουσίας, επιτίθενται το ένα στο άλλο και θυματοποιούνται αμοιβαία δεν αποτελούν περιστατικά bullying.


Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στο σχολείο μας



 Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής από το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την οδική ασφάλεια και την πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων «Πάνος Μυλωνάς» είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν οι μαθητές των Β΄ και Δ΄ τάξεων του σχολείου μας την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018.
Οι μαθητές αποσαφήνισαν έννοιες σχετικές με την οδική ασφάλεια, περπάτησαν στον ειδικά διαμορφωμένο τάπητα, κατέθεσαν τις εμπειρίες τους, συζήτησαν και έμαθαν κανόνες ορθής οδικής συμπεριφοράς πεζών και οδηγών.




6o Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου


Στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου , που διοργανώνουν οι εκπαιδευτικοί Γερμανικής Γλώσσας στην Πάτρα και ο Ελληνογερμανικός σύνδεσμος νομού Αχαΐας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών , οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης παρακολούθησαν σήμερα την κινηματογραφική ταινία : "Οι πέντε φίλοι".
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται σε συνεργασία με την εφορεία αρχαιοτήτων Αχαΐας και το εργαστήρι υποτιτλισμού εκπαιδευτικών Γερμανικής Γλώσσας.

Εθελοντική Αιμοδοσία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας , που διοργάνωσε το 55ο Δημοτικό Σχολείο και το 32ο Νηπιαγωγείο σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Π.Ν.Π.Π , αφού καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 30 μονάδες αίματος !
Μια μέρα γιορτής και χαράς , αφού όλοι ήμασταν εκεί ! Εκπαιδευτικοί , γονείς , φίλοι που στήριξαν την προσπάθειά μας. Ένα μάθημα ζωής για τους μαθητές μας , αφού είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πόσο απλή είναι η διαδικασία της αιμοδοσίας , να συζητήσουν με το ιατρικό προσωπικό και να λύσουν τις απορίες τους.
Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου τραγούδησαν τα Μαρτιάτικα κάλαντα και μετέδωσαν σε όλους ένα αίσθημα χαράς και αισιοδοξίας.
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους βοήθησαν στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης καθώς και όσους πρόσφεραν το αίμα τους δίνοντας ένα μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο .
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου !