Μικροί αρχαιολόγοι και όχι μόνο...



Οι μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, όπου και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Με μια ψηφίδα οδηγό…».
Μέσα από το κατάλληλα σχεδιασμένο πρόγραμμα και με τη βοήθεια της υπεύθυνης μουσειοπαιδαγωγού, οι «μικροί αρχαιολόγοι» κατανόησαν την έννοια του ψηφιδωτού, γνώρισαν τον τρόπο δημιουργίας του, θαύμασαν τα σχετικά εκθέματα του Μουσείου και τέλος δημιούργησαν και τα ίδια  το δικό τους ψηφιδωτό.
Η «εξόρμηση» των λιλιπούτειων μαθητών συνεχίστηκε στο χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου και επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη του. Ξεναγήθηκαν από την υπεύθυνη στους χώρους και ενημερώθηκαν για τον τρόπο  λειτουργία της.







Γνωριμία με το Ρωμαϊκό Ωδείο


Σήμερα τα δύο τμήματα της Ε΄ τάξης επισκέφτηκαν το Ρωμαϊκό Ωδείο στο πλαίσιο προγράμματος που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας με τίτλο : "Γνωριμία με το Ρωμαϊκό Ωδείο".
Το πρόγραμμα στοχεύει στο να γνωρίσουν τα παιδιά πτυχές της ιστορίας της Ρωμαϊκής Πάτρας , όσο και στη βιωματική προσέγγιση ενός σημαντικού μνημείου της πόλης τους. Τα παιδιά ανακαλύπτουν το Ωδείο , μαθαίνουν τα μέρη του , τα υλικά κατασκευής του και τη λειτουργία του και συμμετέχουν σ' ένα παιχνίδι ανακάλυψης. 





28η Οκτωβρίου

Μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και φέτος στο σχολείο μας μια όμορφη γιορτή για τη μεγάλη επέτειο του ΟΧΙ , που μας έβαλε  συναισθηματικά στο κλίμα της αντίστασης στην ιταλική επίθεση, του ενθουσιασμού του ελληνικού λαού και του ηρωισμού του. Οι μαθητές της Δ΄ τάξης μαζί με τις δασκάλες τους παρουσίασαν θεατρικά σκετσάκια και βίντεο, ποιήματα για το έπος του ’40 και τραγούδησαν  τραγούδια της εποχής. 




Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα - EU Code Week


Το σχολείο μας συμμετείχε  στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα - EU Code Week. Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τον προγραμματισμό και την ψηφιακή παιδεία γενικότερα με ένα συναρπαστικό και παράλληλα διασκεδαστικό τρόπο.








Επίσκεψη στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων


Η αναζήτηση των συναισθημάτων μας ήταν αυτή που μας οδήγησε χθες σε μία ξεχωριστή επίσκεψη στο χώρο της Πλαζ. Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα συναισθηματικής αγωγής, έμαθαν χρήσιμες πληροφορίες για την ιστιοπλοΐα και έπαιξαν ποδόσφαιρο και μπάσκετ επισφραγίζοντας τη χαρά τους μέσα από την άθληση... 





Επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης Παναχαϊκού Όρους



Στις 22 Οκτωβρίου οι μαθητές της Στ΄ τάξης επισκέφτηκαν το « Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης Παναχαϊκού  Όρους »  στο Πουρναρόκαστρο.
Εκεί οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο του Περιβαλλοντικού Κέντρου και αφού άκουσαν, είδαν και έμαθαν πολλά για το Παναχαϊκό Όρος από τους υπεύθυνους του Περιβαλλοντικού Κέντρου, περπάτησαν στο βουνό και γνώρισαν μερικά από τα φυτά και τα ζώα του βουνού.






Επίσκεψη στο αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας

Στις 18 Οκτώβρη,οι μαθητές του Δ΄1 τμήματος επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο και συμμετείχαν σε πρόγραμμα μέσα από το οποίο γνώρισαν την ιστορία της ανακάλυψης του πηλού και την διαδικασία κατασκευής αγγείων. Επίσης περιηγήθηκαν στο χώρο του μουσείου και γνώρισαν βασικά είδη εκθεμάτων όπως αγγεία, αγάλματα και ψηφιδωτά.




Επίσκεψη στην Achaia Clauss

Κάθε της χώρος γεμάτος μυρωδιές, ιστορία, πολιτισμό και μύθους. Κάθε της αίθουσα, ένα ταξίδι στον κόσμο του κρασιού και της ρομαντικής ιστορίας που κρύβεται μέσα στα επιβλητικά κελάρια της! Η Achaia Clauss αποτελεί μία από τις πιο όμορφες εκπαιδευτικές επισκέψεις και σε αυτή ξεναγήθηκαν σήμερα οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας.







Άσκηση σεισμού



Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο σχολείο μας η προβλεπόμενη άσκηση ετοιμότητας σεισμού.
Σκοπός της άσκησης ήταν η διασφάλιση υψηλού επιπέδου ετοιµότητας και συντονισµού εκπαιδευτικών και μαθητών, για την αποτελεσµατική αντιµετώπιση ενός ενδεχόµενου σεισµού.
Στο τέλος ακολούθησε ενημέρωση των μαθητών από τον δ/ντή του σχολείου μας κ. Μεταξά Νικόλαο.
Όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν όπως είχε προγραμματιστεί και όπως προβλέπεται από το Σχέδιο Ετοιμότητας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών του Σχολείου μας.

Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε και να είμαστε καλά προετοιμασμένοι!




Εκδήλωση για την απελευθέρωση της Πάτρας


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Πάτρας από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις 4 Οκτωβρίου 1944 δεχθήκαμε σήμερα την επίσκεψη των εκπροσώπων του Πολιτιστικού Τομέα της Αντιδημαρχίας Παιδείας κ. Νικολάου Μαίρης και κ. Βάη Πέτρου.
Οι Ε΄ και  ΣΤ΄ τάξεις είχαν την τύχη να ενημερωθούν για τα ιστορικά γεγονότα της εποχής μέσα από αντίστοιχα ντοκουμέντα (φωτογραφικό υλικό και βίντεο) . Ακολούθησε συζήτηση των μαθητών με τους εκπροσώπους του Δήμου , οι οποίοι έλυσαν όλες τις απορίες των παιδιών .




"Ας κινηθούμε"


Σήμερα το σχολείο μας επισκέφτηκε το αθλητικό Κέντρο Αθλόπολις στην περιοχή της Εγλυκάδας , στο πλαίσιο του εορτασμού της 5ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού που φέτος συνδυάστηκε με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού , με κεντρικό σύνθημα "Ας κινηθούμε". 

Κεντρικός στόχος είναι η δραστηριοποίηση των σχολικών μονάδων ώστε να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός και εκτός του σχολείου. Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης θα οδηγήσει στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.