Καλές Γιορτές !


Η Δανειστική Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας σας εύχεται  Καλές γιορτές !
Χριστούγεννα σημαίνει αγάπη , χαρά, αισιοδοξία, αλληλεγγύη που μόνο το καλό βιβλίο μπορεί να προσφέρει απλόχερα στα παιδιά μας...     

Ένας καραγκιοζοπαίχτης στην τάξη μας



Με έναν ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο ξεκίνησαν τη μέρα τους οι μαθητές της Α΄τάξης την προηγούμενη Πέμπτη. Ο καραγκιοζοπαίχτης κ. Μπάμπης Μακρής βρέθηκε στην τάξη μας και μας μύησε στα μυστικά του Καραγκιόζη. Μας μίλησε για την ιστορία του, μας έδειξε φιγούρες με διαφορετικά υλικά και μας εξήγησε την εξέλιξή τους στον χρόνο. Παίξαμε με τις σκιές και όλοι οι μαθητές συμμετείχαν στην παρουσίαση μιας μικρής παράστασης.







«Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας» στο Λιθογραφείο


Ένα αλληγορικό παραμύθι για το ξεπέρασμα των εμποδίων και την αναζήτηση της γνώσης βασισμένο σε κείμενο του Χόρχε Μπουκάι παρακολούθησαν οι μαθητές των Α΄ και Γ΄ τάξεων στο θέατρο Λιθογραφείο.


«Η μικρή Σπυριδούλα ξεκινά ένα μακρύ ταξίδι αναζήτησης με σκοπό να βρει απάντηση στο ερώτημα που την καίει «Γιατί ο ελέφαντας στο τσίρκο, ενώ είναι τρομερά μεγάλος, επιδέξιος και δυνατός, μένει δεμένος σε ένα πολύ μικρό ξυλαράκι, ελάχιστα βυθισμένο στην άμμο;». Στην διαδρομή θα έχει ενδιαφέρουσες συναντήσεις και θα καταφέρει να προσπεράσει δύσκολες δοκιμασίες με μοναδικό στόχο να λύσει το μυστήριο του ελέφαντα. Σε έναν κόσμο που δεν είναι φτιαγμένος για μικρά κοριτσάκια, μαθαίνει να νικάει τους φόβους της και να υπερασπίζεται τα πιστεύω της. Με το παράδειγμά της θα βοηθήσει τον ελέφαντα να πιστέψει στις δυνάμεις του και να ελευθερωθεί.»


Η παράσταση μας άρεσε πολύ και μας βοήθησε να συνειδητοποιήσουμε ότι  μπορούμε να κάνουμε ένα σωρό πράγματα αρκεί να μην εγκαταλείπουμε την προσπάθεια ακόμη κι αν πριν από πολύ καιρό, όταν είμαστε μικροί, προσπαθήσαμε και δεν τα καταφέραμε. 


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ - ΕΥΧΕΣ

  Δια του παρόντος ενημερωτικού σημειώματος ήθελα να εκφράσω τις πολύ θερμές μου ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια στους Εκπαιδευτικούς του 55ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων , στους μαθητές και μαθήτριες καθώς και στο 64ο Νηπιαγωγείο μας, για την οργανωτικότητα, τη συμμετοχή, την εθελοντική εργασία και προσπάθεια, την υλική συνεισφορά , που είχαν σαν αποτέλεσμα την παράδοση του ποσού των 1.600 Ευρώ περίπου στον Σύλλογο Γονέων των παιδιών με νεοπλασματικές νόσους  "Η ΦΛΟΓΑ". Με αυτή την κοινή και συντονισμένη και κοπιώδη προσπάθεια, βοηθήσαμε όλοι στο να μην σβήσει η ελπίδα, να μην σβήσει η σπίθα και η φλόγα της ζωής. Σημειωτέον ότι το ποσό είναι το μεγαλύτερο που συγκεντρώθηκε από Σχολείο σε Παναχαϊκό επίπεδο, κατά την διάρκεια του παζαριού της Φλόγας επί της Ρήγα Φεραίου των Πατρών. Στο ποσό αυτό συνεισέφερε εκτός των άλλων προσπαθειών και της όλης συμμετοχής , και με 100 Ευρώ μετρητά, ο Σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας. Ο Θεός ας τα ανταποδώσει σε αυτούς που κοπίασαν και ξοδεύτηκαν για τον ιερό αυτό σκοπό κατά το μέγεθος της αγάπης τους.
    Γνωστοποιούμε στους αγαπητούς γονείς, ότι την ΤΕΤΑΡΤΗ 19 Σεπτεμβρίου, πρόκειται να παραλάβουν την βαθμολογία του Α΄ Τριμήνου και να ενημερωθούν προφορικά για την εν γένει πρόοδο των παιδιών τους. Η όλη διαδικασία θα αρχίσει στις 13:15 και θα ολοκληρωθεί στις 14:00. Επειδή κατ’ επανάληψη έχουμε προβεί σε συζητήσεις και ενημερώσεις με τους γονείς από την έναρξη του σχολικού έτους μέχρι τώρα, παρακαλείστε για την τήρηση των ανωτέρω χρονικών ορίων. Κατά την ίδια ημέρα, ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, για την ανάδειξη των μελών του νέου Συμβουλίου Γονέων και Κηδεμόνων. Οι Εκλογές θα λάβουν χώρα από τις 10:30  έως τις 1400. Παρακαλείστε για την συμμετοχή σας στις εκλογές αυτές διότι είναι σημαντικό να ενισχύεται το γονεϊκό κίνημα και οι Σύλλογοι Γονέων, με σκοπό πάντα την συνεργασία με το Σχολείο προς όφελος των μαθητών. Αυτήν την ΤΕΤΑΡΤΗ, μπορείτε επί τη ευκαιρία, να φέρετε λίγα τρόφιμα συσκευασμένα (γάλα, μαρμελάδες, μέλι, μπισκότα, αλεύρι, φασόλια, φακές, ρεβίθια, ζάχαρη, μακαρόνια, μερέντα, κριθαράκι-μανέστρα, ρύζι, φρυγανιές, κονσέρβες φρούτων, κονσέρβες φαγητών, λάδι ), όπως επίσης είδη καθαριότητας (σαμπουάν, σαπούνια, οδοντόκρεμες, πάνες, μωρομάντιλα). Μπορείτε επίσης να μας φέρετε και διάφορα ρούχα ποικίλων μεγεθών , καθώς και κουβέρτες, σεντόνια και τα λοιπά, ώστε να αξιοποιηθούν κι αυτά και όχι να πεταχτούν .Είναι η τελευταία ημέρα που μπορείτε να φέρετε διότι τα συσκευάζουμε και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, θα μοιραστούν τα κιβώτια στην ΚΙΒΩΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, στην ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ στην οποία υπαγόμαστε καθώς και στο ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ επί της Ακτής Δυμαίων. Οι ανάγκες είναι πολλές. Μετά την επιτυχία στο παζάρι της Φλόγας, ας συνεχίσουμε την ανθρωπιστική μας προσπάθεια η οποία ολοκληρώνεται στις 21 Δεκεμβρίου 2018. Δίνουμε το παράδειγμα στους μαθητές μας, δίνουμε το παράδειγμα στα παιδιά μας, για μία κοινωνία δικαιότερη, ανθρωπινότερη, μία κοινωνία αλληλεγγύης και συντροφικότητας η οποία δεν θα αφήνει ανθρώπους στην μοναξιά τους , στον αποκλεισμό τους και στην ανέχεια. Και σίγουρα , με αυτή την προσφορά μας, θα γιορτάσουμε κατανυκτικότερα και με περισσότερη αγάπη , χαρά , ελπίδα και αίσθημα  γλυκύτητας και ικανοποίησης την εορτή των Χριστουγέννων , του Αγίου Βασιλείου και των Θεοφανείων.
   Στις 21 Δεκεμβρίου (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ) σας ενημερώνουμε ότι το Σχολείο μας (όλες οι Τάξεις/ Τμήματα), θα μεταβούμε στην Ενορία μας του Αγίου Νεκταρίου όπου οι μαθητές μας θα παρακολουθήσουν την Λειτουργία και όποιοι και όποιες επιθυμούν, θα κοινωνήσουν. Σε περίπτωση που κάποιο παιδάκι (λόγω των διαφόρων χειμερινών ιώσεων) ξυπνήσει αδιάθετο , με τάσεις ζαλάδας, πόνων και τα λοιπά, είναι καλύτερα να καθίσει σπίτι του και εφόσον βελτιωθεί η κατάστασή του να προσέλθει στο Σχολείο περί την 10η πρωινή. Το πρόγραμμα του Σχολείου θα συνεχιστεί κανονικά σε εορταστικούς βέβαια ρυθμούς μέχρι τις 13:15, ενώ βέβαια και το Ολοήμερό μας θα συνεχίσει την λειτουργία του μέχρι τις 16:00.

    Εκ μέρους όλων των Εκπαιδευτικών και του λοιπού Προσωπικού του Σχολείου, σας εύχομαι από την καρδιά μου και ολοψύχως, ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, με αγάπη, πίστη, ελπίδα, δύναμη και υγεία.  Καλή προκοπή στα παιδιά σας. Το νέο έτος που θα ανατείλει ας φέρει εκπλήρωση των ονείρων σας, των σχεδίων σας και πολλές χαρές στη ζωή σας.
      
Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΜΕΤΑΞΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα



Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου οι μαθητές των Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεων επισκέφτηκαν τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και το Πλανητάριο , όπου και παρακολούθησαν μια ψηφιακή εκπαιδευτική προβολή με τίτλο  «Ζωή στο Σύμπαν» και θέμα την συναρπαστική αναζήτηση της ζωής πέρα από τη Γη. 






Ένα μεγάλο μήνυμα αγάπης και ελπίδας !


Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου πραγματοποιήθηκε το χριστουγεννιάτικο παζάρι που διοργανώνει ο Σύλλογος ΄΄Φλόγα¨ και στο οποίο συμμετείχαν πολλά σχολεία της πόλης μας και όχι μόνο…

Οι μαθητές μας έμαθαν εμπράκτως τη σημασία της προσφοράς και της αγάπης προς το συνάνθρωπο. Χάρηκαν γιατί πρόσφεραν και αυτοί με το δικό τους τρόπο στα παιδιά που έχουν ανάγκη… Ήταν μία υπέροχη ημέρα για όλους μας! Και του χρόνου!!!







Τα πρωτάκια μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Στον φιλόξενο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας βρέθηκαν τα πρωτάκια μας την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018.
Με ξεναγό τον Κούλη τον ποντικούλη…
  • γνώρισαν τους χώρους τους Μουσείου,
  • ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τα ευρήματα,
  • αποτύπωσαν με τον δικό τους τρόπο όσα τους έκαναν εντύπωση.





Παζάρι "Φλόγας"


Όλοι το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου ώρα 10.00 π.μ. να στηρίξουμε τον υπέροχο αυτό σκοπό ! 

"Ισορροπία"


Πώς μπορείς να ισορροπήσεις σε ένα κόσμο που τον συνθέτουν τόσοι άλλοι; Και ακόμα περισσότερο, πώς μπορείς να επικοινωνήσεις, να ισορροπήσεις με διαφορετικούς ανθρώπους , μιλώντας με λέξεις, νεύματα, όνειρα ; 
Οι μαθητές της Β΄τάξης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σήμερα στο σχολείο μας τη θεατρική παράσταση "Ισορροπία" από την Αθηναϊκή Ομάδα Ερευνητικού Θεάτρου "Καλειδοσκόπιο".