Εορτή των Τριών Ιεραρχών


Την Τρίτη 29/1/19 το σχολείο μας τίμησε τους Τρεις Ιεράρχες προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών με εκκλησιασμό  και αρτοκλασία. Στη συνέχεια ακολούθησε ενημέρωση για τη ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών από τον Δ/ντή του Σχολείου μας κ. Μεταξά Νικόλαο.


Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας



Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα κόψαμε τη Δευτέρα  28/1/2019 στο σχολείο μας , παρουσία μαθητών , εκπαιδευτικών αλλά και των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. 

Χαιρετισμό απηύθυναν  ο Δ/ντής  και η Υποδ/ντρια του σχολείου μας , η Δ/ντρια του 32ου Νηπιαγωγείου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. 
Όλοι ευχήθηκαν καλή και δημιουργική χρονιά στους μαθητές ,  στο διδακτικό προσωπικό  και στους γονείς.  

Τιμώντας τον δάσκαλο Ιωάννη Κοντό


Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 ο Σύλλογος Διδασκόντων του 55ου Δημοτικού Σχολείου  Πάτρας συνεδρίασε με μοναδικό θέμα την αποτίμηση της προσωπικότητας και του έργου του δασκάλου Ιωάννη Κοντού , ο οποίος έφυγε τόσο πρόωρα και απροσδόκητα από κοντά μας.

 Ο Ιωάννης Κοντός υπηρέτησε ως δάσκαλος σε σχολεία της Ηλείας και Αχαΐας , στο δε 55ο Δημ. Σχολείο υπηρετούσε από το 1998. Χρησιμοποίησε για το καλό των παιδιών τις ιδιαίτερες καλλιτεχνικές , παιδαγωγικές και διδακτικές του ικανότητες. Στήριζε πάντοτε τα πολιτιστικά δρώμενα του Σχολείου , τις θεατρικές παραστάσεις , ενώ αγωνιζόταν για τα θέματα περιβάλλοντος και για τα διαχρονικά κοινωνικά θέματα του Σχολείου και της γειτονιάς. 
Πανθομολογούμενο στάθηκε το ήθος του , η προσήλωσή του στο έργο , η προσφορά του και οι αγώνες του για την ενότητα του Συλλόγου Διδασκόντων , οι άριστες σχέσεις του με τους γονείς , η αγάπη του για τους μαθητές.
 Υπήρξε λιτός , ολιγαρκής , σοβαρός , μετρημένος , ενωτικός , δημοκρατικός , αισιόδοξος , εμψυχωτικός , πάντοτε ήρεμος , προσηνής και πρόθυμος.

Αφού αποτιμήθηκε η προσωπικότητα και το έργο του συναδέλφου Ιωάννη Κοντού ,  ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε ομόφωνα : 
  • Να δοθεί στην αίθουσα διδασκαλίας όπου κατεξοχήν δίδασκε ο Ιωάννης Κοντός η ονομασία "Αίθουσα δασκάλου Ιωάννη Κοντού" και να αναρτηθεί σχετική πινακίδα.
  • Να αναρτηθεί φωτογραφία του στο Γραφείο του Συλλόγου Διδασκόντων
  • Να παραδοθεί αντίγραφο του Πρακτικού στη σύζυγό του και συνάδελφο Βασιλική Χρυσικού , στον Δ/ντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Πασσά Ευάγγελο και στον Συντονιστή Εκπαίδευσης κ. Παπαδούρη Παναγιώτη.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων 
του 55ου Δημ. Σχολείου Πάτρας

Ημέρα πένθους για το σχολείο μας


Ημέρα πένθους η σημερινή για το σχολείο μας. 

Όλη η σχολική κοινότητα είναι σοκαρισμένη από τον αδόκητο και πρόωρο θάνατο του αγαπημένου μας  συναδέλφου Ιωάννη Κοντού. 

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Τρίτη στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αλεξιώτισσας.

Ευχόμαστε ολόψυχα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ευέλικτα καπάκια - 5ο Βραβείο για το σχολείο μας


Πολλά συγχαρητήρια σε μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικούς για την πολύ όμορφη προσπάθεια !

Συνεχίζουμε  να  συλλέγουμε τα πλαστικά καπάκια εμφιαλωμένου νερού, αναψυκτικών, γάλακτος , απορρυπαντικών κλπ.  και να τα φέρνουμε στο σχολείο .    
 Θεωρούμε πολύ σημαντικό  να συμμετέχουμε στη δράση αυτή και φέτος και να συνδράμουμε με τις δικές μας δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια ανταποδοτικής ανακύκλωσης , διασυνδέοντας την περιβαλλοντική με την κοινωνική ευαισθητοποίηση .

Ένα μάθημα ζωής και ανθρωπιάς για τους μικρούς μας μαθητές!