Ημερήσια εκδρομή στο Μεσολόγγι


Δημαρχείο πόλης - Πινακοθήκη

Την Πέμπτη 30 Μαΐου οι Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεις του σχολείου μας επισκεφτήκαμε το Μεσολόγγι. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο Δημαρχείο της πόλης και στην Πινακοθήκη , στο Μουσείο Τρικούπη , στο σπίτι του Κωστή Παλαμά και στον Κήπο των Ηρώων. 
Τέλος καταλήξαμε στην Τουρλίδα όπου χαλαρώσαμε και ξεκουραστήκαμε δίπλα στα νερά της λιμνοθάλασσας ! 


Δημαρχείο πόλης - Πινακοθήκη



Δημαρχείο Μεσολογγίου - Λόρδος Βύρων


Σπίτι Παλαμά 


Στο Μουσείο Τρικούπη μια κάλπη ...άλλης εποχής !


Κήπος Ηρώων

"Οι μύτες το 'σκασαν" - Θεατρική παράσταση



Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 η θεατρική ομάδα του 8ου Γυμνασίου Πάτρας παρουσίασε στο σχολείο μας τη θεατρική παράσταση "Οι μύτες το 'σκασαν" της Άννας Δενδρινού και σε διασκευή Αθηνάς Καλλιμάνη.


"Οι μύτες το 'σκασαν !"


"Ο Φήλιος μαθαίνει για τον ήλιο"


Σήμερα επισκέφτηκαν το σχολείο μας οι επισκέπτριες υγείας κ. Τσαγκρή Χαραλαμπία και Ναούμη Ελένη , στο πλαίσιο της εκστρατείας του Υπουργείου Υγείας "Έξυπνοι στον ήλιο" ,  οι οποίες ενημέρωσαν τους μαθητές και μαθήτριες των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων για την ηλιακή ακτινοβολία και τους τρόπους που μπορούμε να προστατευτούμε απ' αυτή.


Πρώτες βοήθειες


Σήμερα επισκέφτηκαν το σχολείο μας γιατροί και εκπαιδευτές διασώστες του ΕΚΑΒ Πάτρας , οι οποίοι ευαισθητοποίησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες των Ε΄και ΣΤ΄ τάξεων πάνω σε θέματα πρώτων βοηθειών. 
Οι μαθητές έμαθαν τι μπορούν να προσφέρουν σε κάποιον φίλο τους ή και μεγαλύτερο σε περίπτωση πνιγμονής , αναπνευστικής απόφραξης , ηλεκτροπληξίας , ανακοπής μέχρι να έρθει ιατρική βοήθεια. 
Τέλος πήραν πρακτικά μαθήματα καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης , τη γνωστή ΚΑΡΠΑ. 
Η ζωή κάθε ανθρώπου είναι ό,τι πιο πολύτιμο υπάρχει ! 
Η ψυχραιμία και η γνώση αντιμετώπισης ατυχημάτων μπορεί να σώσουν μια ζωή !






«Το παιχνίδι μου, δικό σου»



Οι Α΄ και Γ΄ τάξεις του σχολείου μας συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα Αγωγής Υγείας της Κοινωνικής Πρόνοιας του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με στόχο την ανάπτυξη του Ανθρωπισμού και της Αλληλεγγύης στην παιδική ηλικία με θέμα: «Το παιχνίδι μου, δικό σου».
Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές ενημερώθηκαν σήμερα για τις αρχές, τους στόχους και το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καθώς και για τις εθελοντικές δράσεις του που απευθύνονται σε παιδιά, ανθρώπους τρίτης ηλικίας, κρατούμενους, θύματα καταστροφών, άτομα με αναπηρία, πρόσφυγες και μετανάστες, ασθενείς.


Σκοπός του προγράμματος:
  • Η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα Εθελοντισμού γενικά και ιδιαίτερα απέναντι στα παιδιά της ίδιας ηλικίας που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα: υγείας, οικονομικά, οικογενειακά, κοινωνικά.

Στόχοι του προγράμματος:
  • Η ανάληψη εθελοντικής δράσης και η έμπρακτη έκφραση ανθρωπισμού και αλληλεγγύης σε παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να λάβουν και να παίξουν με ένα καινούριο παιχνίδι.
  • Η συγκέντρωση παιχνιδιών για συνομήλικα παιδιά που στερούνται τη χαρά ενός παιχνιδιού.


Γιατί…
«Όταν προσφέρεις στον συνάνθρωπο, μπορείς να κάνεις τον κόσμο λίγο καλύτερο απ΄ ότι τον βρήκες.»


Επίσκεψη στο Αθλόπολις


Σήμερα το σχολείο μας επισκέφτηκε το αθλητικό Κέντρο Αθλόπολις στην περιοχή της Εγλυκάδας. Ο σκοπός της επίσκεψης ψυχαγωγικός αλλά και αθλητικός , αφού οι μαθητές των δύο τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να αποχαιρετίσουν το Δημοτικό παίζοντας ένα ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ τους .
Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά  αφού αγωνίστηκαν τίμια και  με σεβασμό στους κανόνες του παιχνιδιού  .  Ένα παιχνίδι   από το οποίο νικητής ήταν μόνο η χαρά της φιλίας και της ομαδικότητας.





Η βιβλιοθήκη μας εμπλουτίζεται συνεχώς !


Ο κατάλογος της βιβλιοθήκης του Σχολείου μας εμπλουτίζεται από σήμερα με 206 νέους τίτλους βιβλίων που λάβαμε από το Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών  της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τη νέα σχολική χρονιά η βιβλιοθήκη μας θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη λειτουργία της πιο πλούσια και καλύτερα οργανωμένη !


Παιδικά ατυχήματα



Ενημέρωση των μαθητών μας για τα παιδικά ατυχήματα, τους κινδύνους που εγκυμονούν ακόμη και στο ίδιο μας το σπίτι από ηλεκτροπληξία, πυρκαγιές, πτώσεις , απροσεξίες και γλιστρήματα. Ευχαριστούμε την κυρία Υφαντή,  από την Τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ, μία βιομηχανία με μεγάλη ιστορία στην χώρα μας. Τα παιδιά μετά την εισήγηση συζήτησαν με μεγάλο ενδιαφέρον μαζί της, ενώ τους μοιράστηκε και δωρεάν ενημερωτικό υλικό.


"Μαθαίνω για τα φρούτα , τα λαχανικά και το γάλα"


Σήμερα επισκέφτηκε το σχολείο μας ο κ. Γεώργιος  Γασπαρινάτος ,  διατροφολόγος - διαιτολόγος  , από το Ινσιτούτο πρόληψης/ Υπουργείο Γεωργίας, ο οποίος μίλησε σε όλους τους μαθητές για τη σημασία της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και γαλακτομικών προϊόντων και τον τρόπο που αυτά θωρακίζουν την υγεία μας. Επίσης για την σημασία της κίνησης , του περπατήματος, του παιχνιδιού στη Φύση  και της άθλησης στη ζωή μας.