Theme Preview Rss

Γιορτή Πολυτεχνείου

 
Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου της 17ης του Νοέμβρη του 1973 οι μαθητές της Ε΄τάξης για να τιμήσουν τους φοιτητές , που πριν από 45 χρόνια αντιτάχθηκαν στη χούντα με όπλο τα νιάτα και τα πιστεύω τους και έδωσαν ένα μάθημα δημοκρατίας και ασυμβίβαστου αγώνα για  την ελευθερία, την αλληλεγγύη, τη δικαιοσύνη και το δικαίωμα όλων μας να ζούμε ως άνθρωποι , οργάνωσαν και παρουσίασαν τη σχολική μας γιορτή.
Μέσα από θεατρικά δρώμενα , κείμενα και ποιήματα κατάφεραν να μας συγκινήσουν και να μας μεταφέρουν στο κλίμα της εποχής , αναδεικνύοντας έννοιες όπως  δημοκρατία , ελευθερία του λόγου, κοινωνική δικαιοσύνη ,  δικαίωμα στην παιδεία κ.τ.λ.


Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό και Ζωολογικό Μουσείο της πόλης μας!Οι μαθητές της Γ’ τάξης είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν  στα Μουσεία της πόλης μας. Ξεκινώντας με το Αρχαιολογικό Μουσείο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα ευρήματα της Μυκηναϊκής  αλλά και Ύστερης Ρωμαϊκής Εποχής καθώς και την έκθεση που φιλοξενεί την εμπορική και βιομηχανική ιστορία της πόλης μας.


Το Ζωολογικό Μουσείο τους κέντρισε επίσης το ενδιαφέρον καθώς  εκεί εκτίθενται ταριχευμένα ζώα που ανήκουν στην ελληνική πανίδα και όχι μόνο.

Πρόγραμμα υγιεινής διατροφής στα Δημοτικά Σχολεία τη χώρας


Το «Πρόγραμμα ενεργειών σωστής εκπαίδευσης – υγιεινής διατροφής στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας - Διανομή φρούτων στους μαθητές», υλοποιείται και φέτος για όγδοη συνεχή χρονιά. 
Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάδειξη της υψηλής διατροφικής αξίας των φρούτων στις ηλικίες 6-12 ετών, όπου είναι πλέον απαραίτητα και ωφέλιμα. Μέσω του προγράμματος γίνεται παράλληλα, δωρεάν διανομή φρούτων (μπανάνα) στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων.

Εκκλησιασμός μαθητών


Με την ευκαιρία  του αυριανού εορτασμού της εκκλησίας της ενορίας μας Αγίου Νεκταρίου , πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός των μαθητών και  εκπαιδευτικών του σχολείου μας . 
Χρόνια πολλά σε όσους και όσες γιορτάζουν σήμερα και αύριο : Μιχάλης, Γαβριήλ, Ταξιάρχης, Άγγελος, Αγγελική, Σταμάτης, Σταματίνα, Νεκτάριος, Νεκταρία....


Μικροί αρχαιολόγοι και όχι μόνο...Οι μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, όπου και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Με μια ψηφίδα οδηγό…».
Μέσα από το κατάλληλα σχεδιασμένο πρόγραμμα και με τη βοήθεια της υπεύθυνης μουσειοπαιδαγωγού, οι «μικροί αρχαιολόγοι» κατανόησαν την έννοια του ψηφιδωτού, γνώρισαν τον τρόπο δημιουργίας του, θαύμασαν τα σχετικά εκθέματα του Μουσείου και τέλος δημιούργησαν και τα ίδια  το δικό τους ψηφιδωτό.
Η «εξόρμηση» των λιλιπούτειων μαθητών συνεχίστηκε στο χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου και επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη του. Ξεναγήθηκαν από την υπεύθυνη στους χώρους και ενημερώθηκαν για τον τρόπο  λειτουργία της.Γνωριμία με το Ρωμαϊκό Ωδείο


Σήμερα τα δύο τμήματα της Ε΄ τάξης επισκέφτηκαν το Ρωμαϊκό Ωδείο στο πλαίσιο προγράμματος που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας με τίτλο : "Γνωριμία με το Ρωμαϊκό Ωδείο".
Το πρόγραμμα στοχεύει στο να γνωρίσουν τα παιδιά πτυχές της ιστορίας της Ρωμαϊκής Πάτρας , όσο και στη βιωματική προσέγγιση ενός σημαντικού μνημείου της πόλης τους. Τα παιδιά ανακαλύπτουν το Ωδείο , μαθαίνουν τα μέρη του , τα υλικά κατασκευής του και τη λειτουργία του και συμμετέχουν σ' ένα παιχνίδι ανακάλυψης. 

28η Οκτωβρίου

Μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και φέτος στο σχολείο μας μια όμορφη γιορτή για τη μεγάλη επέτειο του ΟΧΙ , που μας έβαλε  συναισθηματικά στο κλίμα της αντίστασης στην ιταλική επίθεση, του ενθουσιασμού του ελληνικού λαού και του ηρωισμού του. Οι μαθητές της Δ΄ τάξης μαζί με τις δασκάλες τους παρουσίασαν θεατρικά σκετσάκια και βίντεο, ποιήματα για το έπος του ’40 και τραγούδησαν  τραγούδια της εποχής. 
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα - EU Code Week


Το σχολείο μας συμμετείχε  στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα - EU Code Week. Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τον προγραμματισμό και την ψηφιακή παιδεία γενικότερα με ένα συναρπαστικό και παράλληλα διασκεδαστικό τρόπο.
Επίσκεψη στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων


Η αναζήτηση των συναισθημάτων μας ήταν αυτή που μας οδήγησε χθες σε μία ξεχωριστή επίσκεψη στο χώρο της Πλαζ. Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα συναισθηματικής αγωγής, έμαθαν χρήσιμες πληροφορίες για την ιστιοπλοΐα και έπαιξαν ποδόσφαιρο και μπάσκετ επισφραγίζοντας τη χαρά τους μέσα από την άθληση... 

Επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης Παναχαϊκού ΌρουςΣτις 22 Οκτωβρίου οι μαθητές της Στ΄ τάξης επισκέφτηκαν το « Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης Παναχαϊκού  Όρους »  στο Πουρναρόκαστρο.
Εκεί οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο του Περιβαλλοντικού Κέντρου και αφού άκουσαν, είδαν και έμαθαν πολλά για το Παναχαϊκό Όρος από τους υπεύθυνους του Περιβαλλοντικού Κέντρου, περπάτησαν στο βουνό και γνώρισαν μερικά από τα φυτά και τα ζώα του βουνού.


Επίσκεψη στο αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας

Στις 18 Οκτώβρη,οι μαθητές του Δ΄1 τμήματος επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο και συμμετείχαν σε πρόγραμμα μέσα από το οποίο γνώρισαν την ιστορία της ανακάλυψης του πηλού και την διαδικασία κατασκευής αγγείων. Επίσης περιηγήθηκαν στο χώρο του μουσείου και γνώρισαν βασικά είδη εκθεμάτων όπως αγγεία, αγάλματα και ψηφιδωτά.
Επίσκεψη στην Achaia Clauss

Κάθε της χώρος γεμάτος μυρωδιές, ιστορία, πολιτισμό και μύθους. Κάθε της αίθουσα, ένα ταξίδι στον κόσμο του κρασιού και της ρομαντικής ιστορίας που κρύβεται μέσα στα επιβλητικά κελάρια της! Η Achaia Clauss αποτελεί μία από τις πιο όμορφες εκπαιδευτικές επισκέψεις και σε αυτή ξεναγήθηκαν σήμερα οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας.