Theme Preview Rss

2ο Βραβείο για την ταινία μας «Βιβλία παντού!»


Έπεσε την Κυριακή το βράδυ η αυλαία του 10ου Πανελλήνιου Μαθητικού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού μήκους Λάρισας/artfools. 
Η ταινία του σχολείου  μας «Βιβλία παντού!» απέσπασε  το 2ο Βραβείο στον διαγωνισμό στέλνοντας το μήνυμα ότι «Το διάβασμα μας ταξιδεύει» όχι μόνο στη γνώση αλλά και στη διασκέδαση, την εξερεύνηση, τη χαλάρωση, τη  συγκίνηση, την  καλύτερη επικοινωνία και τη συντροφικότητα.

Η ταινία δημιουργήθηκε από τους μαθητές της Δ΄1 την περσινή χρονιά και στο πλαίσιο ενός πολιτιστικού προγράμματος  για τη φιλαναγνωσία με τίτλο «ΔιαβάΖΩΝΤΑΣ με φαντασία».

Συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες που εκπροσώπησαν το σχολείο μας και μας έδειξαν με αυτή τη διασκεδαστική ταινία ότι το διάβασμα είναι ο τρόπος για να ανοίξουμε ένα παράθυρο στη σκέψη, την κρίση και τη φαντασία μας.Όλα τα Βραβεία του 10ου Πανελλήνιου Μαθητικού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού μήκους Λάρισας/artfools

Α΄Βραβείο καλύτερης μαθητικής ταινίας. Απονέμεται στο Δημοτικό Σχολείο Κατσικά  για την ταινία του «Ήλεκτρον της Νιότης»
Β΄Βραβείο καλύτερης μαθητικής ταινίας. Απονέμεται στο 55ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας  για την ταινία του  «Βιβλία παντού!»
Γ΄Βραβείο καλύτερης μαθητικής ταινίας  απονέμεται στο 2ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας  για την ταινία τους  «Άννα»
Γ΄Βραβείο καλύτερης μαθητικής ταινίας απονέμεται στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων  για την ταινία του  «Σκασιαρχείο»

Η 1η ειδική διάκριση απονέμεται στα σχολεία
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου &  13ο  Δημοτικό  Σχολείο Σερρών που συνεργάστηκαν για την ταινία «paperLand» για το οικολογικό της περιεχόμενο

Η 2η Ειδική Διάκριση απονέμεται:
στο ΓΕΛ Νέας Αλικαρνασσού για την ταινία   «Τάδε ΈΦΗ : ουδέν κακόν αμιγές καλού» για την ευαισθησία του για τα άτομα με ειδικές ικανότητες

Η  3η Ειδική Διάκριση απονέμεται στο  ΕΠΑΛ Τυρνάβου , για την ταινία :

 «Οι άσχημες λέξεις είναι η υπεριώδης ακτινοβολία της ψυχής» για το στυλ «βίντεο κλιπ»

Τσικνοπέμπτη στο σχολείο μαςΦέτος στο σχολείο μας αποφασίσαμε να τηρήσουμε το έθιμο της Τσικνοπέμπτης ! Ψήσαμε σουβλάκια , ντυθήκαμε με αποκριάτικες στολές , χορέψαμε με τους ρυθμούς του καρναβαλικού άρματος του Δήμου Πατρέων , γελάσαμε , διασκεδάσαμε !
Ευχαριστούμε πολύ τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για τη βοήθεια και υποστήριξή του στην άρτια οργάνωση της εκδήλωσης.
Ευχόμαστε σε όλους Καλές Αποκριές !

Λίγα λόγια για το έθιμο   

Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης λέγεται ότι προέρχεται από τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που επιβίωσαν του Χριστιανισμού.
Η λέξη Τσικνοπέμπτη προέρχεται από τις λέξεις «τσίκνα» (η μυρωδιά του καμένου ψημένου κρέατος) και «Πέμπτη».
Είναι ημέρα χαράς αλλά και προετοιμασίας για τους Ελληνορθόδοξους χριστιανούς, καθώς η σαρανταήμερη περίοδος της Σαρακοστής πριν το Πάσχα πλησιάζει. Την μέρα αυτή επιβάλλεται από το έθιμο το ψήσιμο κρέατος στα κάρβουνα.
Σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας θα έθιμα και οι παραδόσεις της Τσικνοπέμπτης διαφέρουν όπως και οι τρόποι ετοιμασίας των πιάτων με κρέας. Όλα αυτά φυσικά συνοδεύονται και με την ειδωλολατρική παράδοση του μασκαρέματος σύμφωνα με την οποία το μασκάρεμα γίνεται για να διωχτούν τα κακά πνεύματα του χειμώνα προκειμένου να εξασφαλιστεί μια καλή σοδειά την άνοιξη από την σπορά του φθινοπώρου.
Επιπροσθέτως η Τσικνοπέμπτη στο μυαλό των περισσοτέρων σηματοδοτεί και την εορταστική κορύφωση για τις εκδηλώσεις της Αποκριάς αφού δύο εβδομάδες μετά ακολουθούν τα Κούλουμα, το καρναβάλι και η Καθαρά Δευτέρα.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους Artfools Λάρισας10ο  Artfools Μαθητικό.   Σειρά Προβολής ταινιών -  «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018,     Έναρξη : 9:10 π.μ.    Λήξη : 1:45 μ.μ.   
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

01. 3ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας Σέσκλου :
«Οι ζωγραφιές μας αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα» (2’ 40’’)

02. ΓΕΛ Πεύκων : «Ο Σύγχρονος Νεύτων» (1’ 40’’)

03. Μουσικό Σχολείο Αλίμου : «Άτιτλο» (4’)

04. ΓΕΛ Πεύκων : «Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης 2017» (11’ 30’’)

05. 4ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου : «Μνήμη και Σήματα» (20’ 30’’)

06. Μουσικό Σχολείο Αλίμου : «Πάλας» (8’)

07. Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας : «Ο φύλακας της Νεκρόπολης» (15’)

08. Ε.Ε.Ε. Γυμνάσιο & Λύκειο Κατερίνης : «Schoolikoμπερδέματα II - Η Νέα Γενιά» (19’ 30’’)

09. Λύκειο Καστοριάς : «Το αντίδοτο της μοναξιάς» (11’ 30’’)

10. 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης : «Οι ράγες της σιωπής» (10’)

11. 13ο Γενικό Λύκειο Λάρισας : «#SoseMiaStagona» (5’ 40 ‘’)

12. 1ο ΕΠΑΛ και 1ο Ε.Κ. Άργους : «Φύλο και Χημικές ουσίες» (5’)

13. Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας : «Κόλλα με την Πώλα» (15’)

14. Ε.Ε.Ε. Γυμνάσιο & Λύκειο Κατερίνης :
«Schoolikoμπερδέματα II - Η Νέα Γενιά - featuring ΓΕΛ Κορινού» (18’)

-----------------------------------------------------------------------------------------    (Διάλειμμα 20’)
15. ΓΕΛ Πεύκων : «Αισθάνομαι πως με ξεχνάς» (9’ 10’’)

16. 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης : «Δεν κάνουμε ακόμη μια ταινία για τη βία» (10’)

17. Μουσικό Σχολείο Τρικάλων : «Σκασιαρχείο» (10’ 45’’)

18. 55ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας : «Τα γενέθλια» (8’ 15’’)

19. ΓΕΛ Νέων Μουδανιών : «Social Life» (6’ 50’’)

20. ΕΠΑΛ Τυρνάβου : «Πρόσεξε τις λέξεις σου» (1’ 30’’)

21. 1ο ΕΠΑΛ και 1ο Ε.Κ. Άργους :
«Το Mannequin Challenge των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Ε.Κ. Άργους» (2’ 45’’)

22. 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Αθηνών : «Μιλάμε Ανοιχτά;» (3’ 30’’)

23. 2ο Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου &  13ο  Δημοτικό  Σχολείο Σερρών : «paperLand» (4’)

24. 55ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας : «Βιβλία παντού!» (9’ 15’’)

25. Δημοτικό Σχολείο Κατσικά : «Ήλεκτρον της Νιότης» (8’ 15’’)

26. 2ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας : «Άννα» (4’ 30’’)

27. ΓΕΛ Ν. Αλικαρνασσού : «Τάδε ΈΦΗ : ουδέν κακόν αμιγές καλού» (7’)

28. ΕΠΑΛ Τυρνάβου : «Οι άσχημες λέξεις είναι η υπεριώδης ακτινοβολία της ψυχής» (1’ 15’’ )

29. 13ο Γενικό Λύκειο Λάρισας : «Grow A Human» (3’ 45’’)

30. 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Αθηνών : «Η Κοκκινοσκουφίτσα» (5’ 25’’)

31. Εκπαιδευτήρια Ν-Μπακογιάννη : «Φωτεινά περάσματα» (13’ 45’’)


Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας


Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα κόψαμε τη Δευτέρα  29/1/2018 στο σχολείο μας , παρουσία μαθητών , εκπαιδευτικών αλλά και των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.  

Στον χαιρετισμό τους ο Δ/ντής και η Υποδ/ντρια του σχολείου ευχήθηκαν καλή χρονιά στους μαθητές και στο διδακτικό προσωπικό, ενώ ευχαρίστησαν για τη συμπαράστασή του τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τα μέλη του οποίου βρίσκονται διαρκώς δίπλα στο σχολείο και συνδράμουν με κάθε τρόπο.


Ευχαριστήρια επιστολή


Διανομή φρούτων στους μαθητέςΓια τέταρτη συνεχόμενη χρονιά φέτος υλοποιείται το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας  "Διανομή φρούτων στους μαθητές" . Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάδειξη της υψηλής διατροφικής αξίας των φρούτων στις ηλικίες 6-12 ετών, όπου αυτά είναι πλέον απαραίτητα και ωφέλιμα.
Το σχολείο μας επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 εκπρόσωποι της εταιρείας που έχει αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος και ενημέρωσαν τους μαθητές για την διατροφική αξία της μπανάνας. 
Στο τέλος της ενημέρωσης έγινε δωρεάν διανομή φρούτων (μπανάνα) στους μαθητές του σχολείου μας καθώς και έντυπο  ενημερωτικού περιεχομένου.

Συμμετοχή σε διεθνείς διαγωνισμούς ταινιών μικρού μήκους

Το σχολείο μας συμμετέχει και φέτος σε δύο Διεθνείς διαγωνισμούς ταινιών μικρού μήκους.
  • Στο 10ο  Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας , ArtFools 10-11 Φεβρουαρίου 2018  , με τις  ταινίες μικρού μήκους  "Βιβλία παντού" της Δ΄1 τάξης και "Τα γενέθλια" της ΣΤ΄2 τάξης.   • Στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους  " Cinema… διάβασες; " , που συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, η ΕΡΤ ΑΕ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση) και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο –Σπίτι της Κύπρου , με τις ταινίες :  "Βιβλία παντού" της Δ΄1 τάξης και "Τα γενέθλια" της ΣΤ΄2 τάξης.  Παράλληλα η ταινία μας "Τα γενέθλια" θα διαγωνιστεί και στις κατηγορίες "Κινηματογραφική αφίσα" και "Νοιάζομαι και Δρω". Στην κατηγορία "Νοιάζομαι και Δρω" συμμετέχουν ταινίες που προσεγγίζουν τις έννοιες του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και του ενεργού πολίτη.
Ευχαριστήρια επιστολή από τον Σύλλογο "Φλόγα"

    

                                                      
 Προς  τον  Διευθυντή του 55ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών  κ. Νικόλαο Μεταξά                           


  Αξιότιμε κ. Μεταξά,

    Με την παρούσα του επιστολή ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», Παράρτημα Πάτρας, θα ήθελε να σας εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες για την συμμετοχή  του σχολείου σας στην ανοιχτή εορταστική εκδήλωση με θέμα: « 35 Χρόνια «ΦΛΟΓΑ». Αγάπη δίχως όρους… » .

   Η συμμετοχή των μικρών σας μαθητών με την συμβολή των διακεκριμένων και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένων εκπαιδευτικών σας, όπως και των εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που τα συνόδευαν, ήταν καθοριστική για την επιτυχία της εκδήλωσης, η οποία στην κυριολεξία μετατράπηκε σε μία χριστουγεννιάτικη υπαίθρια γιορτή για την πόλη μας, διδάσκοντας τη «Φλόγα» της αγάπης και της  αλληλεγγύης στους περαστικούς συμπολίτες μας και παράλληλα τους ευαισθητοποίησαν με το ιδιαίτερο τόνο χαράς και αισιοδοξίας.                                                                                                                  
    Πέραν του εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα της εκδήλωσης οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι υπήρξε κι ένα σημαντικό οικονομικό αποτέλεσμα ως «καρπός» αυτής της προσπάθειας. Όπως, ήδη, γνωρίζετε το δικό σας σχολείο συγκέντρωσε το ποσό των 802 ευρώ. Συνολικά συγκεντρώθηκε το ποσό των 10.500 ευρώ τα οποία θα διατεθούν για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των τεσσάρων ξενώνων μας στους οποίους φιλοξενούνται τα παιδιά και οι γονείς τους από την περιφέρεια εντελώς δωρεάν, για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία τους.

       Με εκτίμηση  Η εκπρόσωπος της ΦΛΟΓΑΣ»  του Παραρτήματος  Πατρών  

Τασία Παπαϊωάννου
                                                                               

   

"Ο Παλαμάς αυτοβιογραφούμενος" - Η παράσταση
Το σχολείο μας (Δ΄1 τμήμα) συμμετείχε στην παράσταση "Ο Παλαμάς αυτοβιογραφούμενος" σε συνεργασία με τις θεατρικές ομάδες εκπαιδευτικών "ΠαιΖωΔρώμιο" και "Παίδες εν δράσει" καθώς και με τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων (1ο Ειδικό , 16ο , 22ο , 45ο ,  2ο Ακράτας , Αναγέννηση )  την Κυριακή 14 Ιανουαρίου  2018  και ώρα 18.00΄ στην Αγορά Αργύρη.  

"Ο Παλαμάς αυτοβιογραφούμενος"


Το σχολείο μας (Δ΄1 τμήμα) θα συμμετέχει στην παράσταση "Ο Παλαμάς αυτοβιογραφούμενος" σε συνεργασία με τις θεατρικές ομάδες εκπαιδευτικών "ΠαιΖωΔρώμιο" και "Παίδες εν δράσει" καθώς και με τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων (1ο Ειδικό , 16ο , 22ο , 45ο ,  2ο Ακράτας )  . 

 Κυριακή 14 Ιανουαρίου  και ώρα 18.00΄ στην Αγορά Αργύρη.  Είσοδος ελεύθερη.

Καλά Χριστούγεννα !


Αυτά τα Χριστούγεννα ας αναστήσουν το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων, ας ζεστάνουν τις παγωμένες καρδιές τους και ας είναι το προμήνυμα για μια χρονιά πιο όμορφη, με λιγότερα προβλήματα και περισσότερες φωτεινές εικόνες !

Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Τελευταία ημέρα μαθημάτων ! Χριστουγεννιάτικη γιορτή !
Βάλαμε τα καλά μας , τα χριστουγεννιάτικά μας και μαζευτήκαμε όλοι μαζί ! 
Ευκαιρία να εκκλησιαστούμε , να τραγουδήσουμε ελληνικά και ξένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια , να μάθουμε από τον διευθυντή μας τον κ. Μεταξά Νικόλαο ιστορικά θέματα για τη γέννηση του Χριστού , να παρακολουθήσουμε χριστουγεννιάτικες ταινίες , να θυμηθούμε κάποιους ανθρώπους που αυτές τις μέρες περνούν δύσκολα...
Ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά , να ανταλλάξουμε δώρα , να ευχηθούμε με αγάπη ο ένας στον άλλον...
 Καλά Χριστούγεννα ! Και του Χρόνου !Οδική ασφάλεια


Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών – προληπτικών, τροχονομικών δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  οι μαθητές των  Α΄, Β΄,  Γ΄ και Δ΄ τάξεων του σχολείου μας επισκέφθηκαν την Πέμπτη 21-12-17 την έκθεση ζωγραφικής "Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών" στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που σκοπό είχαν την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους σχετικά με την οδική ασφάλεια και συμπεριφορά στον δρόμο πεζών και οδηγών.Αφιέρωμα της εφημερίδας "Πελοπόννησος" στην ταινία μας "Τα γενέθλια"


Ολοσέλιδο αφιέρωμα της σημερινής έκδοσης της εφημερίδας "Πελοπόννησος" και του εορταστικού ένθετου περιοδικού Trip  στην ταινία του σχολείου μας "Τα γενέθλια".

 ( Κάντε κλικ στην εικόνα να μεγαλώσει)

 ( Κάντε κλικ στην εικόνα να μεγαλώσει)

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης


Αναγνωρίζοντας την τεράστια ανάγκη υποστήριξης συνανθρώπων μας που πλήττονται σκληρά στις μέρες μας και με την ευκαιρία της γιορτής των Χριστουγέννων , το σχολείο μας συγκέντρωσε είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρούχα κτλ.) με σκοπό να διατεθούν σε ιδρύματα της πόλης μας.
Συγκεντρώθηκαν 36 κιβώτια τροφίμων τα οποία και θα μοιραστούν εξίσου (από 12 κιβώτια) στην ενορία του Αγίου Νεκταρίου για την οργάνωση των κοινωνικών γευμάτων , στην Κιβωτό της Αγάπης και στο Κέντρο Προστασίας Θηλέων.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε παιδιά , γονείς και εκπαιδευτικούς για τη συγκινητική  τους ανταπόκριση στο κάλεσμά μας και να ευχηθούμε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές !