Theme Preview Rss

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην ΑθήναΤην Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου οι μαθητές των Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεων επισκέφτηκαν τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και το Πλανητάριο , όπου και παρακολούθησαν μια ψηφιακή εκπαιδευτική προβολή με τίτλο  «Ζωή στο Σύμπαν» και θέμα την συναρπαστική αναζήτηση της ζωής πέρα από τη Γη. 


Ένα μεγάλο μήνυμα αγάπης και ελπίδας !


Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου πραγματοποιήθηκε το χριστουγεννιάτικο παζάρι που διοργανώνει ο Σύλλογος ΄΄Φλόγα¨ και στο οποίο συμμετείχαν πολλά σχολεία της πόλης μας και όχι μόνο…

Οι μαθητές μας έμαθαν εμπράκτως τη σημασία της προσφοράς και της αγάπης προς το συνάνθρωπο. Χάρηκαν γιατί πρόσφεραν και αυτοί με το δικό τους τρόπο στα παιδιά που έχουν ανάγκη… Ήταν μία υπέροχη ημέρα για όλους μας! Και του χρόνου!!!Τα πρωτάκια μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Στον φιλόξενο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας βρέθηκαν τα πρωτάκια μας την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018.
Με ξεναγό τον Κούλη τον ποντικούλη…
 • γνώρισαν τους χώρους τους Μουσείου,
 • ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τα ευρήματα,
 • αποτύπωσαν με τον δικό τους τρόπο όσα τους έκαναν εντύπωση.

Παζάρι "Φλόγας"


Όλοι το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου ώρα 10.00 π.μ. να στηρίξουμε τον υπέροχο αυτό σκοπό ! 

"Ισορροπία"


Πώς μπορείς να ισορροπήσεις σε ένα κόσμο που τον συνθέτουν τόσοι άλλοι; Και ακόμα περισσότερο, πώς μπορείς να επικοινωνήσεις, να ισορροπήσεις με διαφορετικούς ανθρώπους , μιλώντας με λέξεις, νεύματα, όνειρα ; 
Οι μαθητές της Β΄τάξης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σήμερα στο σχολείο μας τη θεατρική παράσταση "Ισορροπία" από την Αθηναϊκή Ομάδα Ερευνητικού Θεάτρου "Καλειδοσκόπιο". Ενημέρωση από τον Σύλλογο "Φλόγα"


Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου επισκέφτηκε το σχολείο μας η κ. Αγγελική Ζαφείρη εκπρόσωπος  του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ»  .

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών για τον καρκίνο στην παιδική ηλικία , η διάδοση του μηνύματος της «ΦΛΟΓΑΣ» και η γνωστοποίηση του έργου της.
Η Φλόγα είναι Σύλλογος Γονιών που τα Παιδιά τους αρρώστησαν από καρκίνο.
Η ΦΛΟΓΑ αγωνίζεται:
• Για τα δικαιώματα των παιδιών στη ζωή και την υγεία
• Την ποιότητα ζωής τους μέσα και έξω από τα νοσοκομεία
• Για να καθιερωθούν θεσμοί που να σέβονται τον αγώνα και την αξιοπρέπεια των παιδιών και των οικογενειών τους.

Το σχολείο μας θα συμμετέχει , όπως και πέρσι , στο χριστουγεννιάτικο παζάρι που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στην Πάτρα , όπου τα έσοδα θα διατεθούν εξολοκλήρου στη ΦΛΟΓΑ.

Δανειστική βιβλιοθήκη "Βιβλιοχώρα"


Το σχολείο μας από τη φετινή χρονιά 2018-19 εντάχθηκε κατόπιν αίτησής μας στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η βιβλιοθήκη μας πλέον λειτουργεί σε ξεχωριστή αίθουσα κάθε Τρίτη , Τετάρτη και Πέμπτη , προκειμένου τα παιδιά να μπορούν να δανείζονται τα βιβλία που τους ενδιαφέρουν .
Η κύρια αποστολή της σχολικής βιβλιοθήκης είναι να προσφέρει:
 • στους μαθητές: ένα χώρο μάθησης, πληροφόρησης, γνωριμίας και εξοικείωσης με το βιβλίο και την κοινωνία της πληροφορίας.
 • στους εκπαιδευτικούς:  πηγή πληροφόρησης και κατάλληλο μέσο για το σχεδιασμό νέων μεθοδολογιών στις διαδικασίες μάθησης.

Μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει να καταγράψουμε και να ταξινομήσουμε ανά ηλικίες και συγγραφέα το σύνολο των βιβλίων που αφορούν τους μαθητές , οι οποίοι ενημερώθηκαν ανά τμήμα από τον υπεύθυνο βιβλιοθήκης για τον κανονισμό λειτουργίας της αλλά και για τη σπουδαιότητα της φιλαναγνωσίας και του λογοτεχνικού βιβλίου. 

Οι μαθητές προμηθεύτηκαν την Κάρτα Μέλους της Βιβλιοθήκης και έτσι σήμερα η βιβλιοθήκη μας άνοιξε την πόρτα της για  φέτος υποδεχόμενη τους μαθητές που έσπευσαν να δανειστούν το πρώτο λογοτεχνικό βιβλίο της χρονιάς.

Καλούμε τους γονείς να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια ενθαρρύνοντας τα παιδιά τους να δανείζονται βιβλία , καθώς τα οφέλη είναι πολλά : 
 • Τα παιδιά γίνονται υπεύθυνοι αναγνώστες και δανειζόμενοι. 
 • Δίνεται η ευκαιρία να μπουν τα βιβλία και στα σπίτια των μη προνομιούχων παιδιών. 
 • Απαλλάσσονται οι γονείς από τα έξοδα συνεχούς αγοράς βιβλίων, αφού όλοι έχουν τη δυνατότητα να δανείζονται όσα βιβλία θέλουν. 
 • Ασχολούνται όσο χρόνο θέλουν με το βιβλίο, να το πιάσουν, να ξεχαστούν μαζί του, να ονειρευτούν, να το αγαπήσουν. 
 • Μαθαίνουν να θεωρούν την ενασχόλησή τους με το βιβλίο ως ένα φυσικό τρόπο διάθεσης του προσωπικού τους χρόνου. 
 • Εκτός από μια ευχάριστη δραστηριότητα η ανάγνωση ενός λογοτεχνικού βιβλίου επηρεάζει τη μελλοντική τους πορεία ως μαθητές.
Επίσης η βιβλιοθήκη μας δέχεται ως δωρεά και λογοτεχνικά βιβλία μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση , που πιθανώς υπάρχουν στα σπίτια μας και δεν τα χρησιμοποιούμε. Ας βοηθήσουμε όλοι μας να κάνουμε τον χώρο της βιβλιοθήκης ένα σημείο αναφοράς , πολιτισμού και γνώσης για το σχολείο μας.

Καλούμε , λοιπόν , τους μαθητές όλων των τάξεων να μας ακολουθήσουν σε ένα μαγικό ταξίδι με προορισμό τη "Βιβλιοχώρα". Το ταξίδι της γνώσης και της φαντασίας ξεκινά και υπόσχεται διαδρομές γεμάτες περιπέτειες και εμπειρίες. Περιμένουμε όλα τα παιδιά να δανειστούν από τη βιβλιοθήκη μας τα βιβλία που θα τους συντροφεύουν τη φετινή χρονιά .


Γιορτή Πολυτεχνείου

 
Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου της 17ης του Νοέμβρη του 1973 οι μαθητές της Ε΄τάξης για να τιμήσουν τους φοιτητές , που πριν από 45 χρόνια αντιτάχθηκαν στη χούντα με όπλο τα νιάτα και τα πιστεύω τους και έδωσαν ένα μάθημα δημοκρατίας και ασυμβίβαστου αγώνα για  την ελευθερία, την αλληλεγγύη, τη δικαιοσύνη και το δικαίωμα όλων μας να ζούμε ως άνθρωποι , οργάνωσαν και παρουσίασαν τη σχολική μας γιορτή.
Μέσα από θεατρικά δρώμενα , κείμενα και ποιήματα κατάφεραν να μας συγκινήσουν και να μας μεταφέρουν στο κλίμα της εποχής , αναδεικνύοντας έννοιες όπως  δημοκρατία , ελευθερία του λόγου, κοινωνική δικαιοσύνη ,  δικαίωμα στην παιδεία κ.τ.λ.


Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό και Ζωολογικό Μουσείο της πόλης μας!Οι μαθητές της Γ’ τάξης είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν  στα Μουσεία της πόλης μας. Ξεκινώντας με το Αρχαιολογικό Μουσείο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα ευρήματα της Μυκηναϊκής  αλλά και Ύστερης Ρωμαϊκής Εποχής καθώς και την έκθεση που φιλοξενεί την εμπορική και βιομηχανική ιστορία της πόλης μας.


Το Ζωολογικό Μουσείο τους κέντρισε επίσης το ενδιαφέρον καθώς  εκεί εκτίθενται ταριχευμένα ζώα που ανήκουν στην ελληνική πανίδα και όχι μόνο.

Πρόγραμμα υγιεινής διατροφής στα Δημοτικά Σχολεία τη χώρας


Το «Πρόγραμμα ενεργειών σωστής εκπαίδευσης – υγιεινής διατροφής στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας - Διανομή φρούτων στους μαθητές», υλοποιείται και φέτος για όγδοη συνεχή χρονιά. 
Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάδειξη της υψηλής διατροφικής αξίας των φρούτων στις ηλικίες 6-12 ετών, όπου είναι πλέον απαραίτητα και ωφέλιμα. Μέσω του προγράμματος γίνεται παράλληλα, δωρεάν διανομή φρούτων (μπανάνα) στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων.

Εκκλησιασμός μαθητών


Με την ευκαιρία  του αυριανού εορτασμού της εκκλησίας της ενορίας μας Αγίου Νεκταρίου , πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός των μαθητών και  εκπαιδευτικών του σχολείου μας . 
Χρόνια πολλά σε όσους και όσες γιορτάζουν σήμερα και αύριο : Μιχάλης, Γαβριήλ, Ταξιάρχης, Άγγελος, Αγγελική, Σταμάτης, Σταματίνα, Νεκτάριος, Νεκταρία....


Μικροί αρχαιολόγοι και όχι μόνο...Οι μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, όπου και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Με μια ψηφίδα οδηγό…».
Μέσα από το κατάλληλα σχεδιασμένο πρόγραμμα και με τη βοήθεια της υπεύθυνης μουσειοπαιδαγωγού, οι «μικροί αρχαιολόγοι» κατανόησαν την έννοια του ψηφιδωτού, γνώρισαν τον τρόπο δημιουργίας του, θαύμασαν τα σχετικά εκθέματα του Μουσείου και τέλος δημιούργησαν και τα ίδια  το δικό τους ψηφιδωτό.
Η «εξόρμηση» των λιλιπούτειων μαθητών συνεχίστηκε στο χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου και επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη του. Ξεναγήθηκαν από την υπεύθυνη στους χώρους και ενημερώθηκαν για τον τρόπο  λειτουργία της.Γνωριμία με το Ρωμαϊκό Ωδείο


Σήμερα τα δύο τμήματα της Ε΄ τάξης επισκέφτηκαν το Ρωμαϊκό Ωδείο στο πλαίσιο προγράμματος που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας με τίτλο : "Γνωριμία με το Ρωμαϊκό Ωδείο".
Το πρόγραμμα στοχεύει στο να γνωρίσουν τα παιδιά πτυχές της ιστορίας της Ρωμαϊκής Πάτρας , όσο και στη βιωματική προσέγγιση ενός σημαντικού μνημείου της πόλης τους. Τα παιδιά ανακαλύπτουν το Ωδείο , μαθαίνουν τα μέρη του , τα υλικά κατασκευής του και τη λειτουργία του και συμμετέχουν σ' ένα παιχνίδι ανακάλυψης. 

28η Οκτωβρίου

Μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και φέτος στο σχολείο μας μια όμορφη γιορτή για τη μεγάλη επέτειο του ΟΧΙ , που μας έβαλε  συναισθηματικά στο κλίμα της αντίστασης στην ιταλική επίθεση, του ενθουσιασμού του ελληνικού λαού και του ηρωισμού του. Οι μαθητές της Δ΄ τάξης μαζί με τις δασκάλες τους παρουσίασαν θεατρικά σκετσάκια και βίντεο, ποιήματα για το έπος του ’40 και τραγούδησαν  τραγούδια της εποχής. 
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα - EU Code Week


Το σχολείο μας συμμετείχε  στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα - EU Code Week. Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τον προγραμματισμό και την ψηφιακή παιδεία γενικότερα με ένα συναρπαστικό και παράλληλα διασκεδαστικό τρόπο.