Συγχαρητήριο μήνυμα του Περιφερειακού Δ/ντή


Πάτρα 01/07/11

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
                                              

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ


ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συγχαρητήριο Μήνυμα

του Περιφερειακού Δ/ντή Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας κ. Παναγιωτόπουλου Γιώργου για τη διάκριση των σχολείων της περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας που διακρίθηκαν στα πλαίσια του πανελλήνιου διαγωνισμού «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου»

Η διάκριση από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού για τη συμμετοχή στα πλαίσια του πανελλήνιου διαγωνισμού «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου» 

1.     του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α΄ και Β’ βαθμίδας Πατρών (στην 1η θέση)
2.    του 7ου Γυμνασίου Πατρών (στην 7η θέση) και
3.   του 55ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών (στην 10η θέση)

αναδεικνύει τον πολύμορφο ρόλο του δημοσίου σχολείου και περιγράφει το πνεύμα της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της περιβαλλοντικής συνείδησης που το διακρίνει.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε σχετικά με τη διάκριση των σχολείων ότι: «η συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών σε πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δραστηριότητες που ενισχύουν τις περιβαλλοντικές δράσεις και αναπτύσσουν πρωτοβουλίες, που δεν αποσκοπούν απλά στην ανάληψη ευθυνών, αλλά στη δημιουργία μιας περιβαλλοντικής κουλτούρας που προάγει τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη, θα πρέπει να κατέχει πρώτιστη θέση στην εκπαιδευτική διαδικασία. Προγράμματα περιβαλλοντικά και καινοτόμα, που αποσκοπούν στη διατήρηση της αρμονίας και της ισορροπίας ανάμεσα στον άνθρωπο και το περιβάλλον, κρίνονται αναγκαία διότι  αναπτύσσουν στους μαθητές του σήμερα και στους πολίτες του αύριο περιβαλλοντικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δεξιότητες. Δεξιότητες που αποτελούν παρακαταθήκη, ώστε οι εμπλεκόμενοι στα εν λόγω προγράμματα να μπορούν να ανταποκριθούν επαρκώς στις ανάγκες τόσο της εποχής μας, όσο και του μέλλοντος σε διεθνές, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Τα θερμά και ειλικρινή μου συγχαρητήρια θα ήθελα να εκφράσω σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που με την προσπάθειά τους και τη δράση τους τίμησαν το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και αποτελούν οδοδείκτη προκειμένου να υπάρξει συνέχεια σε ανάλογες καινοτόμες δράσεις, που σκοπό έχουν την  καλλιέργεια στάσεων και συμπεριφορών που προάγουν την περιβαλλοντική συνείδηση». 

1 σχόλια:

ΠΟΥΛΗ ΙΩΑΝΝΑ 5 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΑΣ είπε...

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΝΗΚΙΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤ΄2!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου