Ε1: Τα παιδία παίζει…Στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας και στην ενότητα για τα παιχνίδια παίξαμε: επιτραπέζια παιχνίδια στην τάξη, το FOOD FORCE στον υπολογιστή και παραδοσιακά παιχνίδια στην αυλή του σχολείου μας.
  •    FOOD FORCE: (To συνδέσαμε και με το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που υλοποιούμε για τον εθελοντισμό) Ένα πρωτοποριακό και ταυτόχρονα επιμορφωτικό βιντεοπαιχνίδι,  εκπαιδεύει μικρούς μαθητές ηλικίας 8 έως 14 ετών να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε δύσκολες συνθήκες παρόμοιες με αυτές  που αντιμετώπισαν οι ανθρωπιστικές αποστολές στην Αϊτή.
  • Το συγκεκριμένο παιχνίδι σχεδιάστηκε από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης και ουσιαστικά είναι ένας προσομειωτής δύσκολων καταστάσεων όπως π.χ. φυσικές καταστροφές.
  • Παίζεται σε ένα φανταστικό τροπικό νησί στον Ινδικό Ωκεανό με την ονομασία Σεϊλάν που πλήττεται από εμφύλια διαμάχη, πείνα και ξηρασία. Οι μικροί μαθητές καλούνται να βρουν λύσεις σε έξι δοκιμασίες ή αποστολές όπως π.χ.  να μεταφέρουν τρόφιμα στους κατοίκους, να βρουν τη συντομότερη διαδρομή για τη  μεταφορά τους, να εντοπίσουν τους υποσιτισμένους, να δημιουργήσουν υποδομές κ.τ.λ.
  • Παραδοσιακά παιχνίδια στην αυλή: ρωτήσαμε τους γονείς μας να μας πουν ποια παιχνίδια έπαιζαν όταν αυτοί ήταν μικροί. Διαπιστώσαμε ότι τα περισσότερα από αυτά τα παίζουμε και εμείς σήμερα. Στη συνέχεια βγήκαμε στην αυλή του σχολείου μας και παίξαμε βόλους, κρυφτό, αμπάρες κ.τ.λ.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου