Τι είναι παραμύθι ;


Ε1


Tο παραμύθι για μένα είναι ένα όνειρο
ένας τρόπος που μπορώ να μπω
στο δικό μου φανταστικό κόσμο.
Με ήρωες, ξωτικά
και γέλια πάρα πολλά.
Σε όλους τους φανταστικούς κόσμους
Μπορώ τώρα να μπω αρκεί να πω:
Παραμυθάκι μου γλυκό.
Τώρα ζω σε ένα παραμύθι
με ένα σκύλο που συνέχεια
γλείφει τον εαυτό του
πο, πο, πο  να μη με βγάλετε από αυτό
το παραμύθι παρακαλώ!
                                                   Ξ. Σ.Για μένα παραμύθι είναι φανταστικές ιστορίες που με ψυχαγωγούν πολύ. Μερικές φορές αν το παραμύθι με διασκεδάζει πολύ, το βλέπω σαν σοκολάτα γεμιστή. Το πιο σπουδαίο όμως είναι ότι όταν διαβάζεις ένα παραμύθι, μπορείς και να παίξεις σαν ήρωας μέσα σ’αυτό.
                                                                        Χ. Μ.


Θα πάω στο βιβλιοπωλείο
να αγοράσω ένα βιβλίο
με χοντρό εξώφυλλο
και με λεπτές σελίδες.

Άκου να σου πω τι θα αισθανθείς εσύ.
Θα αισθανθείς λύπη, αγάπη, όλο και πιο λίγο
απ’αυτή.
Θα αισθανθείς και μεγάλο πόνο γιατί απάτη
Θα έχει κι εκεί.

Όμως άκου και αυτό
ελπίδα θα βρεις και πολύ μπόλικο απ’αυτό.
Και στο τέλος όταν θα τελειώσει,
ενθουσιασμό μόνο θα νιώσεις.

Οπότε του βιβλίου σου μην του χαλάς
χατίρι γιατί εκεί μέσα θα
γίνει το Αλ Τσαντίρι.
        Ν. Μ.Παραμύθι για μένα είναι φαντασία που μπορεί μερικές φορές να είναι αστείες, λυπημένες, χαρούμενες και άλλες πολλές φαντασίες. Όταν διαβάζω ένα βιβλίο, είμαι μέσα σε κάθε βιβλίο, μπαίνω μέσα στην ιστορία. Για μένα είναι ένα όνειρο…
Α. Κ.Παραμύθι μύθι μύθι το κουκί και το ρεβίθι είναι κάτι μαγικό μες τον κόσμο των μικρών. Είναι κάτι που μ’αρέσει και πολύ με ταξιδεύει. Όταν παραμύθι ακούσω, μες τον κόσμο των μικρών, παραμύθι θα’αρχίσω μ’ένα γέλιο δυνατό.
Δ. Μ.

Για μένα παραμύθι μπορεί να είναι επίσης φίλος ή μια φίλη που με συμβουλεύει που με κάνει παρέα, με αγαπάει, το αγαπάω και πιστεύω ότι είμαστε οι καλύτεροι φίλοι. Κάθε βράδυ με συντροφεύει, επίσης φορές μου φέρνει αγωνία, φόβο, αγάπη, ευτυχία και άλλα συναισθήματα τα οποία μπορώ να μοιραστώ με ανθρώπους. Σε κάθε σελίδα του μπορεί να κρύβει τα όνειρα ή ακόμα και τα μυστικά που έχει επίσης άνθρωπος….
Μ. Σ.


Το παραμύθι είναι τόσο ωραίο που νιώθω σαν να πετώ ψηλά στον ουρανό, πάνω στα σύννεφα. Και το βράδυ πάνω στα αστέρια τα λαμπρά.
Ι. Π.

Είναι μικρές ιστορίες για μικρά και μεγάλα παιδιά που επίσης επίσης λένε οι παππούδες και οι γιαγιάδες. Με αυτές τα παιδιά αποκοιμιούνται.
Τα παραμύθια είναι το όνειρο των παιδιών.
Ό. Λ.


Α! Το παραμύθι. Τι μου θυμίσατε τώρα. Διαλέγεις ένα παραμύθι, το διαβάζεις και μόλις το τελειώσεις, σου έρχονται πολλές αναμνήσεις. Σε πηγαίνει στον κόσμο της φαντασίας. Εκεί υπάρχουν πολλοί ήρωες του παραμυθιού με τους οποίους ζεις μεγάλες περιπέτειες. Και η φαντασία τελειώνει όταν η μάνα σου σε φωνάζει για φαγητό ή για κάτι άλλο.
Θ. Τ.Το παραμύθι για μένα είναι φαντασία. Όλα αυτά που γράφει τα διαβάζει κάποιος και νιώθει ωραία.
Μ. Σ.


Το παραμύθι για μένα είναι πολύ ωραία εμπειρία.
Κ. Χ.


Τα παραμύθια είναι ωραία να τα διαβάζεις, να ονειρεύεσαι ότι είσαι μέσα σε αυτά. Μερικά παραμύθια είναι βγαλμένα από τη ζωή.
Κ.  Σ.


Είναι ένα όνειρο,
είναι μια φαντασία.
Είναι το παραμύθι μου
και έχει και μαγεία!
Ε. Π.


Τα παραμύθια είναι τόσο ωραία που πετάς στον ουρανό. Με παρασύρει.
Α. Ζ.


Για μένα παραμύθι είναι μια φαντασία, αλλά κάποιες φορές είναι αλήθεια. Όταν ακούω παραμύθι, νιώθω χαρούμενος.
Α. Σ.Για μένα το παραμύθι είναι ιστορίες φανταστικές ή και αληθινές. Όταν κάποιος όμως μου διαβάζει ένα παραμύθι, νιώθω ότι αυτό που μου διαβάζουν είναι λες και γίνεται στα αλήθεια.
Π. Κ.Για μένα παραμύθι είναι μια αληθινή ή ψεύτικη ιστορία όπου ο κάθε παραμυθάς γράφει ότι αισθάνεται ή ό,τι θέλει. Επίσης όταν κάποιος μου διαβάζει ένα παραμύθι, νιώθω χαρά ή λύπη ανάλογα με την ιστορία. Αυτό είναι για μένα παραμύθι.
Κ. Π.


Το παραμύθι για μένα είναι κάτι σπουδαίο που μπορεί να κάνει κάποιον να γελάσει ή να κλάψει. Μπορεί να κάνει ένα μωρό να κοιμηθεί ή να κλάψει. Το παραμύθι είναι μέσα στη ζωή. Υπάρχουν πολλά και ωραία παραμύθια.
Χ. Μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου