«Με την καρδιά βλέπεις καλύτερα…»



Ο τίτλος της νέας  μας ταινίας με την οποία το 55ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας  συμμετέχει και φέτος στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους «Ένας πλανήτης... μια ευκαιρία» , 2013-14 που συνδιοργανώνουν η Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Ελληνική Ραδιοφωνική Τηλεόραση, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και η Δ/νση Ραδιοτηλεόρασης .





Μια ταινία των μαθητών της ΣΤ΄1 τάξης που δημιουργήθηκε στα πλαίσια ενός πολιτιστικού προγράμματος με θέμα τη διαφορετικότητα. (Υπεύθυνος εκπαιδευτικός Μπακαστάθης Θανάσης) .



Μια ταινία που μας καλεί να μπούμε , έστω και για λίγο , στη θέση κάποιων συνανθρώπων μας που συνηθίσαμε να τους  ονομάζουμε  «διαφορετικούς» . Να  δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά τους μάτια , γιατί κάλλιστα θα μπορούσαμε εμείς να βρισκόμαστε  στη δική τους θέση … Άλλωστε όλοι μας είμαστε εν δυνάμει «διαφορετικοί»… καθώς η γραμμή που μας χωρίζει είναι πολύ λεπτή. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε τον εαυτό μας να νιώσει , να αισθανθεί … γιατί με την καρδιά βλέπεις καλύτερα…




26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Dimitrios Kalaitzidis

Μπράβο Θανάση! Πολλά συγχαρητήρια. Είναι μια πολύ γλυκειά και ευαίσθητη ταινία, που θίγει με ωραίο και κατανοητό τρόπο ζητήματα ανθρώπινης ...αναισθησίας. Καλή επιτυχία στο διαγωνισμό. Μπράβο πάλι!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια! Μέσα σε 10 λεπτά βουβής εικόνας ειπώθηκαν από καρδιάς όλα όσα διαχωρίζουν τα έλλογα από τα άλογα όντα... Αν όλοι οι δάσκαλοι ήταν τέτοιοι, σκεφτείτε πώς θα ήταν τα ελληνικά σχολειά!!!

Ανώνυμος είπε...

marinakis f

Συγχαρητήρια!!! Πολύ καλή δουλειά...μπράβο σε όλους σας και κυρίως στα παιδιά!!!

x είπε...

ΘΑΝΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΟΥ!!!!
ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΑΡΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική! Η καλύτερη ταινία που έχω δει εδώ και πολύ καιρό. Χαίρομαι ακόμα περισσότερο όταν συντελεστές είναι οι παλιοί μου μαθητές (πέρασαν κιόλας 3 χρόνια, σε λίγο δε θα ξέρω κανένα παιδάκι από το 55ο)!
Θανάσης Πλέσσας

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ 6 ΦΟΡΕΣ!(ΩΣ ΤΩΡΑ!) ΜΕ ΜΑΤΙΑ,ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ,ΜΕ Ο,ΤΙ ΕΧΩ...ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

ΜΙΝΑ ΜΑΝΤΖΑΡΗ

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτης Αδαμόπουλος Μπράβο φίλε Θανάση με τις υπέροχες δουλειές σου!
Καλή τύχη εύχομαι σε σένα και στα 'παιδιά' σου. Τα φιλιά μου και στη Δήμητρα με τις ατμοσφαιρικές μουσικές της!!!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά όλων σας.
Καλή επιτυχία !!!!
Καλλιόπη Λεπίδα

Ανώνυμος είπε...

Araxoba Parnassos kalh epityxia !!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Eleni Gkika Μπράβο!!!Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία!!!

Ανώνυμος είπε...

Lampros Bilalis Εκπληκτική!!!

Ανώνυμος είπε...

Dimitra Papas Συγχαρητήρια! Πολλή καλή δουλεια!

Ανώνυμος είπε...

Despoina Nikoy μπραβο στα παιδια

Ανώνυμος είπε...

Τζινα Κουργιαλα Συγχαρητηρια σε ολη την ομαδα.....!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ελένη Στεφανοπούλου εκπληκτηκο, μπραβο σε ολη την ομαδα!!!! τελικα τα παιδια ειναι ποιο ευαίσθητα απο εμας τους μεγαλους.

Ανώνυμος είπε...

Ελένη Φλεβοτόμου ΄Οσους ο Θεός μας αξίωσε να γίνουμε γονείς, νομίζω πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία. Χωρίς αυτά, το συναίσθημα της αγάπης δίχως όρια και της ευαισθησίας θα ήταν σχεδόν ανύπαρκτα. Δεν υπάρχει, να γυρίζεις σπίτι και να σε περιμένουν πως και πως, για να σου πουν χωρίς σταματημό τα της ημέρας, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, γιατί έχουν και διάβασμα. ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΖΩΗ ΜΑΣ. Τέλος.

Ανώνυμος είπε...

Xara Verghi Πολλα πολλα συγχαρητηρια !!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Elena Zodiatou Εξαιρετική δουλειά!!!!όπως πάντα!!!! Τυχερά τα παιδιά που έχουν ένα τέτοιο εκπαιδευτικό!!! αλλά και οι εκπαιδευτικοί που έχουν τέτοια ταλαντούχα παιδιά!!!

Ανώνυμος είπε...

Vaso Mirtseki Καλή επιτυχία...

Ανώνυμος είπε...

Dimitris Kalaitzidis Συγχαρητήρια Θανάση. Είναι πολύ γλυκειά και ευαίσθητη ταινία, πολύ καλογυρισμένη, με ωραία ηχοληψία, ωραία κάδρα. Νομίζω ότι θα διακριθείτε πάλι, και το αξίζετε.

Ανώνυμος είπε...

Kaiti Tagkalaki Συγχαρητήρια!!! Καλοτάξιδη!!!

Ανώνυμος είπε...

Vera Dilari ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!

Ανώνυμος είπε...

Eirini Andriakopoulou Μπράβο στα παιδιά!!!

Ανώνυμος είπε...

Νικόλας Μακροδήμος

Άξιος ο συνάδερφος! Άντε, να λέγονται, να ακούγονται, να δείχνονται μήπως και αλλάξει κάτι. Μπράβο στα παιδιά που συμμετείχαν! Εύχομαι δυναμική συνέχεια!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια στα παιδια αλλα και στο δασκαλο τους . Καταπληκτικη δουλεια. ΜΠΡΑΒΟ
Ντινα Κωστοπουλου

Ανώνυμος είπε...

Tina Lazodimou Πολύ ωραίο, συγχαρητήρια σε μικρούς και μεγάλους για την προσπάθειά τους και για τα μηνύματα που μας "περνούν"...

Δημοσίευση σχολίου