Ανάπλαση αύλειου χώρου


Το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Eκπ/σης σε συνεργασία με το αντίστοιχο τμήμα της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Eκπ/σης, το σύλλογο αρχιτεκτόνων Ν. Αχαΐας (Σ.Α.Ν.Α), το Δήμο Πατρέων και την ένωση ΦΑΟΣ, σχεδίασαν  - υλοποίησαν πιλοτικό πρόγραμμα για την ανάπλαση  του αύλειου χώρου, σε σχολεία του Δήμου Πατρέων τα οποία στα πλαίσια υλοποίησης Περιβαλλοντικού Προγράμματος, ασχολήθηκαν με την αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος.
Το πιλοτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε 10 σχολεία (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πατρέων) , ανάμεσα σ' αυτά και στο σχολείο μας, τα οποία επιλέγησαν από την ομάδα συντονισμού του πιλοτικού προγράμματος. Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετείχαν στο πιλοτικό πρόγραμμα είναι: 3ο, 15ο, 17ο,  55ο, 49ο  Πατρών,  Ρίου.
Κάθε ένα από τα παραπάνω  σχολεία συνεργάστηκε με εθελοντή Αρχιτέκτονα και συν-σχεδίασε τον επιθυμητό αύλειο χώρο του.
Στις 8 Μαΐου και ώρα 19:30 παρουσιάστηκαν στον «ΕΣΠΕΡΟ» (Πλατεία Γεωργίου) τα αποτελέσματα της συνεργασίας σε Τελική Εκδήλωση Παρουσίασης του Πιλοτικού Προγράμματος.
Στον ίδιο χώρο λειτούργησε έκθεση παρουσίασης  των σχεδίων των μαθητών και των αρχιτεκτόνων.

Εδώ διακρίνεται το σχέδιο του σχολείου μας , το οποίο περιλαμβάνει εξωτερικό αμφιθέατρο , παιδική χαρά , κιόσκι , γήπεδο μπάσκετ , γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 , κήπο.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου