«Μια ευκαιρία…»«Μια ευκαιρία…» είναι ο τίτλος της  νέας  ταινίας  του 55ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας.
Στα πλαίσια  της λειτουργίας του «Κινηματογραφικού Εργαστηρίου» του σχολείου μας , υλοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2014-15  ένα  Πολιτιστικό Πρόγραμμα  με τίτλο  « CINE 55 » , στο οποίο 20 μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης  είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με  την τέχνη του κινηματογράφου και την κινηματογραφική γλώσσα.
Επιστέγασμα όλων αυτών των εμπειριών και των γνώσεων ήταν ο σχεδιασμός και η δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους από τα ίδια τα παιδιά  με θέμα  τον σχολικό εκφοβισμό.

«… Ένας μαθητής παίρνει μετεγγραφή από το σχολείο του χωριού του σε ένα σχολείο μιας πόλης. Εκεί τα πράγματα είναι μάλλον δύσκολα γι’ αυτόν , αφού όχι μόνο δεν τυγχάνει της αποδοχής των συμμαθητών του αλλά πέφτει και θύμα σχολικού εκφοβισμού.
Ένα τυχαίο γεγονός  προσφέρει σε όλους μια ευκαιρία  .
Ο νεοφερμένος μαθητής θα αποφασίσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμμαθητών του  ή να  απαλλαγεί από όλα όσα υφίσταται παίρνοντας την εκδίκησή του ;
Οι συμμαθητές του θα αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνει ο  συμμαθητής τους για να καταλάβουν και να επανορθώσουν το λάθος τους ή θα συνεχίσουν την εκφοβιστική συμπεριφορά τους ;  
Μια ευκαιρία για όλους. Η επιλογή  δύσκολη…»

Υπεύθυνοι Κινηματογραφικού Εργαστηρίου
Μπακαστάθης Θανάσης
Δασκαλοπούλου Κων/να

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χριστίνα Νομικού Μπράβο σας !

Ανώνυμος είπε...

Dimitris Kalaitzidis Συγχαρητήρια Θανάση. Είστε ακάθεκτοι!

Dimodidaskalos_81 είπε...

Εξαιρετικό ! Πολλά συγχαρητήρια !

Ανώνυμος είπε...

Γιάννης απο ΠαιΖωΔρώμιο
μπράβο σας!!!συγχαρητήρια στα παιδιά και στους ευαίσθητους και εμπνευσμένους δασκάλους τους που θωρούν μακριά..στο επέκεινα... στο σχολείο που ονειρεύονται!!!

Ανώνυμος είπε...

Loukia Manolaki
πολύ ωραία !

Δημοσίευση σχολίου