Μια συγγραφέας στο σχολείο μας

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος για τη φιλαναγνωσία που υλοποιεί φέτος η Γ΄τάξη του σχολείου μας υποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων  κ. Άννα Δενδρινού η οποία και πραγματοποίησε με τους μαθητές μας δραστηριότητες  φιλαναγνωσίας με αφορμή το βιβλίο της «Ψάρια στο γιαλό με πλακάτ και με πανό».


Οι μαθητές της Α΄τάξης αφού γνωρίστηκαν με τη συγγραφέα, έκαναν μια ευχή για το περιβάλλον και είπαν τι τους άρεσε περισσότερο από το βιβλίο. Στη συνέχεια, μαζί με τους μαθητές της Β΄ τάξης,  δραματοποίησαν μέσω του θεατρικού παιχνιδιού το βιβλίο. Μερικοί μαθητές έφτιαξαν ένα ημικύκλιο (μια μικρή παραλία), άλλοι «κολυμπούσαν» μέσα στη θάλασσα. Και ήλθαν ο άνεμος, η ρύπανση και η μόλυνση… Όμως οι μικροί μαθητές καθάρισαν μαζί με τα ψαράκια τον βυθό και την ακτή! Έτσι νίκησε η αγάπη για το περιβάλλον!


Οι μαθητές του Β΄2  τμήματος, μετά την ανάγνωση του βιβλίου στην τάξη τους, συζήτησαν και αποφάσισαν να δημιουργήσουν ανά ομάδες διάφορες κατασκευές. Εμπνευσμένοι από το βιβλίο δημιούργησαν ζωγραφιές, συνθήματα, πανό, κολλάζ, τρισδιάστατες ζωγραφιές και ποιήματα. Στη συνάντηση με τη συγγραφέα και αφού γνωρίστηκαν μαζί της, μίλησαν για τις δημιουργίες τους, συζήτησαν για τις εντυπώσεις τους από την ανάγνωση του βιβλίου, τραγούδησαν το ποίημά τους το οποίο και είχαν μελοποιήσει και συμμετείχαν στο θεατρικό παιχνίδι μαζί με την Α΄ και Β΄1 τάξη.


Οι μαθητές των Γ΄ και Δ΄1 τάξεων γνωρίστηκαν με τη συγγραφέα, συζήτησαν μαζί της για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος της θάλασσας και έστειλαν τα δικά τους μηνύματα και ευχές για το περιβάλλον.



Οι μαθητές του Γ΄1 τμήματος είχαν ετοιμάσει και παρουσίασαν μια σκηνή  από το βιβλίο.


Οι μαθητές του Γ΄2 τμήματος  είχαν ετοιμάσει και παρουσίασαν ένα τραγούδι εμπνευσμένο από το βιβλίο.

Οι μαθητές του Δ΄1 τμήματος είχαν ετοιμάσει ένα μόμπιλε το οποίο και πρόσφεραν στη συγγραφέα και τραγούδησαν για το νερό.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου