«Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας» στο Λιθογραφείο


Ένα αλληγορικό παραμύθι για το ξεπέρασμα των εμποδίων και την αναζήτηση της γνώσης βασισμένο σε κείμενο του Χόρχε Μπουκάι παρακολούθησαν οι μαθητές των Α΄ και Γ΄ τάξεων στο θέατρο Λιθογραφείο.


«Η μικρή Σπυριδούλα ξεκινά ένα μακρύ ταξίδι αναζήτησης με σκοπό να βρει απάντηση στο ερώτημα που την καίει «Γιατί ο ελέφαντας στο τσίρκο, ενώ είναι τρομερά μεγάλος, επιδέξιος και δυνατός, μένει δεμένος σε ένα πολύ μικρό ξυλαράκι, ελάχιστα βυθισμένο στην άμμο;». Στην διαδρομή θα έχει ενδιαφέρουσες συναντήσεις και θα καταφέρει να προσπεράσει δύσκολες δοκιμασίες με μοναδικό στόχο να λύσει το μυστήριο του ελέφαντα. Σε έναν κόσμο που δεν είναι φτιαγμένος για μικρά κοριτσάκια, μαθαίνει να νικάει τους φόβους της και να υπερασπίζεται τα πιστεύω της. Με το παράδειγμά της θα βοηθήσει τον ελέφαντα να πιστέψει στις δυνάμεις του και να ελευθερωθεί.»


Η παράσταση μας άρεσε πολύ και μας βοήθησε να συνειδητοποιήσουμε ότι  μπορούμε να κάνουμε ένα σωρό πράγματα αρκεί να μην εγκαταλείπουμε την προσπάθεια ακόμη κι αν πριν από πολύ καιρό, όταν είμαστε μικροί, προσπαθήσαμε και δεν τα καταφέραμε. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου