Τιμώντας τον δάσκαλο Ιωάννη Κοντό


Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 ο Σύλλογος Διδασκόντων του 55ου Δημοτικού Σχολείου  Πάτρας συνεδρίασε με μοναδικό θέμα την αποτίμηση της προσωπικότητας και του έργου του δασκάλου Ιωάννη Κοντού , ο οποίος έφυγε τόσο πρόωρα και απροσδόκητα από κοντά μας.

 Ο Ιωάννης Κοντός υπηρέτησε ως δάσκαλος σε σχολεία της Ηλείας και Αχαΐας , στο δε 55ο Δημ. Σχολείο υπηρετούσε από το 1998. Χρησιμοποίησε για το καλό των παιδιών τις ιδιαίτερες καλλιτεχνικές , παιδαγωγικές και διδακτικές του ικανότητες. Στήριζε πάντοτε τα πολιτιστικά δρώμενα του Σχολείου , τις θεατρικές παραστάσεις , ενώ αγωνιζόταν για τα θέματα περιβάλλοντος και για τα διαχρονικά κοινωνικά θέματα του Σχολείου και της γειτονιάς. 
Πανθομολογούμενο στάθηκε το ήθος του , η προσήλωσή του στο έργο , η προσφορά του και οι αγώνες του για την ενότητα του Συλλόγου Διδασκόντων , οι άριστες σχέσεις του με τους γονείς , η αγάπη του για τους μαθητές.
 Υπήρξε λιτός , ολιγαρκής , σοβαρός , μετρημένος , ενωτικός , δημοκρατικός , αισιόδοξος , εμψυχωτικός , πάντοτε ήρεμος , προσηνής και πρόθυμος.

Αφού αποτιμήθηκε η προσωπικότητα και το έργο του συναδέλφου Ιωάννη Κοντού ,  ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε ομόφωνα : 
  • Να δοθεί στην αίθουσα διδασκαλίας όπου κατεξοχήν δίδασκε ο Ιωάννης Κοντός η ονομασία "Αίθουσα δασκάλου Ιωάννη Κοντού" και να αναρτηθεί σχετική πινακίδα.
  • Να αναρτηθεί φωτογραφία του στο Γραφείο του Συλλόγου Διδασκόντων
  • Να παραδοθεί αντίγραφο του Πρακτικού στη σύζυγό του και συνάδελφο Βασιλική Χρυσικού , στον Δ/ντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Πασσά Ευάγγελο και στον Συντονιστή Εκπαίδευσης κ. Παπαδούρη Παναγιώτη.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων 
του 55ου Δημ. Σχολείου Πάτρας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου